H προαναγγελία του αγώνα Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Αυτή θα είναι η 19η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό με τις 11 να έχουν διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και τις 8 στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Το θέμα από το σαϊτ της Σούπερ Λιγκ:

“Η πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου 1987, στο παρθενικό ματς για τον Λεβαδειακό στην Α’ Εθνική. Στο ΟΑΚΑ με τα γκολ του Βαγγέλη Βλάχου (18’) και Χρήστου Δημόπουλου (31’) ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1.

Το πρώτο γκολ της ιστορίας του Λεβαδειακού στην κατηγορία σημείωσε ο Δήμος Κάβουρας στο 59ο λεπτό με σουτ.

Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο “Απόστολος Νικολαΐδης” με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 2-0 (60’ Σαμαράς, 73’ Αντωνίου).

Το ίδιο μοτίβο διατηρήθηκε και στα τελευταία τους παιχνίδια, αφού το 2018-19 αγωνίστηκαν στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 (5’ Καμπετσής, 44’ Χατζηθεοδωρίδης, 92’ Γιόχανσον) και το 2017-18 έπαιξαν στο γήπεδο της Λεωφόρου και έμειναν στην λευκή ισοπαλία.

Τα δύο τελευταία τους παιχνίδια στο “Απόστολος Νικολαΐδης” ολοκληρώθηκαν με 0-0, αφού εκτός από το 2017-18 και το 2016-17, δε σημειώθηκε γκολ από καμία ομάδα.

Αυτές οι δύο ισοπαλίες είναι και οι μοναδικές που έχει αποσπάσει ο Λεβαδειακός ως φιλοξενούμενος, ενώ είναι και τα μοναδικά ματς που έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, αφού η μοναδική του εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού ήρθε στις 5 Ιανουαρίου 2013 και ήταν με 2-1.

Ο Στέλιος Βασιλείου σημείωσε τα δυο γκολ για την ομάδα της Βοιωτίας, ενώ ο Τοτσέ είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους Πράσινους στο 12ο λεπτό.

Ο Κριστόφ Βαζέχα με 8 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Τοτσέ με 3 τέρματα.

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διαδοχικές νίκες το πρωτάθλημα ήταν το 2018-19 και τότε αντίπαλος του στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι ήταν ο Λεβαδειακός, αλλά για την 4η αγωνιστική της Super League και κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση τους στην κατηγορία.

Ακολούθησε ο υποβιβασμός της ομάδας της Βοιωτίας και η επιστροφή της αυτή τη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει με εκτός έδρας νίκη (1-0) στην Ξάνθη, συνέχισε με εντός έδρας 3-1 κόντρα στην Λαμία, με εκτός έδρας νίκη (3-1) επί της ΑΕΛ, και νίκες εντός έδρας επί του Λεβαδειακού (3-0) και του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

18 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚH ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

ΓΚΟΛ: 41-3″.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook