Νταμπράουσκας για Γεντί Κουλέ – “Να γίνει φρούριο” και για Νέιρα: “Είναι φυσικός ηγέτης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για τα πάντα, εξέδωσε ένα άνεμο αλλαγής για τον ΟΦΗ μετά την διακοπή και αποθέωσε την συγκλονιστική συμπεριφορά του κόσμου αλλά και τον Χουάν Νέιρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Είναι δύσκολο να πούμε (για την πίεση), έχεις πίεση μόνο όταν δεν παίζεις και δεν θα παίξουμε για έναν μήνα. Δεν μπορώ να κρύψω πως για μένα, τον κόσμο, τους παίκτες πως ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Είναι και ήταν πολύ δύσκολο για 10 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη εντός έδρας. Το ότι δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ, είναι πραγματικά μια σύμπτωση. Οι παίκτες δουλεύουν πολύ σκληρά στις προπονήσεις. Ξέρετε μια νίκη φέρνει μια επόμενη νίκη και πόσο μάλλον μια ήττα που μπορεί να φέρει μια ήττα. Περιμένουμε να επιστρέψουμε και μέσα από τις προσπάθειες να καταβάλλουμε τριπλή προσπάθεια.

Χρειάζεται να δώσουμε τριπλή ενέργεια, χρειαζόμαστε δουλειά και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Δεν είμαι χαρούμενος το πως αντιδράσαμε μετά το γκολ του Λεβαδειακού αλλά και ο τρόπος που το δεχτήκαμε. Δεν ήμασταν σταθεροί, είχαμε την κατοχή και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μόνο δύο σουτ. Ακόμα και σε αυτήν την φάση της δημιουργίας, ακόμα και στο τελευταίο επιθετικό τρίτο δεν ήταν αυτό που συμφωνήσαμε να κάνουμε. Πιστεύω πως στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες βγήκαν και άκουσαν τα λόγια που είπαμε κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Ήμασταν πιο κάθετοι και άμεσοι, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις στο επιθετικό τρίτο του Λεβαδειακού. Αυτές οι μίσες φάσεις δημιουργήθηκαν, ακόμα και με το var στο πέναλτι ή την φάση του Τζου. Στο επιθετικό τρίτο του Λεβαδειακού δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε μόνο οι Νέιρα, Μπιφουμά, Τζου και βοήθησαν πάρα πολύ και δημιούργησαν φάσεις. Ακόμα και στα τελευταία 10 λεπτά που ο σχηματισμός μας δεν ήταν αυτός που θέλαμε, χάσαμε σε αυτό το κομμάτι και θα δουλέψουμε εκεί.

Δεν είναι ότι δεν θέλω να παίζουν από το πρώτο λεπτό οι Νέιρα, Μπιφουμά όμως δεν μπορούν να παίζουν για περισσότερα από 15 λεπτά. Η γνώμη του γιατρού ήταν να παίξουν τόσο. Πρέπει να βελτιώσουμε αυτοματισμούς, σχέσεις στο γήπεδο μεταξύ των παικτών ώστε να γίνουν όλα πιο αυτοματοποιημένα, είδατε και το δεύτερο γκολ που είναι πολύ ωραίο και έτσι θέλουμε να παίζει ο ΟΦΗ.

Πιστεύω πως το club πρέπει να δουλεύει σε νέους παίκτες όχι μόνο κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου αλλά καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς όμως ήδη κάνουμε την προεργασία όπως το σκάουτινγκ προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων όμως αυτήν την στιγμή είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με ονόματα και στοιχεία. Ακόμα αυτήν την χρονιά έχουμε δύο παιχνίδια που πρέπει να παίξουμε με την ίδια την ομάδα. Κατά την διάρκεια της διακοπής θέλουμε να έχουμε κάποια φιλικά παιχνίδια και είναι αυτή η χρονική περίοδο ώστε όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους ώστε να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και να βοηθήσουν την ομάδα χωρίς πίεση. Κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει και εγώ έχω συνηθίσει να κερδίζω. Δεν ήμασταν τυχεροί έχοντας κάποιους παίκτες εκτός φυσικής κατάστασης και επίσης κάποιοι παίκτες ήρθαν σχετικά αργά και είναι μια καίνουργια ομάδα. Σε αυτές τις τρεις εβδομάδες που είμαι εδώ, ήδη υπάρχει μια βελτίωση και θέλω να πω ότι από πλευράς συμπεριφοράς όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο γήπεδο.

Πιστεύω πως πάνω από όλα αυτή η νίκη είναι για τον κόσμο γιατί την περίμεναν για πάρα πολύ καιρό. Στην Κρήτη και το Ηράκλειο νιώθω πραγματικά πως αυτή η ομάδα είναι η καρδιά και την χρειάζονται. Το καταλαβαίνω πως υποφέρουν όταν χάνει η ομάδα. θέλω να πω ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για εκείνους όμως το ποδόσφαιρο είναι ένα σκληρό άθλημα και καμία φορά και άδικο. Μας ώθησαν ακόμα και στο ημίχρονο που ήμασταν πίσω στο σκορ με 1-0 και πραγματικά θέλω και θα δουλέψουμε ώστε το γήπεδο να είναι ένα φρούριο για κάθε αντίπαλο που έρχεται. Όταν είμαστε ενωμένοι με τον κόσμο, ή στα καλά και στα κακά, είναι ένα γήπεδο που δύσκολα νικάς και είναι τέτοια η φύση του.

Είδα τον Νέιρα σε μερικές προπονήσεις, είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά και είναι ηγέτης και καταλαβαίνω από τα προηγούμενα παιχνίδια πόσο σημαντικός είναι και πιστεύω πως αν ήταν έτοιμος τότε ο ΟΦΗ δεν θα βρισκόταν στην θέση που βρίσκεται. Ακόμα και σήμερα έπαιξε στο 15% των ικανοτήτων του. Αυτή είναι μεγάλη πρόκληση ώστε να κρατήσουμε όλους τους παίκτες σε καλή κατάσταση και να είναι υγιείς. Το είπα και νωρίτερα πως ο Χουάν μπήκε στο παιχνίδι και το άλλαξε και έπαιξε για 15 λεπτά και γυρίσαμε το παιχνίδι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook