Οι τρεις Ισπανοί που δείχνουν να συνέρχονται την κατάλληλη ώρα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Γκερέρο, Τοράλ, Περέα έκαναν την καλύτερη εμφάνιση τους με την φανέλα του ΟΦΗ και μαζί με αυτούς αναζητείται η επιμέρους ισορροπία σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του.

Φτάσαμε στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να δούμε τους τρεις Ισπανούς του ΟΦΗ να φτάνουν σε ένα σχετικό pick της εμφάνισης του με την φανέλα του. Κάτι που μέχρι στιγμής απουσίαζε σε μεγάλο βαθμό, είτε συνολικά – είτε από τον καθένα ξεχωριστά. Στην αναμέτρηση κόντρα στον Άρη ο κάθε ένας από αυτούς φρόντισε να δώσει το κάτι παραπάνω στην εικόνα του ΟΦΗ με τον Τζον Τοράλ να πετυχαίνει το δεύτερο φετινό του γκολ, τον Γκερέρο να χρεώνεται την ασίστ προς εκείνον και τον Περέα να κάνει μια επιβλητική εμφάνιση στην μεσαία γραμμή.

Και είναι γεγονός πως (όχι τυχαία) οι απαιτήσεις και τα στάνταρ για τους τρεις Ισπανούς του ΟΦΗ είναι ιδιαίτερα υψηλές. Ο Γκερέρο έκανε πάρα πολύ δουλειά παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης του ΟΦΗ έχοντας έναν άτυπο ρόλο τέταρτου κεντρικού χαφ όταν ο ΟΦΗ επιχειρούσε να επιτεθεί βγαίνοντας αρκετά μέτρα από την περιοχή του Κουέστα προκειμένου να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, στο σπάσιμο στα δύο άκρα ενώ στην μοναδική φάση που η μπάλα έφτασε σε εκείνον, παραλίγο να σκοράρει όταν στο πρώτο τέταρτο έκανε μια πολύ ωραία κεφαλιά μετά την σέντρα του Τοράλ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Κουέστα. Η ποιότητα που διαθέτει, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την πίεση του Άρη ήταν παράγοντες που έκαναν ακόμα και τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο γήπεδο και κάλυπταν το ρεπορτάζ των γηπεδούχων να πλέξουν το εγκώμιο του Ισπανού επιθετικού που εφόσον καταφέρει να τροφοδοτηθεί επαρκώς, θα έρθει και το γκολ που τόσο πολύ ψάχνει.

Κεφάλαιο Τζον Τοράλ. Ο Ισπανός που επέστρεψε πριν από μερικές εβδομάδες, μετά από αποχή 20 ημερών λόγω του τραυματισμού του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δείχνει πως σιγά – σιγά βρίσκει τα πατήματα του παρότι παίζει σε μια θέση που είναι παντελώς ξένη προς εκείνον. Ο κεντρικός μέσος του ΟΦΗ δεν είναι βέβαια winger με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να τον χρησιμοποιεί στην άκρη θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αστείρευτο ταλέντο του, την ποιότητα που ξεχειλίζει όταν έχει την μπάλα στα πόδια και δεν είναι τυχαίο πως ήταν ο παίκτης που είχε πλήρη ελευθερία κινήσεων από τον προπονητή του ΟΦΗ ώστε να κινείται στο γήπεδο όπου εκείνος ήθελε.

Τελευταίος αλλά σίγουρα μεταξύ των κορυφαίων παικτών του ΟΦΗ ήταν ο Περέα. Ο υψηλόσωμος κεντρικός μέσος του ΟΦΗ διαθέτει στοιχεία που δεδομένα δεν τα έχει ούτε ο Μεγιάδο, ούτε ο Ντιουσέ. Και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανασταλτικούς μέσους του ΟΦΗ είναι η ικανότητα που έχει με την μπάλα στα πόδια. Χθες δεν έλειψαν και οι ατομικές ενέργειες με τον ίδιο να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή κούρσα στο ανοικτό γήπεδο ενώ δημιουργικά ζήτησε και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες. Ο ίδιος δείχνει να εγκληματίζεται άψογα πλέον στις απαιτήσεις του ΟΦΗ και φανερώνει πτυχές της αξίας του για έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο περιμένουν αρκετά στον ΟΦΗ.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook