Φέρο για Νταμπράουσκας: “Προπονητής που θέλει τον έλεγχο του αγώνα – Ευθύς και ειλικρινής με όλους τους παίκτες”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Πορτογάλος στόπερ της Φίτεσε Φέρο συνεργάστηκε με τον τεχνικό του ΟΦΗ στην Χάιντουκ Σπλιτ και με δηλώσεις του στη “Νέα Κρήτη” σκιαγράφησε το προφίλ του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός που ανήκει στην Μπενφίκα και φέτος φοράει την φανέλα του Ολλανδικού συλλόγου ως δανεικός από τους Πορτογάλους συνεργάστηκε με το νέο τεχνικό του ΟΦΗ στην Κροατία και την Χάιντουκ Σπλιτ. Μίλησε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” για την συνεργασία του με τον Βάλντας Νταμπράουσκας και αρχικά είπε: «Η καλή σχέση που χτίστηκε ανάμεσά μας και διατηρείται ακόμη. Η σχέση που είχε με όλους τους ποδοσφαιριστές. Ποτέ δεν άκουσα κάποιον να παραπονεθεί για αυτόν. Νομίζω ότι, πέρα από πολύ καλός προπονητής, είναι πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός φίλος επίσης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πέρα από το ποδόσφαιρο, κρατάω τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τους παίκτες».

Όσο για τα στοιχεία που ξεχωρίζει στο προφίλ του 45χρονου προπονητή, ο Ίβηρας αμυντικός υπογράμμισε: «Είναι πολύ ξεκάθαρος σ’ αυτά που θέλει και σ’ αυτά που δε θέλει. Αντιμετωπίζει όλους τους ποδοσφαιριστές με τον ίδιο τρόπο. Δεν αντιμετωπίζει τους παίκτες διαφορετικά, ανάλογα με το ποιοι παίζουν και ποιοι όχι. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. Επιπλέον, ποδοσφαιρικά, ο τρόπος που δουλεύει και οι ιδέες του είναι κάτι ξεχωριστό».

«Για μένα προσωπικά, ο τρόπος που προσεγγίζει τους παίκτες είναι ο ιδανικός. Αν έκανα κάτι λάθος, εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου, μου το έλεγε αμέσως. Αν ο προπονητής δε σου μιλάει, δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει κάτι ή γιατί δε συμβαίνει. Είναι ευθύς και σου λέει την αλήθεια. Εξαρτάται λοιπόν από τον ποδοσφαιριστή αν θα κάνει το σωστό ή όχι», ανέφερε αρχικά, και πρόσθεσε για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία και το στυλ παιχνιδιού: «Μου αρέσει η φιλοσοφία και η τακτική του. Είναι ένας προπονητής που θέλει τον έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή της μπάλας και την ανάπτυξη από την τελευταία ζώνη. Είναι ξεκάθαρο ότι προτιμά το καλό ποδόσφαιρο».

Κλείνοντας, ο Φέρο αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε η συνεργασία με τον Νταμπράουσκας στην προσωπική του εξέλιξη, αποκαλύπτοντας ότι επικοινώνησε μαζί του όταν ανέλαβε τον ΟΦΗ: «Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ, σε μια φάση της καριέρας μου που δεν έπαιζα για σχεδόν ενάμιση χρόνο. Όταν πήγα στη Χάιντουκ με βοήθησε πάρα πολύ, και θεωρώ ότι τον βοήθησα κι εγώ. Κρατάμε ακόμη επαφή, γιατί όπως είπα, πέρα από προπονητής, είναι και φίλος μου πλέον. Απόλαυσα το διάστημα που δουλέψαμε μαζί και είμαι χαρούμενος για αυτόν. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο με τον ΟΦΗ και του έχω ήδη στείλει μήνυμα με τις ευχές μου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook