Έρικ Λάρσον: Παίκτης υψηλότατου επιπέδου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σουηδός δεξιός μπακ ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι και το απόγευμα της Κυριακής ξεσήκωσε το γήπεδο με τις εμπνεύσεις του και την εικόνα παίκτη υψηλότατου επιπέδου.

Η μεταγραφή του Έρικ Λάρσον τον περασμένο Αύγουστο δημιούργησε στον κόσμο του ΟΦΗ μεγάλες προσδοκίες. Και όχι άδικα για να είμαστε ειλικρινείς. Ο ΟΦΗ έπαιρνε έναν ποδοσφαιριστή με περισσότερες από 300 συμμετοχές στην καριέρα του, βασικός δεξιός μπακ στην, δις, πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε και όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να τον δουν μέσα στο γήπεδο.

Με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ΟΦΗ τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Σουηδός δεν είχε παίξει στην φυσική του θέση παρά μόνο 50-60 λεπτά στην πρεμιέρα του Περιστερίου. Έκτοτε περιπλανήθηκε άλλοτε ως αριστερός μπακ, άλλοτε ως δεξιός χαφ και κόντρα στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην φυσική του θέση.

Ο Βιεϊρίνια, μέχρι να γίνει αλλαγή, μαρτύρησε με τον Έρικ Λάρσον αφού φαινόταν ξεκάθαρα πως το σκάουτινγκ του τεχνικού τιμ του ΟΦΗ είχε λειτουργήσει. Η στόχευση του Νίκου Νιόπλια να πάει το παιχνίδι του ΟΦΗ στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ με τον Λάρσον να παίζει φουλ επιθετικά απέναντι στον αρχηγό του ΠΑΟΚ, απέδωσε στον απόλυτο βαθμό. Όλες οι φάσεις του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο βγήκαν από την δεξιά πλευρά με τον Έρικ Λάρσον να δείχνει γιατί αποτελούσε βασικό στέλεχος της πρωταθλήτριας Σουηδίας.

Και αναμφίβολα το πρώτο, πραγματικό, δείγμα γραφής του Έρικ Λάρσον παίζοντας στην φυσική του θέση αποδεικνύει και την επιμονή του ΟΦΗ να τον φέρει στο Ηράκλειο ως ποδοσφαιριστή που κάνει την διαφορά και σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook