Το άλυτο πρόβλημα είναι το δημιουργικό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο, ουραγός, ΟΦΗ μετά από έξι αγωνιστικές στην δημιουργία φάσεων, η εξήγηση του προβλήματος και ο τρόπος επίλυσης του.

Μετά από έξι αγωνιστικές ο ΟΦΗ βρίσκεται στην, διόλου τιμητική, 14η θέση στην παραγωγή φάσεων σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Σύμφωνα και με την στατιστική υπηρεσία της Superleague 1, ο ΟΦΗ είναι τελευταίος στην κατηγορία δημιουργίας φάσεων με μόλις 37 έπειτα από έξι αγωνιστικές.

Βέβαια, εν μέρει, αυτός ο αριθμός έχει και μια εξήγηση: Στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ ήταν αποψιλωμένος από επιθετικούς, οι μεσοεπιθετικοί του μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού – και ούτε – ενώ ο Νίκος Νιόπλιας υποχρεώθηκε να αλλάξει την διάταξη του συστήματος σε 5-4-1. Αυτομάτως αφαιρέθηκε από τον ΟΦΗ η δυνατότητα κατοχής της μπάλας, σε αντίθεση με τα υψηλά ποσοστά του παρελθόντος, και παράλληλα δεν είχε τα κατάλληλα “εργαλεία” για την δημιουργία φάσεων.

Το δημιουργικό πρόβλημα παρέμεινε άλυτο και στην Τρίπολη όπου ο ΟΦΗ πήγε δίχως αγωνιστικά προβλήματα και δεν λύθηκε ούτε όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Τζον Τοράλ παίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο. Οι μόλις 37 φάσεις που έχει κάνει ο ΟΦΗ μετά από έξι αγωνιστικές είναι αριθμός που πρέπει να προβληματίσει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό ενώ υπάρχουν πλέον παιχνίδια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα που πρέπει να βρει τους χώρους, να επιτεθεί και να δημιουργήσει φάσεις.

Η φτωχή παραγωγή φάσεων είναι συνδεδεμένη και με τους βαθμούς, ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να βρει μόλις ένα γκολ σε κανονική ροή αγώνα, αυτό με το Νέιρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ενώ τα άλλα δύο έχουν έρθει από στατικές φάσεις και δύο κεφαλιές του Αποστόλη Διαμαντή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook