Η σωστή διαχείριση και η προστασία από το “κάψιμο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Γιάννης Θεοδοσουλάκης και Γιάννης Αποστολάκης μπήκαν στα βαθιά με το καλημέρα και η παρουσία τους στα παιχνίδια του ΟΦΗ γίνεται με προσοχή και ειδική διαχείριση.

Ο μεν Γιάννης Αποστολάκης είχε καταθέσει τα πρώτα δείγματα γραφής του από την περίοδο της προετοιμασίας. Ο 18χρονος κεντρικός χαφ του ΟΦΗ πήρε μέρος, για πρώτη φορά, στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, ο Νίκος Νιόπλιας του έδωσε απλόχερα χρόνο συμμετοχής και ο Ρεθυμνιώτης τον δικαίωσε απόλυτα. Μάλιστα στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Νίκος Νιόπλιας στο Gentikoule τον περασμένο Ιούλη όταν είχε ερωτηθεί για τον Αποστολάκη, είχε απαντήσει δίχως κανένα δισταγμό πως “είτε είναι 17, είτε 37 αν χρειαστεί θα παίξει αμέσως”.

Ο έτερος Γιάννης, ο Θεοδοσουλάκης έγινε επαγγελματίας λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ήταν στα σχέδια του ΟΦΗ να γίνει επαγγελματίας έτσι και αλλιώς και ήδη μετράει δύο συμμετοχές στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Επίσης σημαντική λεπτομέρεια για τους δύο 18χρονους παίκτες του ΟΦΗ. Είναι οι πρώτοι παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής που έχουν υπογράψει τριετή συμβόλαια με τον ΟΦΗ να τους “δένει” μέχρι το 2025. Οι πρώτοι και μοναδικοί παίκτες που ακολούθησαν όλη την διαδρομή, από την Κ15 μέχρι και την πρώτη ομάδα φτάνοντας στο σημείο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη του 2022 να καταγράψουν τις πρώτες τους συμμετοχές ως επαγγελματίες.

Το πλάνο για την συνεχή ανάπτυξη τους είχε εκπονηθεί εδώ και αρκετό καιρό, δεν έγιναν επαγγελματίες απλά για να… γίνουν. Όπως γράφουμε παραπάνω η διαχείριση των δύο νεαρών παικτών του ΟΦΗ γίνεται μεθοδικά και με σωστό τρόπο. Ο Γιάννης Σαμαράς μετά από χρόνια εμπειρίας στην δημιουργία νεαρών παικτών γνωρίζει πως θα τους μιλήσει και πως θα τους διαχειριστεί, ομοίως και ο Νίκος Νιόπλιας που μετράει στο παλμαρέ του μεγάλες επιτυχίες ως προπονητής των μικρών εθνικών ομάδων.

Γνωρίζουν στον ΟΦΗ τι χρειάζεται να γίνει και πως να συμπεριφερθούν προκειμένου τα δικά του παιδιά να μην “καούν”. Δεν είναι και δύσκολο άλλωστε, μιλάμε για μια εύθραστη ποδοσφαιρικά ηλικία. Η διαχείριση που κάνει ο Νίκος Νιόπλιας τόσο με την χρησιμοποίηση του Γιάννη Αποστολάκη, όσο και εκείνη με τον Γιάννη Θεοδοσουλάκη είναι αξιοπρόσεκτη. Γνωρίζει και ο ίδιος τι πρέπει να γίνει προκειμένου δύο παιδιά που ξεκινούν τώρα την ποδοσφαιρική τους καριέρα δεν θα πρέπει να “καούν” αλλά να ενταχθούν σταδιακά στα θέλω και τις απαιτήσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook