Τσεσνάουσκις στον Athletic: “Ο Νταμπράουσκας θα πετύχει στον ΟΦΗ – Θα τον αγαπήσει ο κόσμος του”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις μίλησε στον Athletic Radio 104,2 πλέκοντας το εγκώμιο του Βάλντας Νταμπράουσκας ενώ σκιαγράφησε το προφίλ του νέου προπονητή του ΟΦΗ.

Ο παλαίμαχος άσος του Εργοτέλη που πλέον ακολουθεί καριέρα μάνατζερ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή σχολιάζοντας το προφίλ του συμπατριώτη του και παράλληλα εξέφρασε την σιγουριά του ότι ο Βάλντας Νταμπράουσκας θα πετύχει στον ΟΦΗ. “Του αρέσει η πειθαρχία, να δημιουργεί ομάδες που παίζουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος πως ο κόσμος του ΟΦΗ θα τον αγαπήσει” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Aναλυτικά όσα είπε ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις στον Athletic Radio 104,2

Για το πρώτο του σχόλιο για την έλευση του Βάλντας Νταμπράουσκας στον ΟΦΗ: “Πριν έναν μήνα είχαμε μιλήσει και συναντηθήκαμε όταν έφυγε από την Χάιντουκ για να καταλάβω τις προσδοκίες του. Ήταν πραγματικά για μένα έκπληξη που ήρθε στον ΟΦΗ. Κατά την γνώμη μου μπορεί ο ΟΦΗ να είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά είναι έκπληξη που αποφάσισε να εργαστεί στην Ελλάδα, πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή που πιστεύω ότι πραγματικά θα βοηθήσει τον ΟΦΗ να ανέβει ψηλότερα στην βαθμολογία γιατί γνωρίζω ότι βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις. Μαζί του έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί ξανά ψηλά στην βαθμολογία”.

Για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Βάλντας Νταμπράουσκας: “Πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο προπονητή, θα φέρει νέα πράγματα στον ΟΦΗ και τους παίκτες. Έχει την φιλοσοφία να δημιουργήσει ομάδες που παίζουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Σε όσες ομάδες εργάστηκε, πάντα είχαν στόχο να κατακτήσουν τίτλους και να τερματίσουν στις ψηλές θέσεις όμως σίγουρα για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να έχει και ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Σίγουρα θα θελήσει να κάνει πιο ισχυρό το ρόστερ του ΟΦΗ και να γίνει κυριαρχικός μέσα στο γήπεδο”.

Για τους στόχους του Νταμπράουσκας: “Όταν πας σε μια ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ που προσπαθεί να είναι από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ελλάδας, σίγουρα έχεις στόχους. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος στόχος τέθηκε ανάμεσα στην διοίκηση του ΟΦΗ και τον Νταμπράουσκας όμως πιστεύω πως πρόκειται για ένα club που θέτει ψηλούς στόχους. Πιστεύω ότι ο Νταμπράουσκας αλλά και ο ΟΦΗ πήραν την σωστή απόφαση, θα το δείτε και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει στην ομάδα”.

Για το αν μίλησαν μαζί πριν αποδεχτεί την πρόταση του ΟΦΗ: “Όχι δεν μιλήσαμε για τον ΟΦΗ, επειδή γνωρίζω τον χαρακτήρα του και όταν έχει προτάσεις τις συζητάει με τους δικούς του ανθρώπους. Όμως όπως είπα και νωρίτερα, πριν έναν μήνα είχαμε βρεθεί στο Βίλνιους και είχαμε συζητήσει για το μέλλον του”.

Για το έργο του Βάλντας Νταμπράουσκας: “Είναι ένας παθιασμένος άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Είναι πρωταθλητής στην Λιθουανία, πήρε την Γκόριτσα από τις χαμηλές θέσεις και την άφησε ψηλά, με την Χάιντουκ τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Πιστεύω ότι οι οπαδοί του ΟΦΗ θα δουν τα παιχνίδια, τα αποτελέσματα και θα ξεκινήσουν να τον αγαπούν όταν θα δουν πραγματικά την δουλειά του”.

Για την φιλοσοφία του στο ποδόσφαιρο: “Βάζει στο παιχνίδι της ομάδας του καινούργια πράγματα, για εκείνον είναι σημαντική η πειθαρχία. Θεωρώ ότι είναι απίθανος στην τακτική και ξέρει πολύ καλά πως να μεταφέρει στους παίκτες του αυτά που θέλει. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να υπάρχει άριστη επικοινωνία ανάμεσα στο δικό του team και τους παίκτες”.

Για το ότι γίνεται ο πρώτος Λιθουανός προπονητής που δουλεύει στην Ελλάδα: “Πρέπει ν’ αλλάξουμε την ιστορία του ποδοσφαίρου της Λιθουανίας. Έναν πολύ καλό προπονητή έχει η Λιθουανία και αυτός είναι ο Βάλντας Νταμπράουσκας”.

Για τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Βάλντας Νταμπράουσκας να είναι υποψήφιος για την Εθνική Λιθουανίας: “Είναι αλήθεια. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον ήθελε για τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας, συναντήθηκε μαζί του και προσπάθησε να τον πείσει να αποδεχτεί την πρόταση της. Πιστεύω ότι υπήρχε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ και για αυτό δεν δέχτηκε την πρόταση όμως ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτή η προοπτική πάλι θα έλεγε όχι γιατί αυτό που θέλει είναι να δουλεύει σε ομάδες”.

Για το τι θα του έλεγε αν μιλούσαν τώρα: “Θα του έλεγα ότι ήρθε σε μια πανέμορφη χώρα, ένα καταπληκτικό νησί όπως η Κρήτη και σε μια ομάδα με απίθανους οπαδούς όπως είναι ο ΟΦΗ. Θα του ευχόμουν καλή επιτυχία και να πάρει τα καλύτερα αποτελέσματα με την ομάδα”.

Για το αν θα έρθει να τον επισκεφτεί στο Ηράκλειο: “Φυσικά και θα έρθω στο Ηράκλειο μέσα στην χρονιά, θέλω να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι του ΟΦΗ με αυτούς τους καταπληκτικούς φιλάθλους και τον Βάλντας στον πάγκο της ομάδας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook