ΜΟΝΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας ΟΦΗ που ήταν άδειος και δεν έδειξε τίποτα σε κανένα σημείο του αγώνα επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κάνει υγιεινό περίπατο περνώντας από το Ηράκλειο με 2-0.

Ο κόσμος του ΟΦΗ ήταν καταπληκτικός, γέμισε το γήπεδο αλλά είδε μια ομάδα που τον απογοήτευσε πλήρως και που δεν είναι στα θέλω και τα πιστεύω των φιλάθλων του.

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε τον ΟΦΗ με αρκετές εκπλήξεις στην ενδεκάδα και ενώ τελευταία στιγμή έχασε τον Μπαλογιάννη που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων. 4-3-3 με τον Στίβενς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ξεκίνησαν – από τα δεξιά στ’ αριστερά – οι Μαρινάκης, Γιοχού, Βούρος, Γιαννούλης, Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ντιουσέ, Νέιρα, Μεγιάδο και στην επίθεση οι Λάρσον, Τοράρινσον, Τοράλ.

Σαν να μην έφταναν στον ΟΦΗ οι απουσίες, ήρθε στο πρώτο δεκάλεπτο ακόμα μια με τον Χουάν Νέιρα να αποχωρεί τραυματίας και τον Νίκο Νιόπλια να χάνει τον Αργεντινό περνώντας στο παιχνίδι τον Ντίκο αλλάζοντας τα πλανα του με τον 30χρονο φορ να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Τοράλ να επιστρέφει στον άξονα. Ο ΟΦΗ εμφανίστηκε φοβικός, χωρίς πάθος και ενέργεια με τον Παναθηναϊκό να είναι ανώτερος του σε όλο το πρώτο ημίχρονο και να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων. Η φανερή έλλειψη πάθους και ενέργειας σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού έφερε και τα δύο γρήγορα γκολ για τους πράσινους.

O Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό όταν ο Παλάσιος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και αφού πέρασε τον Γιαννούλη με ωραίο διαγώνιο σουτ εκανε το 0-1, ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση, έμενε συνεχώς πίσω από την μπάλα και στο 33ο λεπτό ήρθε το 0-2 με την κεφαλιά του Σπόραρ. Ο ΟΦΗ το μόνο που είχε να παρουσιάσει, σε μια κάκιστη εικόνα, στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ στις καθυστερήσεις του με τον Λάρσον να το επιχειρεί και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ΟΦΗ δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να κρατάει πολύ εύκολα το προβάδισμα και το μόνο που έκαναν οι γηπεδούχοι ήταν να κρατήσουν λίγο περισσότερο την μπάλα. Μέχρι το 70′ ο ΟΦΗ δεν είχε κάνει ούτε μια φάση ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε τόσο, όσο χρειαζόταν για να διατηρεί το προβάδισμα δύο τερμάτων. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια δίκαιη νίκη περνώντας από το Ηράκλειο πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς.

 Το Live Blog του Gentikoule από τον αγώνα:

Απόδοση | Πάνος Κατσαρός
Σχόλιο | Μανώλης Σαρρής

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook