Νέιρα – Τοράλ: Τα τελευταία κομμάτια του παζλ του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Χουάν Νέιρα και Τζον Τοράλ είναι τα τελευταία κομμάτια του φετινού παζλ του ΟΦΗ και η είσοδος τους στην ομάδα θα λύσει και τον γόρδιο δεσμό στο δημιουργικό κομμάτι.

Πλέον, το ρόστερ του ΟΦΗ πήρε τελική μορφή μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τιενβί Μπιφουμά, εκτός και αν γίνει μια τελευταία προσθήκη όπως γράψαμε νωρίτερα ωστόσο πλέον έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό που έχει στην διάθεση του ο Νίκος Νιόπλιας.

Από εκεί και πέρα, η διαφαινόμενη επιστροφή των Νέιρα και Τοράλ με τον τελευταίο να τίθεται άμεσα διαθέσιμος καθώς υπολογίζεται για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης με την συνεισφορά του Ισπανού χαφ να είναι πολυεπίπεδη.

Η άμεση επιστροφή του Τζον Τοράλ λύνει τα χέρια του Νίκου Νιόπλια καθώς πλέον ο τεχνικός του ΟΦΗ θα είναι σε θέση να αφήσει πίσω του το 5-4-1 που είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια και να επιστρέψει στο 4-3-3. Η υπεροπλία στην μεσαία γραμμή και η ενθαρρυντική εικόνα του Λουίς Περέα που δείχνει ξεκάθαρα πως είναι ποδοσφαιριστής που του ταιριάζει περισσότερο να παίζει στο “8” παρά στο “6”, δίνει επιπλέον επιλογές στο Νίκο Νιόπλια για να διαχειριστεί τα παιχνίδια με βάση και τον αντίπαλο που θα έχει μπροστά του.

Τοράλ και Νέιρα δίνουν επιπλέον ώθηση στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΦΗ, σε καταστάσεις όπως το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ όπου φάνηκε ξεκάθαρα η απουσία ενός ποδοσφαιριστή που θα είναι σε θέση να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του, να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και παράλληλα να προσθέσει το απρόβλεπτο στοιχείο που τόσο πολύ λείπει.

Ο ΟΦΗ πλέον έχει γεμίσει την επίθεση του με την παρουσία των Μπιφουμά, Ζερκάν, Γκερέρο αλλά και του Τσιλιανίδη η διακοπή θα δώσει την δυνατότητα στον Τζον Τοράλ που θα είναι πανέτοιμος στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και κατά συνέπεια μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή του Ισπανού στην δράση.

Αν αναλογιστούμε μάλιστα την εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ που έγινε και δίχως τους δύο πιο ποιοτικούς του παίκτες (Τοράλ, Νέιρα), η αισιοδοξία για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση μπορεί να είναι διάχυτη ώστε να μπει και ο απρόβλεπτος παράγοντας που έλειψε τόσο πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook