Μεσάκ Τζού: Ταλέντο έχει, θέλει στήριξη και υπομονή

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 23χρονος Πορτογάλος έκανε ένα κάκιστο ημίχρονο όμως ο Βάλντας Νταμπράουσκας όχι μόνο δεν τον έβγαλε από το γήπεδο αλλά δείχνοντας του εμπιστοσύνη τον κράτησε σε όλο το παιχνίδι.

Παρότι βρίσκεται στα 23 του χρόνια, τον Μεσάκ Τζου δεν τον λες και έφηβο. Ούτε όμως και έμπειρο. Ο νεαρός Πορτογάλος βρισκόταν μέχρι πρότινος στην U23 της Γουέστ Χαμ και ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακατέργαστο διαμάντι με τον ΟΦΗ να είναι εκείνος που του δίνει, για πρώτη φορά, την ευκαιρία να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο.

Απέναντι στον Άρη ο Τζου πήρε φανέλα βασικού για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και είναι αλήθεια πως στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο μοναδικός που δεν είχε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Λάθος μεταβιβάσεις, δεν βοηθούσε στο μαρκάρισμα του Οντεμπάγιο, δεν έδωσε ενέργεια στην επίθεση καθώς έλειπαν οι ατομικές προσπάθειες.

Παρ’ όλα αυτά ο Νταμπράουσκας δεν τον απέσυρε από το παιχνίδι, τον κράτησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με τον Λιθουανό τεχνικό να του δείχνει εμπιστοσύνη με το καλημέρα.

Η εικόνα του Μεσάκ Τζου στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτή η αντίθεση της εμφάνισης του μέσα σε ένα 90λεπτο φανερώνει και την έλλειψη εμπειρίας αλλά και διαχείρισης των παιχνιδιών από την πλευρά του 23χρονου.

Κάτι που φαντάζει απολύτως φυσιολογικό για ένα νέο παιδί που τώρα μπήκε σε μια ομάδα με απαιτήσεις, πίεση για το αποτέλεσμα και άμεση ενσωμάτωση. Και όντως η εικόνα του Πορτογάλου στο δεύτερο 45λεπτο βελτιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο ίδιος πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και θα μπορούσε να είχε χρεωθεί και με την ασίστ στην φάση του γκολ του Γκερέρο που ακυρώθηκε καθώς ο Τζου ήταν οφσάιντ για… μερικά εκατοστά.

Προφανώς και είναι νωρίς ακόμα για να κριθεί ο νεαρός Πορτογάλος όμως είναι ένα ποδοσφαιρικό project που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο αλλά και να του δείξει εμπιστοσύνη ο οργανισμός του ΟΦΗ. Κάτι που έγινε από τον Νταμπράουσκας στο παιχνίδι με τον Άρη με τον Λιθουανό να διαχειρίζεται άψογα την εικόνα του Τζου στο πρώτο ημίχρονο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook