Το 5-4-1 του ΟΦΗ, ο Βόλος και ο Παναιτωλικός

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με τα προβλήματα να παραμένουν ίδια, η διατήρηση του 5-4-1 με διαφορετική ωστόσο κατεύθυνση δείχνει να μοιάζει μονόδρομος στο μυαλό του Νίκου Νιόπλια.

Ο ΟΦΗ κορυφώνει την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό και τα προβλήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο προπονητής του δεν ελαττώνονται αλλά παραμένουν ίδια και αυξάνονται με τον Νιόπλια να περιμένει τον Μιγκέλ Μεγιάδο μέχρι και την τελευταία στιγμή. Είναι προφανές λοιπόν πως θεωρητικά ο Νίκος Νιόπλιας δεν έχει την ευελιξία να επιλέξει διαφορετικό σχηματισμό για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και υποχρεωτικά πάει προς το 5-4-1.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει και τίποτα, ο σχηματισμός μπορεί να είναι ο ίδιος κόντρα στον Παναιτωλικό με διαφορετικού βαθμού δυσκολίας όμως η κατεύθυνση μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική για το παιχνίδι του Σαββάτου. Ένα παιχνίδι που ο ΟΦΗ δεν μπορεί να βρίσκεται συνεχώς πίσω από την μπάλα, όπως συνέβη στον Βόλο, και που θα χρειαστεί να επιτεθεί και να προσπαθήσει να είναι αυτή η ομάδα που θα πάρει την μπάλα στα πόδια της.

Ακόμα και αν ο Νιόπλιας συνεχίζει να έχει στο μυαλό του το 5-4-1 ενόψει του Παναιτωλικού και με τα προβλήματα μεσοεπιθετικά να μην έχουν εξαφανιστεί, το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι εντελώς διαφορετικό και δεδομένα δεν θα έχει την ίδια μορφή. Ο ΟΦΗ θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο επιθετικός από ότι κόντρα στον Βόλο και να επιχειρήσει να βρει τον τρόπο να γίνει απειλητικός προς την περιοχή του Παναιτωλικού και να χτίσει – κάτι που δεν έγινε στον Βόλο παρά μόνο με στόχευση όπου επιχείρησε να βρει το Ντίκο στην πλάτη του Εσκοβάλ.

Με βάση και όλες τις παραπάνω συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό η πιθανή παρουσία του Μεχντί Ζερκάν στην αποστολή ίσως και να φέρει μια έξτρα επιλογή στον Νίκο Νιόπλια εφόσον εκείνος αποφασίσει να τον πάρει στην 20αδα. Η παρουσία του Αλγερινού ως εξτρέμ, ο μοναδικός διαθέσιμος που βρίσκεται στο ρόστερ του ΟΦΗ, είναι κάτι που ίσως παίξει ρόλο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και με βάση τα χαρακτηριστικά του 23χρονου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook