Μπούσης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: “Στόχος να κάνουμε πράξη το όνειρο για το νέο γήπεδο του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για μια σειρά από θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ, εξήρε την στάση του κόσμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως “είμαστε μια γροθιά” και επανέλαβε ξανά την πρόθεση του να αποκτήσει ο σύλλογος το δικό του ιδιόκτητο γήπεδο.

Λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ μίλησε στην ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ όπου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο. Βεβαίως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι ο ίδιος επανέλαβε την πρόθεση του να αποκτήσει ο ΟΦΗ ένα δικό του καινούργιο γήπεδο, εξήγησε τα εμπόδια που υπάρχουν στο “Γεντί Κουλέ” λόγω του αρμένικου νεκροταφείου ενώ αναφερόμενος στην μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τόνισε με νόημα πως “ξέρουμε τι χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε τον προπονητή και τους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα”.

Για το πως θα εμφανιστεί ο ΟΦΗ μετά την διακοπή:Πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο γύρο, είχαμε πολλούς τραυματίες, δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι, κάποιοι παίκτες ήρθαν καθυστερημένα και ήταν ένας τυφώνας που μας χτύπησε όλους και έπεσαν όλα μαζί. Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις τόσα λάθη, ευτυχώς τα ξεπεράσαμε και είμαστε καλά τώρα”.

Για τις αλλαγές και την αποχώρηση Γιάννη – Γιώργου Σαμαρά, Νίκου Νιόπλια: “Είχαμε αλλαγές αλλά δυστυχώς έτσι είναι ο αθλητισμός. Πρέπει να προχωράμε μπροστά, θέλω να ξέρουν όλοι πως και αυτοί οι άνθρωποι πρόσφεραν στην ομάδα, δεν είναι χάλια και άσχημα όλα όσα έγιναν στον ΟΦΗ. Όλοι κάτι πρόσφεραν, μην ξεχνάτε πως ο Νιόπλιας βγήκε μπροστά όταν η κατάσταση ήταν δύσκολη και του άξιζε η ευκαιρία να επιστρέψει στους πάγκους. Προχωρήσαμε μπροστά, τα πράγματα δεν έγιναν όπως θέλαμε, έγιναν αλλαγές και γίνεται ένα restart και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά”.

Για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ τον ερχόμενο Ιανουάριο: “Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε τον προπονητή και τους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα”.

Για το αν υπάρχει συσπείρωση στο Ηράκλειο ανάμεσα στον κόσμο και την ομάδα:Όλοι είναι μια γροθιά, το γνωρίζω πως στενοχωριέται ο κόσμος όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο για τους οπαδούς και πρέπει να καταλάβουν όλοι πως, όχι μόνο για τον ΟΦΗ, αλλά όλες οι ομάδες τους χρειάζονται όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Τα χρήματα που βάζουν όλοι οι ιδιοκτήτες της Λίγκας είναι πάρα πολλά. Θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα και να γίνει επαγγελματικό όπως συμβαίνει στο εξωτερικό ώστε όλες οι ομάδες να επιβιώνουν και να είναι οικονομικά αυτάρκεις και να έχουν πραγματικούς ιδιοκτήτες. Όσο περνάει ο καιρός και υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν χρήματα θα γίνονται αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο. Για μένα τα χρήματα δεν ήταν το πιο σημαντικό αλλά να προσπαθήσω ν’ αλλάξω τη νοοτροπία στην Ελλάδα. Εμένα με καίει που η Ελλάδα δεν παίζει στο Μουντιάλ και θέλω να την δω να συμμετέχει”.

Για την αλλαγή νοοτροπίας που είπε και τι εννοεί: “Θα σας πω ένα γεγονός. Παίζαμε με τον Λεβαδειακό και έδωσα εντολή να μπει ο κ. Κομπότης στην σουίτα μου και παρότι χάναμε στο ημίχρονο εγώ πήγα και τον χαιρέτησα. Και παρότι ήμουν στενοχωρημένος, σαν άνθρωπος αυτό έπρεπε να το κάνω γιατί αυτό είναι το σωστό για το ποδόσφαιρο”.

Για την επιθυμία κατασκευή νέου γηπέδου του ΟΦΗ: “Αυτό που έκανε η ΑΕΚ ήταν πολύ ωραίο για το ποδόσφαιρο και ξύπνησε πολλούς για το τι μπορεί να προσφέρει ένα καινούργιο γήπεδο. Δεν γίνεται να έρχεται ο κόσμος σε γήπεδα 70 χρονών όπως είναι το Γεντί Κουλέ και καλύτερα να τα κάνετε μουσεία παρά εγκαταστάσεις στον κόσμο που δεν του προσφέρουν τίποτα. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια επένδυση σαν χώρα, δεν είναι χαζοί στην Αμερική που κάνουν επενδύσεις δις δολλαρίων σε εγκαταστάσεις. Ένα γήπεδο στο Ηράκλειο θα αποφέρει πολλά περισσότερα στην πόλη από ότι προσφέρει το Γεντί Κουλέ”.

Για τα εγκαίνια του ΒΑΚ: “Τα τελευταία 4 χρόνια εγώ αποφασίζω αλλά ο κύριος Αρναουτάκης είναι ένας άνθρωπος στο Ηράκλειο που ότι έχει πει για τον ΟΦΗ, το έχει κάνει. Του έχω μεγάλο σεβασμό, μας βοήθησε για το προπονητικό γιατί εμείς έχουμε βάλει στις εγκαταστάσεις περισσότερα από 2 εκ. ευρώ και με την στήριξη του κ. Αρναουτάκη μπορούμε να κάνουμε στόχο και πράξη το όνειρο για την κατασκευή νέου γηπέδου”.

Για τις πιθανότητες έργων στο “Γεντί Κουλέ”: “Στο χώρο του Γεντί Κουλέ είχαμε κάνει μια μελέτη όμως υπάρχει το Αρμένικο νεκροταφείο και θα είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και την μνήμη τους να παρέμβουμε ή να βάλουμε μερικές κωλώνες. Δεν μπορώ να πετάξω χρήματα στο Γεντί Κουλέ που σε μερικά χρόνια να μην έχει την δυνατότητα να πάρει άδεια για παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Σκεφτόμαστε για τον υποψήφιο χώρο αλλά πρέπει να κάτσουμε κάτω με τον κ. Αρναουτάκη για να δούμε που υπάρχουν χώροι ώστε να μην κατασκευαστεί μόνο ένα γήπεδο 15.000 θέσεων αλλά να είναι ένας χώρος για όλη την πόλη του Ηρακλείου που θα αποτελεί μια επέκταση της”.

Για την παρουσία της Άντερλεχτ στο Ηράκλειο: Πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ η έλευση της Άντερλεχτ και θα είναι ένα μήνυμα προς και τις άλλες ομάδες πως η Κρήτη είναι ένα φιλόξενο νησί με πολύ καλό καιρό και μπορεί να εξυπηρετήσει τον τουρισμό για 365 ημέρες τον χρόνο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook