ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο ντέρμπι που έδωσε στην κατάμεστη «Opap Arena» η «Ένωση» επιβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής με 2-0 σκορ των «ασπρόμαυρων» και, με την έκτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, συνεχίζει την καταδίωξη του πρωτοπόρου, Παναθηναϊκού, από τον οποίο είναι στο -6.

Η ομάδα του Αλμέιδα κυριάρχησε έναντι του «δικεφάλου» του Βορρά και, αν δεν ήταν σε εκπληκτική βραδιά ο Κοτάρσκι, θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη με θριαμβευτικό σκορ.

Τα δύο γκολ της ΑΕΚ, τα οποία προήλθαν από ισάριθμες ασίστ του Ελίασον (έφτασε τις πέντε τελικές πάσες με την κιτρινόμαυρη φανέλα), τα πέτυχαν οι Λιβάι Γκαρσία (36’) και Γκατσίνοβιτς (61’).

Με αυτή τη νίκη η «Ένωση» έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε στους 16 βαθμούς και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

O Aλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βίντα και Μουκουντί αποτελούσαν το δίδυμο των στόπερ, με τους Ρότα και Μοχαμάντι να βρίσκονται στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα.

Ο Σιμάνσκι αγωνιζόταν μπροστά από τους στόπερ και μπροστά του βρίσκονταν οι Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, με τους Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Στον αντίποδα ο «Δικέφαλος» του Βορρά παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κοτάρσκι να είναι κάτω από τα δοκάρια, τους Κουλιεράκη – Ίνγκασον να βρίσκονται μπροστά του και τους Ράφα Σοάρες και Σάστρε να παίρνουν θέση στα αμυντικά άκρα.

Ο Κούρτιτς και ο Ντάντας ήταν στον άξονα και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είχε ρόλο επιτελικού μέσου.

Ο Κωνσταντέλιας κινούνταν ως αριστερό εξτρέμ, ο Νάρεϊ βρισκόταν στα δεξιά, με τον Ολιβέιρα να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Ο αγώνας

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν επιθετικά, ψάχνοντας με το… καλημέρα το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος στο παιχνίδι, με τον Κωνσταντέλια να σουτάρει από διαγώνια θέση στο 4′, βλέποντας την μπάλα να περνάει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ. Ο Γκατσίνοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, «φλέρταρε» με το 1-0, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Αουγκούστο και πέρασε ελάχιστα εκτός.

Στο 8′ σήμανε εκ νέου συναγερμός στα καρέ των γηπεδούχων, με τον Αουγκούστο να σεντράρει και τον Ολιβέιρα να πιάνει την κεφαλιά, η οποία όμως δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πίεσε πολύ ψηλά τους «ασπρόμαυρους», ωστόσο οι Θεσσαλονικείς, όχι μόνο άντεξαν στο πρώτο τέταρτο του ματς, αλλά έδειξαν ότι είναι άκρως επικίνδυνοι στην κόντρα, βγάζοντας δύο φάσεις στα καρέ του Αθανασιάδη.

Στο 20ο λεπτό η ομάδα του Αλμέιδα είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Αραούχο βρήκε τον χώρο και σούταρε, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Λιβάι και πήρε… ύψος, με τον Κοτάρσκι να κάνει πίσω βήματα και να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να ασκούν ασφυκτικό πρέσινγκ στους Θεσσαλονικείς και στο 36′ είδαν την πίεσή τους να αποδίδει καρπούς και να μετουσιώνεται σε γκολ!

Ο Αραούχο πραγματοποίησε τάκλιν στον Ντάντας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Ελίασον έκανε το γύρισμα στον Γκαρσία και αυτός με το δεξί εκτέλεσε τον Κοτάρσκι και «έγραψε» το 1-0, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες της Opap Arena.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο της γκολ η Ένωση λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 38′, όταν ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα από τον Κούρτιτς, διένυσε σχεδόν το μισό γήπεδο και, αφού απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, βλέποντας όμως τον Κοτάρσκι να πραγματοποιεί τρομερή απόκρουση με το ένα χέρι.

Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε να έχει τα «ηνία» του αγώνα και στο β’ ημίχρονο, καταφέρνοντας να φτάσει στο 2-0 στο 61ο λεπτό.

Ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έδωσε στον Ελίασον, ο οποίος, αφού απέφυγε τον Κουλιεράκη με ωραία προσποίηση, έκανε ωραίο γύρισμα στον Σέρβο, που με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Aυτή ήταν η δεύτερη ασίστ στο ματς και πέμπτη συνολικά για τον Ελίασον.

 

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Γκολ: 36′ Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), 61′ Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ)

Κίτρινες: Nτάντας (ΠΑΟΚ), Ολιβέιρα (ΠΑΟΚ), Σάστρε (ΠΑΟΚ), Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ), Ελίασον (AEK)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89′ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (76′ Γιόνσον), Ελίασον (83′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (83′ Άμραμπατ), Γκαρσία, Αραούχο (89′ Γαλανόπουλος)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (67′ Σβαμπ), Κούρτιτς (67′ Μπίσεσβαρ), Ντόουγκλας, Νάρεϊ (67′ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (79′ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook