Η αποκάλυψη του Σαμουήλ | Ο Σάμιουελ Γιοχού στο Gentikoule: “Ο Επασί μου είπε έλα να το ζήσεις, είμαι περήφανος που είμαι στον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σάμιουελ Γιοχού στην συνέντευξη της ζωής του, μίλησε στο Gentikoule κάνοντας αρκετές αποκαλύψεις για το πως προέκυψε η πρόταση του ΟΦΗ, η φιλία 20 χρόνων με τον Επασί αλλά και το τι του είπε ο Γιάννης Σαμαράς.

“Είμαι πολύ περήφανος που ήρθα στον ΟΦΗ, μια ομάδα με παράδοση και μεγάλες φιλοδοξίες για την επόμενη χρονιά. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως πήρα την καλύτερη απόφαση για να έρθω στον ΟΦΗ” λέει με ιδιαίτερο πάθος ο Σάμιουελ Γιοχού στην πρώτη συνέντευξη του ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ μιλώντας αποκλειστικά στο Gentikoule.

Ο ΕΠΑΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Σάμιουελ πως προέκυψε η πρόκληση του ΟΦΗ και η μεταγραφή σου στην Ελλάδα;

“Από όσο γνωρίζω, ο κύριος Σαμαράς είχε κάνει σκάουτιγνκ πάνω σε μένα, είχε παρακολουθήσει δικά μου παιχνίδια μέσα από το γήπεδο. Μου τηλεφώνησε και μου είπε πως με θέλει στην ομάδα και στην συνέχεια με κάλεσε ο Επασί με τον οποίο γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά. Ξέρεις, ήμασταν συμπαίκτες μέχρι 10 χρονών, μεγαλώσαμε στο Παρίσι και την ίδια γειτονιά οπότε ο Ντέιβις ήταν ο κατάλληλος να μου συστήσει τον ΟΦΗ. Ο κ. Σαμαράς μου είπε πως ο ΟΦΗ είναι το καλύτερο περιβάλλον για μένα προκειμένου να εξελιχθώ και να γίνω ακόμα καλύτερος μαζί με την ομάδα”.

Αυτό είναι είδηση, ότι βρέθηκες ξανά με τον Ντέιβις Επασί μετά από περίπου 20 χρόνια…

“Με τον Ντέιβις γνωριζόμαστε μαζί από μικρά παιδιά. Μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά του Παρισίου, οι οικογένειες μας γνωρίζονται προσωπικά και μάλιστα ήμασταν συμπαίκτες μέχρι 10 χρονών όμως είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε μαζί σε μια επαγγελματική ομάδα. Μάλιστα όταν με κάλεσε μου λέει φίλε έλα να παίξεις σε αυτό το γήπεδο, μαζί με τον κόσμο, ξέρω πως πέρυσι έκανε μια καταπληκτική χρονιά και ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα. Όταν βρίσκεις κάποιον φίλο σε μια ομάδα και σου λέει πως “μην φοβάσαι για αυτήν την ομάδα, έλα αμέσως. Από τον πρόεδρο, μέχρι τον προπονητή και τους ανθρώπους του club όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για σένα και τον ΟΦΗ”.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Υπήρχαν άλλες προτάσεις προς εσένα πριν καταλήξεις σε συμφωνία με τον ΟΦΗ;

“Πρέπει να σου πω κάτι φίλε. Και φέτος είχα προτάσεις από άλλες ομάδες με μεγαλύτερο συμβόλαιο και περισσότερα χρήματα από αυτά που μου έδινε ο ΟΦΗ όμως δεν ήθελα να παίξω κάπου μόνο για τα χρήματα. Πριν από δύο χρόνια έκανα αυτό το λάθος και μάλιστα είχα πρόταση από τον Άρη όμως την αρνήθηκα επειδή επέλεξα τα χρήματα και πήγα στην δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας. Δεν ήθελα φέτος να κάνω το ίδιο λάθος, αλλά ήθελα να αγωνιστώ σε μια ομάδα που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες μου”.

Και ο ΟΦΗ γίνεται η πρώτη ομάδα που θα παίξεις σε πρώτη κατηγορία στην καριέρα σου

“Ο προσωπικός μου στόχος ήταν να παίξω στην Α’ κατηγορία γιατί ξέρω πως διαθέτω το επίπεδο να το κάνω και από εκεί και πέρα ήθελα να αγωνιστώ σε ένα club που θα δουλεύει επαγγελματικά σε καθημερινό επίπεδο και εγώ να δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο”.

ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Και τελικά πως αποφάσισες να έρθεις στην Κρήτη;

“Ήθελα να έρθω στον ΟΦΗ, δεν έρχομαι στην ομάδα για τα χρήματα. Ήθελα να έρθω για να εξελιχθώ με την ομάδα και να κάνουμε μια καταπληκτική χρονιά. Είχα πολλές προτάσεις με πολλά χρήματα όμως το είπα και πριν. Δεν έκανα το ίδιο λάθος. Ήρθα γιατί αντιλήφθηκα πως ο κύριος Σαμαράς γνωρίζει το ποδόσφαιρο, μου έδειξε τι θέλει από εμένα από το club και τι μπορώ να δώσω εγώ”.

Πάντως η περσινή χρονιά για την πρώην ομάδα σου δεν ήταν και η καλύτερη…

“Πέρυσι ήμουν στην Τουρκία όμως η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή. Πήρα τηλέφωνο τον μάνατζερ μου τον Σεπτέμβρη και του είπα θέλω να γυρίσω στην Γαλλία και να παίξω σε οποιαδήποτε κατηγορία. Όταν πήγαν η Δουνκέρκη είχε 1 βαθμό και ήθελα να δώσω τα πάντα για την ομάδα και να την βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα προκειμένου να πάρω πάλι φόρα και να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο”.

Τον περασμένο Φλεβάρη έγινες πρωταγωνιστής ρατσιστικής συμπεριφοράς, τι ακριβώς συνέβη;

“Η Νιμ είναι ένα πολύ ωραίο club, έπαιζε στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας για πολλά χρόνια. Με αντιμετώπιζαν με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και δεν ήθελα να προκαλέσω την προσοχή πάνω μου κατά την διάρκεια του αγώνα. Μόλις τελείωσε, πήγα στον διαιτητή του είπα οι οπαδοί μου κάνουν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Ήμουν πολύ εξοργισμένος γιατί κανένας δεν μπορεί να προσβάλει κάποιον με το χρώμα του. Και μιλάμε για μια ομάδα όπως η Νιμ που σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι έγχρωμοι. Δεν πιστεύω ότι είναι η πλειοψηφία των οπαδών αυτή. Κάποιοι είναι ηλίθιοι που έρχονται στο γήπεδο όχι για να δουν το παιχνίδι αλλά για να δημιουργήσουν προβλήματα”.

ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΦΗ

Γνωρίζεις τότε ότι ο ΟΦΗ είναι ένα club με πολύ θερμούς οπαδούς

“Στην Γαλλία πάντα είχα εξαιρετικές σχέσεις με τους οπαδούς και όπου αγωνίστηκα. Κάποια μέρα στην Pari FC μου ζήτησε μια γυναίκα να πάω στο σπίτι της να βγω φωτογραφίες με το παιδί της και έτσι πήγα. Δίνω πολλά και παίρνω πολλά. Αν μπορώ να δίνω μια ώρα την μέρα για τους οπαδούς, θα το κάνω. Θα κάνω για τον κόσμο ότι μπορώ. Ο Επασί μου είπε πως αν παίξεις κοντά στην άκρη του γηπέδου, έρχονται οι οπαδοί και σε χειροκροτούν και σε σπρώχνουν ακόμα περισσότερο στη νίκη. Αυτή η τρέλα είναι που μου αρέσει στο ποδόσφαιρο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook