Το όραμα του Μιχάλη Μπούση για το νέο “Γεντί Κουλέ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όλα τα στοιχεία που ακολουθούν για τις μεγάλες εξελίξεις που έρχονται για το γηπεδικό θέμα και το όραμα του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ. Το Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Πάντα σε ένα ρεπορτάζ, πέραν της καταγραφής των γεγονότων, σημασία έχει η ακολουθία των πραγμάτων. Στην περίπτωση του γηπεδικού ζητήματος του ΟΦΗ, η αρχή έπρεπε να γίνει με την έλευση του ιδιοκτήτη του το 2018. Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια (που δεν ήταν και τα καλύτερα λόγω της πανδημίας που ρήμαξε τα πάντα), ο Μιχάλης Μπούσης είχε πάντα στο μυαλό του την πλήρη αναμόρφωση του “Γεντί Κουλέ” ή την κατασκευή ενός νέου, ιδιόκτητου γηπέδου, για να στεγάσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και τα όνειρα χιλιάδων οπαδών του.

Βέβαια μέσα στην τελευταία τετραετία δεν έπεσαν και λίγα χρήματα για την βελτίωση του “Γεντί Κουλέ” με σημαντικές παρεμβάσεις όπως ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού, η δημιουργία σουιτών και άλλα σημαντικά έργα που, στον μέγιστο βαθμό μπορούσαν να γίνουν μιας και μιλάμε για ένα γήπεδο ηλικίας 71 χρόνων.

Τον περασμένο Μάη ο Μηνάς Λυσάνδρου στην συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι πρόθεση της ιδιοκτησίας είναι να μετατραπεί το “Γεντί Κουλέ” σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που θα παρέχει όλες τις ανέσεις προς τον κόσμο του ΟΦΗ και θα φτάσει στο ανώτατο επίπεδο κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ που είναι η κατηγορία 4.

Αυτό είναι και το όραμα του Μιχάλη Μπούση για τον οποίο υπενθυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2019 είχε αποκαλύψει στον Politica 89,8 και το Νίκο Παπαδάκη πως οι σκέψεις του ήταν να παραμείνει η ομάδα στα Καμίνια και το “Γεντί Κουλέ” ν’ αλλάξει ριζικά μορφή.

Η απόφαση του Μιχάλη Μπούση για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του γηπέδου βρίσκεται ήδη προς εκτέλεση, σε συνέχεια όσων είπε ο Μηνάς Λυσάνδρου πριν από μερικούς μήνες και η απόφαση είναι ειλημμένη προκειμένου να εκτελεστεί. Ήδη το πλάνο εκτελείται με πολύ μεγάλη προσοχή από την πλευρά της ΠΑΕ που ακολουθεί όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί ο πλήρης εκσυγχρονισμός του “Γεντί Κουλέ”. Δηλαδή, να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε η χωρητικότητα του γηπέδου να ξεπερνάει τις 8.000 θέσεις, κατώτατο όριο βάσει των προϋποθέσεων που έχει θέσει η ΟΥΕΦΑ, και πως αυτό θα γίνει με τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν σε όλες τις εξέδρες.

Η βασική στόχευση της κατεύθυνσης και του οράματος του Μιχάλη Μπούση είναι προς αυτόν τον δρόμο και δεν αποκλείεται μέσα στο άμεσο μέλλον, δεν μιλάμε για χρόνια αλλά για μήνες, να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και εν συνεχεία να προχωρήσει το σχέδιο στην β’ φάση που αφορά γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ουσιαστικά μιλάμε όχι μόνο για την ανάπλαση του “Γεντί Κουλέ” αλλά για παρεμβάσεις που θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την περιοχή των Καμινίων κάνοντας καλύτερη την ζωή των κατοίκων του αλλά και την καθημερινότητα τους.

Είναι δεδομένο και προαποφασισμένο από την πλευρά του Μιχάλη Μπούση να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, όπως και συμβαίνει στην τωρινή περίοδο και μοναδική πρόθεση της ιδιοκτησίας και της διοίκησης του ΟΦΗ είναι η ομάδα να αγωνίζεται μόνο στο “Γεντί Κουλέ” που ν’ αποτελέσει μελλοντικά ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ελλάδας.

Ωστόσο αυτό που έχει σημασία και μάλιστα μεγάλη για το μέλλον του ΟΦΗ και τους άρρηκτους δεσμούς του Μιχάλη Μπούση με τον σύλλογο και τον κόσμο του είναι ότι παράλληλα με όλα τα παραπάνω, στο μυαλό του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ δεν έχει φύγει ούτε ένα λεπτό η σκέψη και η θέληση για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου. Το όραμα του Μιχάλη Μπούση ταυτίζεται απόλυτα με την κατασκευή ενός νέου γηπέδου – όμως μόνο στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η πλήρη ανακατασκευή του “Γεντί Κουλέ”.

Η θέληση του ισχυρού άνδρα του ΟΦΗ είναι προαποφασισμένη, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα στελέχη της ΠΑΕ και τους ανθρώπους που χειρίζονται όλη την παραπάνω, και ιδιαίτερα σημαντική, διαδικασία με την επιστροφή του στο Ηράκλειο σε μερικές εβδομάδες να βάζει σε πιο γρήγορες ταχύτητες όλες τις εξελίξεις και παράλληλα την λήψη αποφάσεων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook