Οι μικρές λεπτομέρειες του Νταμπράουσκας και η ορμή με τον Ιωνικό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Επτά συνεχόμενα παιχνίδια δίχως νίκη στο Ηράκλειο είναι πολλά. Και το Σάββατο πρέπει να μπει ένα τέλος στο αρνητικό σερί που τρέχει από τον Απρίλη.

Το παιχνίδι με τον Ιωνικό το Σάββατο θα καθοριστεί στην ανάπτυξη των μεσοεπιθετικών στιγμών του ΟΦΗ. Κάτι που φέτος έχει βγει σε ρηχά νερά εξ’ ου και ο ΟΦΗ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας με τις τελικές προσπάθειες. Τουλάχιστον ξέφυγε από την τελευταία θέση όπου βρίσκεται ο Παναιτωλικός όμως και πάλι ο σχετικός αριθμός είναι πολύ φτωχός για τις 10 αγωνιστικές στις οποίες τρέχει το πρωτάθλημα.

Η ορμή που θα βγάλει ο ΟΦΗ στο παιχνίδι, η επιθετικότητα που θα δείξει απέναντι στην χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 20 γκολ παθητικό είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Η άμυνα του Ιωνικού με παίκτες που ναι μεν τους χαρακτηρίζει μια μεγάλη εμπειρία (Ρομαό, Τσιγκρίνσκι) αλλά που δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα είναι το στοιχείο – κλειδί στο οποίο πρέπει να “χτυπήσει” ο ΟΦΗ.

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες στις οποίες αναφέρεται συχνά – πυκνά ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι και αυτές που θα κάνουν την διαφορά και θα κρίνουν το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Κόντρα στον Άρη ο ΟΦΗ έβγαλε φάσεις, πέτυχε ένα γκολ που μέτρησε, άλλο ένα που ακυρώθηκε, είχε δύο καλές ευκαιρίες με την κεφαλιά του Γκερέρο και το σουτ του Λάρσον. Γενική παραδοχή πως υπήρξε μια βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα του παιχνιδιού του ΟΦΗ.

Στον αντίποδα, η άμυνα του ΟΦΗ δεν πάει πίσω. Τα 15 γκολ παθητικό είναι η δεύτερη χειρότερη αμυντική επίδοση της Superleague πίσω από τον μεθαυριανό αντίπαλο του. Και ο Ιωνικός διαθέτει παίκτες που ατομικά μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα όπως οι Λοβέρα, Μεντόζα. Θεωρείται δεδομένο πως ο Ιωνικός θα επιχειρήσει να χτυπήσει με την ταχύτητα των δύο Αργεντινών αλλά και ψάχνοντας τον Μάντζη που διαθέτει μια σχετική ευκαιρία στο σκοράρισμα.

Εξίσου σημαντική λεπτομέρεια με τις παραπάνω. Να μην δώσει στον Ιωνικό την δυνατότητα να πιστέψει ότι μπορεί να σκοράρει. Αλλά κυρίως να βγάλει φάσεις κάτι που είδαμε να συμβεί τόσο με την Λαμία, όσο και με τον Άρη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook