Ποιος είναι ο Ιβάν Σλάβοβ: Δεξί χέρι του ανθρώπου που ανακάλυψε Ομπαμεγιάνγκ, Λεβαντόφσκι, Γκεντουζί

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule ξεψάχνισε το παρελθόν του 36χρονου Βούλγαρου που αναλαμβάνει καθήκοντα αρχισκάουτερ στον ΟΦΗ. Το παρελθόν δίπλα στον κορυφαίο σκάουτερ της Ευρώπης Σβεν Μίσλιντατ.

Το όνομα του 36χρονου Βούλγαρου Ιβάν Σλάβοβ έσκασε λοιπόν εντελώς ξαφνικά στην καθημερινότητα του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ που δείχνει ξεκάθαρα πλέον την στόχευση του στην ανακάλυψη ποδοσφαιριστών από την Ευρώπη με τον Σλάβοβ που μπορεί να είναι μόλις 36 χρονών αλλά πρόκειται για έναν άνθρωπο, που παρά την ηλικία του, έχει θητεύσει για πάρα πολλά χρόνια δίπλα στον κορυφαίο σκάουτερ της Ευρώπης, τον Γερμανό Σβεν Μίσλιντατ.

Ο κύριος που από το 2019 απολαμβάνει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στην Στουτγάρδη ως τεχνικός διευθυντής των Γερμανών ήταν ο άνθρωπος που έβαλε στο ποδόσφαιρο τον Ιβάν Σβάλοβ. Το νέο στέλεχος του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΟΦΗ εργαζόταν στην εταιρεία Matchmetrics του Μίσλιντατ και αρχικά ασχολούνταν με την ανάλυση δεδομένων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε “μη-εμπορικές” χώρες της Ευρώπης.

Ο Σβεν Μίσλιντατ βλέποντας στον Ιβάν Σλάβοβ την ικανότητα να στοχεύει σε ποδοσφαιριστές που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστοι, τον έκανε δεξί του χέρι από την στιγμή που έφυγε στην Άρσεναλ και αφού νωρίτερα για 8 ολόκληρα χρόνια ο Γερμανός είχε στήσει ολόκληρο το τμήμα σκάουτινγκ της Μπορούσια Ντορτμουντ (2009-2017).

Με τον Γερμανό, νυν τεχνικό διευθυντή της Στουτγάρδης, συνεργάστηκαν όταν εκείνος πήγε στην Άρσεναλ με τους Άγγλους να πληρώνουν μάλιστα ρήτρα ύψους 1,7 εκ. ευρώ για να τον πάρουν στο Λονδίνο. Για να αντιληφθούμε τι εστί “Σβεν Μίσλιντατ” πρόκειται για τον άνθρωπο που ανακάλυψε τον Λεβαντόφσκι στην Πολωνία αλλά και τον Ομπαμεγιάνγκ φέρνοντας τους στην Μπορούσια όπως και τον Ιάπωνα Σίντζι Καγκάβα.

Το 2019 ενώ ο Σβάλοβ ήταν υπάλληλος του Μίσλιντατ, ο Γερμανός τον έχρισε διευθυντή της Ανατολικής Ευρώπης για την Matchmetrics αναθέτοντας του το σκάουτινγκ στις χώρες αυτές. Ο Μίσλιντατ τον έχρισε σκάουτερ σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο και όπως αναφέρουν και τα δημοσιεύματα ο Ιβάν Σβάλοβ ήταν μεταξύ των ανθρώπων που παρακολούθησαν από κοντά τον Ματέο Γκεντουζί όταν εκείνος αγωνιζόταν στην Λοριάν πριν πάρει μεταγραφή για την Άρσεναλ το 2018 όπως και του νυν παίκτη της Γαλατασαράι Λούκας Τορέιρα που αγωνίστηκε στην Άρσεναλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook