Το γυαλί είχε ραγίσει εδώ και καιρό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η άμεση αποδοχή της παραίτησης του Γιάννη Σαμαρά από τον Μιχάλη Μπούση παρά το συναισθηματικό δέσιμο που υπήρχε και υπάρχει, έδειξε πως οι εξελίξεις ήταν θέμα χρόνου.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και δεν μπορεί να το κάνει βεβαίως πως οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς ήταν δύο εκ των ανθρώπων που συνετέλεσαν στην έλευση του Μιχάλη Μπούση στον ΟΦΗ πριν από τέσσερα χρόνια. Ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να μεταδώσουν το “μικρόβιο” και της αγάπης για την ομάδα προς τον Έλληνα επιχειρηματία προκειμένου εκείνος να έρθει στην Ελλάδα και να γίνει εν τέλει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Ωστόσο σύμφωνα με όσους γνώριζαν το τι συμβαίνει εσωτερικά στον οργανισμό του ΟΦΗ το διαζύγιο με τους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά ήταν θέμα χρόνου. Ούτε εξέλιξη – βόμβα, ούτε σοκ. Η παρουσία τους στον ΟΦΗ φαινόταν να αποτελεί προδιαγεγραμμένη αφού η φετινή μεταγραφική πολιτική της ΠΑΕ, ανεξάρτητα από το αν οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς έχουν την συνολική ευθύνη ή όχι, σε συνδυασμό με το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά και την έλλειψη παικτών που οδήγησαν στο πρωτοφανές φιάσκο των 12 ετοιμοπόλεμων παικτών κόντρα στον Παναιτωλικό έφεραν και πιο άμεσα τις εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Μιχάλης Μπούσης έκανε αποδεκτή αμέσως την παραίτηση του Γιάννη Σαμαρά για να ακολουθήσει, αναμενόμενα, και η αποχώρηση του Γιώργου. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και αφού νωρίτερα είχε ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ όλων των στελεχών της ΠΑΕ στην αίθουσα του “Γεντί Κουλέ”.

Το σίγουρο είναι πως με την αποχώρηση των Γιάννη και Γιώργου Σαμαρά έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της εποχής Μπούση στον ΟΦΗ. Όμως στην παρούσα φάση, και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που αν μη τι άλλο διώχνει κάθε σύννεφο από τον κόσμο του ΟΦΗ, πως ο οργανισμός προχωράει, δείχνει – και πρέπει να δείξει – αντανακλαστικά. Μια σειρά από σημαντικά ζητήματα είναι σε εξέλιξη και η άμεση αντίδραση που θα δείξει ο ΟΦΗ ως οργανισμός συνολικά είναι και ο δρόμος που χρειάζεται να χαράξει για την συνέχεια της χρονιάς. Οι αλλαγές που κρίνονται επιβεβλημένες σε διάφορους τομείς που έχουν σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα θα γίνουν και βέβαια η έλευση του Μιχάλη Μπούση στο Ηράκλειο, λίγες μόλις ημέρες μετά το “διαζύγιο” με τους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά δεν πρέπει να προκαλέσει καμία έκπληξη. Αντιθέτως η παρουσία του στο “Γεντί Κουλέ” στέλνει και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο ΟΦΗ προχωράει, ενωμένος και αποφασισμένος να λυθούν τα κάθε είδους προβλήματα που υπάρχουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook