ΟΦΗ: Ο έλεγχος των μεταγραφών

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των μεταγραφών το Gentikoule καταγράφει τον έλεγχο των μεταγραφικών αποκτημάτων του ΟΦΗ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΟΦΗ πραγματοποίησε 10 μεταγραφές φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό προσθηκών με την τελευταία να είναι εκείνη του Μεσάκ Τζου. Η καθυστερημένη έλευση των ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήρθαν ανέτοιμοι, όντας πίσω σε φυσική κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να μην αποδώσουν τα αναμενόμενα ενώ κάποιες από τις μεταγραφές παίρνουν τελείως αρνητικό πρόσημο καθώς δεν έχουν βοηθήσει καθόλου.

Σόνι Στίβενς (Καμπούρ)
Ο 30χρονος τερματοφύλακας προερχόταν από γεμάτες χρονιές με την φανέλα της Καμπούρ και ήρθε για να μπει στα γάντια του Ντέιβις Επασί – δίχως ωστόσο να το πετύχει. Ξεκίνησε βασικός με το καλημέρα ωστόσο παρουσίασε αστάθεια με το… καλημέρα και πρόλαβε να αγωνιστεί μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου όταν και έπαιξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Έκτοτε αναμενόμενα έχασε την θέση του βασικού από τον Χρήστο Μανδά με το πρόσημο της παρουσίας του Ολλανδού να είναι αρνητικό.

Έρικ Λάρσον (Μάλμε)
Ο Σουηδός μπακ ήρθε στο Ηράκλειο από την πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε και από πίσω του έφερνε ένα πολύ μεγάλο βιογραφικό με περισσότερες από 300 συμμετοχές. Αναμφίβολα αποτέλεσε την πιο πετυχημένη μεταγραφή του ΟΦΗ στο φετινό καλοκαίρι, είναι ήδη δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα με 1133 αγωνιστικά λεπτά. Ένας σύγχρονος δεξιός μπακ που έχει κάνει κτήμα του την φανέλα βασικού παρότι στο ξεκίνημα της χρονιάς, λόγω των πολλών απουσιών, χρειάστηκε να καλύψει και άλλες θέσεις όπως εκείνες του αριστερού μπακ και του δεξιού winger.

Σάμιουελ Γιοχού (Δουνκέρκη)
Ο Γάλλος στόπερ στα 31 του χρόνια έφυγε από την πατρίδα του για δεύτερη φορά για να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ. Χρεώνεται λάθη ατομικά όπως στο ντεμπούτο του κόντρα στον Ατρόμητο όπου χάνει τον Τζαβίδα στο γκολ της ισοφάρισης και τελευταία φορά αγωνίστηκε πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Δεν μπόρεσε ποτέ να πείσει για την αξία του με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί για εννέα συνεχόμενα παιχνίδια.

Γκούντι Τοράρινσον (Άαλμποργκ)
Ο Ισλανός ήταν ένας από τους παίκτες που ήρθαν το προηγούμενο καλοκαίρι με το όνομα του να δημιουργεί και όχι άδικα προσδοκίες για την θέση του αριστερού μπακ. Μεγάλο μειονέκτημα του ότι ήρθε όντας ανέτοιμος και πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και μόλις στα τελευταία λεπτά έχει ξεκινήσει να έχει εικόνα ανάκαμψης με καλύτερη εικόνα του στο φινάλε κόντρα στον Λεβαδειακό. Σίγουρα το πρόσημο του δεν είναι θετικό, δεν κρίνεται όμως και αρνητικό ενώ έχει προλάβει να “χρεωθεί” δύο ασίστ σε Διαμαντή (με ΠΑΟΚ) και Νέιρα (με Λεβαδειακό).

 

 

Λουίς Περέα (Λεγκανιές)
Ο 25χρονος κεντρικός χαφ που είναι περισσότερο “8αρι”, παρά “6αρι” έχει μπερδευτεί μαζί με τον μπερδεμένο (συνολικά) ΟΦΗ. Δείχνει παίκτης που μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα και να την μεταφέρει στο επιθετικό τρίτο της αντίπαλης ομάδας, το ύψος του τον βοηθάει να παίρνει τις πρώτες μπάλες στο κέντρο του γηπέδου όμως σίγουρα και εκείνος θα μπορούσε να δείξει περισσότερα καθώς σε αντίθεση με τις περισσότερες μεταγραφές του ΟΦΗ, ήρθε έτοιμος έχοντας κάνει προετοιμασία με την Λεγκανές.

Ασάν Ντιουσέ (Σεντ Ετιέν)
Ο Σενεγαλέζος κεντρικός χαφ είναι η δεύτερη μεταγραφή του ΟΦΗ που δεν έχει αρνητικό πρόσημο. Ξεκίνησε δυναμικά στο πρωτάθλημα με εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα – κόντρα στην συνολική εικόνα του ΟΦΗ – ενώ στα highlight του είναι το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι μέσα στο ΤΟΡ – 5 των παικτών με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχοντας αγωνιστεί για 862 λεπτά.

Τζου Μεσάκ (U21 Γουέστ Χαμ)
Ο νεαρός Πορτογάλος αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή του ΟΦΗ που ουσιαστικά είναι και η πρώτη ομάδα που του δίνει την δυνατότητα να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο. Παίκτης που έχει προσόντα όπως η ταχύτητα και η καλή τεχνική κατάρτιση ωστόσο η απειρία του δεν του έχει δώσει την δυνατότητα να δώσει περισσότερα. Υπάρχουν τα up, όπως η παρουσία του στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό αλλά και τα down όπως εκείνα με τον Άρη, την Λαμία και τον Ιωνικό. Είναι μόλις στα 23 του χρόνια, στον ΟΦΗ τον πιστεύουν και ο ίδιος δείχνει να έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

Μιγκέλ Γκερέρο (Ίμπιθα)
Ο Ισπανός επιθετικός αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές προσθήκες του φετινού καλοκαιριού. Δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα αλλά δεν μπορεί να χρεωθεί και ως ο αποκλειστικός υπεύθυνος καθώς είναι “θύμα” της φτωχής δημιουργικής παρουσίας του ΟΦΗ που εμφανίζει μεγάλη αδυναμία στην παραγωγή φάσεων.

Νουά Ντίκο (Μαλάτιασπορ)
Ο επιθετικός από το Μάλι μπήκε στα βαθιά με το… καλημέρα, ήρθε παντελώς ανέτοιμος και κλήθηκε (ελλείψει άλλων επιλογών) να μπει στο γήπεδο από την πρώτη αγωνιστική. Παίζοντας πότε δεξιά, πότε αριστερά και σχεδόν καθόλου στην κορυφή της επίθεσης δείχνει πως έχει πολλά στοιχεία που καταγράφονται ως θετικά. Εκρηκτικότητα, ταχύτητα, δύναμη, πρέσινγκ ωστόσο από την άλλη έχει φανερώσει και αδυναμία στην τελική προσπάθεια καθώς παρότι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αρκετές φορές δεν κατάφερε να σκοράρει.

 

Τιενβί Μπιφουμά (Μπούρσασπορ)
Ο Κονγκολέζος ήρθε πλήρως ανέτοιμος, έκανε ντεμπούτο για λίγα λεπτά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Τρίπολη και έκτοτε χάθηκε. Είχε μια σκόρπια εμφάνιση με την Λαμία και ότι δεν έκανε σε τρία παιχνίδια, συνολικά, πρόλαβε και το κατάφερε σε 17 λεπτά έχοντας συμμετοχή στα δύο γκολ της νίκης επί του Λεβαδειακού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook