Ο “Σεπτέμβρης του 2022” μην γίνει “Γενάρης του 2021”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το ρόστερ του ΟΦΗ φυλλοροεί με τους τραυματισμούς, ο αριθμός των διαθέσιμων παικτών έχει μειωθεί και πρέπει να υπάρξει επαγρύπνηση, εντός της ΠΑΕ, ώστε η ομάδα να μην πάθει ότι έπαθε πριν 1,5 χρόνο.

Βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς, από την δεύτερη αγωνιστική δεν μπορεί να κριθεί τίποτα απολύτως όμως πρώτιστος στόχος του ΟΦΗ είναι να προλάβει τις εξελίξεις και να μην μείνει πίσω. Οι μνήμες από τον Ιανουάριο του 2021 είναι ακόμα νωπές και ότι συνέβη τότε, έπρεπε να έχει λειτουργήσει ήδη ως ένα μάθημα προκειμένου να μην επαναληφθεί η ιστορία.

Για υπενθύμιση, απλά θα πούμε πως ο ΟΦΗ παραμονές του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ηράκλειο ήταν στο -3 από την έκτη θέση και ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κερδίσει την Λαμία με 2-0 στο “Γεντί Κουλέ”.

Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης αποτέλεσε την αρχή για να έρθει αυτό το θλιβερό σερί των 10 ηττών που είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να μάχεται, ντροπιαστικά, για την αποφυγή του υποβιβασμού. Βέβαια για να φτάσουμε στο σερί των 10 συνεχόμενων ηττών, προηγήθηκαν άλλα σφάλματα αγωνιστικά και μεταγραφικά. Παρότι ο ΟΦΗ είχε αποδεκατιστεί από τους συνεχόμενους τραυματισμούς και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η μεταγραφική ενίσχυση δεν ήρθε ποτέ. Ο ΟΦΗ έφτασε στα τέλη του Γενάρη να πάρει επιθετικό, τον Καστάνιος που είχε έρθει ανέτοιμος, ενώ στην ουσία το πράγμα φώναζε από χιλιόμετρα πως έπρεπε να γίνουν και άλλες προσθήκες παικτών προκειμένου η ομάδα να έφευγε από την δύσκολη θέση.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ, ο Σίμος και ο τότε ΟΦΗ έμειναν ακάλυπτοι και χωρίς ενίσχυση με αποτέλεσμα παίκτες που προορίζονταν για το ροτέισον και όχι για φανέλα βασικού, να βρεθούν ξαφνικά στην αρένα για να μάχονται με τα λιοντάρια. Τότε την μεγαλύτερη ευθύνη δεν την είχε ούτε ο προπονητής που βρέθηκε να παίζει χωρίς παίκτες, ούτε οι τελευταίοι που για άλλον σκοπό είχαν έρθει στην ομάδα και για άλλον βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο.

Η τωρινή κατάσταση μοιάζει αρκετά με εκείνη που είδαμε πριν από 1,5 χρόνο. Και δεν λέμε ότι η ομάδα θα κινδυνεύσει, ας είμαστε σοβαροί, αλλά δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω όταν έχεις 0 βαθμούς σε δύο παιχνίδια και η εικόνα σου δεν είναι για να προκαλεί αισιοδοξία αλλά το ανάποδο. Ναι, προέκυψαν οι τραυματισμοί που δεν ήταν στο πρόγραμμα όμως μην ξεχνάμε πως στον ΟΦΗ ξέρουν από τις 18 Αυγούστου ότι ο Ντουρμισάι έχει πάθει θλάση και ο Τσιλιανίδης ταλαιπωρείται από το πέλμα του και όμως δύο εβδομάδες μετά δεν έχει γίνει καμία προσθήκη που έτσι και αλλιώς την είχε ανάγκη.

Τώρα πλέον, όπως γράψαμε και χθες, οι μεταγραφικές ανάγκες του ΟΦΗ είναι μεγαλύτερες. Πλέον δεν φτάνουν τρεις προσθήκες στην επίθεση, 2 εξτρέμ + 1 φορ, αλλά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην μεσαία γραμμή είναι υποχρεωτική η απόκτηση δύο κεντρικών μέσων – που έτσι και αλλιώς η ομάδα φώναζε ότι ήθελε ακόμα έναν μετά την αποχώρηση του Ντε Γκούζμαν. Εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για τον τραυματισμό του Τοράλ και με βάση το γεγονός ότι ο Νέιρα δεν θα παίξει με τον Βόλο (και κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος του) ο ΟΦΗ κινδυνεύει να μείνει με μοναδικό δημιουργικό χαφ τον Μπουζούκη αφού δεν υπάρχει άλλος καθώς οι άλλοι τρεις είναι “εξάρια”. Και σε συνδυασμό με την γύμνια στην επίθεση, αντιλαμβάνεται κανείς πως η ανησυχία και ο προβληματισμός μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο ώστε να μην επαναληφθούν όλα όσα ζήσαμε πριν 1,5 χρόνο. Γιατί και τότε, παραμονές του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, το κακό δεν φαινόταν να βρίσκεται προ των πυλών του ΟΦΗ αλλά τελικά εμφανίστηκε και ήταν μεγαλύτερο από όσο πίστευε κανείς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook