Τιενβί Μπιφουμά: Μπορεί να εξελιχθεί σε εσωτερική μεταγραφή;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κονγκολέζος εξτρέμ συστήθηκε στους οπαδούς του ΟΦΗ το βράδυ της Δευτέρας και έδειξε με το καλημέρα πόσο επιδραστικός μπορεί να γίνει στο παιχνίδι της ομάδας.

Ο Τιενβί Μπιφουμά ήρθε στο Ηράκλειο αποτελώντας μια από τις τελευταίες μεταγραφές του ΟΦΗ κουβαλώντας μαζί του ένα τεράστιο όνομα που συνοδευόταν από ένα βαρύ βιογραφικό. Εξαρχής ήταν γνωστό και απολύτως φυσιολογικό να είναι ανέτοιμος ο Κονγκολέζος που στην πρώτη διακοπή του Σεπτέμβρη ταξίδεψε για την πατρίδα του προκειμένου να πάρει μικρό χρόνο συμμετοχής και ν’ αποκτήσει ρυθμό. Με την φανέλα του ΟΦΗ δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και ο κόσμος τον είδε στην Τρίπολη, έκανε νωρίτερα ολιγόλεπτο ντεμπούτο απέναντι στον ΠΑΟΚ ενώ και απέναντι στην Λαμία δεν έδειξε τίποτα απολύτως. Παράλληλα ο Βάλντας Νταμπράουσκας φρόντισε να τον αφήσει εκτός αποστολής κρίνοντας τον ανέτοιμο ενώ μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό αποκάλυψε ότι δεν είναι, ακόμα, σε θέση να παίξει παραπάνω από 15 – 20 λεπτά.

Και αν όλα τα φώτα της δημοσιότητας, δικαίως, έχουν πέσει πάνω στον Χουάν Νέιρα – εξίσου καθοριστική ήταν και η είσοδος του Κονγκολέζου εξτρέμ που έχει συμβολή και στα δύο γκολ του ΟΦΗ.

Στην φάση του 1-1 είναι εκείνος που παίρνει την μπάλα από τον Νέιρα για να την “σπάσει” στον Τοράρινσον και να παίξει το overlap με τον Ισλανδό ενώ σε εκείνη του 2-1 κάνει καταπληκτική κάθετη κίνηση και αφού παίρνει την key pass του Αργεντινού δίνει την ασίστ για το γκολ του Ντουρμισάι.

Η αλήθεια είναι πως το βιογραφικό και το παρελθόν του Μπιφουμά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Όπως και το ότι ένας παίκτης της δικής του αξίας δεν μπορεί να έκανε τυχαία αυτήν την καριέρα που έχει μέχρι τώρα. Με την διακοπή να κρίνεται επωφελούμενη για ποδοσφαιριστές όπως ο Κονγκολέζος εξτρέμ που φανέρωσε πτυχές της ποδοσφαιρικής του αξίας, μπορεί ο ίδιος να αποτελέσει μια εσωτερική μεταγραφή για τον ΟΦΗ δίνοντας λύσεις στις πολύπαθες θέσεις των εξτρέμ που φέτος αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή στο παιχνίδι της ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook