Τα χαρακτηριστικά του Θοράρινσον, δείχνουν Μιλιάζες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από την εποχή του Πορτογάλου ο ΟΦΗ δεν έχει δει ξανά τόσο επιθετικό μπακ, όσο τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Γκούντι Θοράρινσον.

Κατά γενική ομολογία ο Κάρλος Μιλιάζες αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες που έχει δει ο κόσμος του ΟΦΗ να αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ. Ο Πορτογάλος μπακ παρότι ήρθε στο Ηράκλειο στα 32 του χρόνια και από την Ένωση Παραλιμνίου, στον 1,5 χρόνο που αγωνίστηκε στον ΟΦΗ άφησε το αποτύπωμα του. Ένα φουλ μπακ που μπορούσε και έδινε στον ΟΦΗ την απαιτούμενη επιθετικότητα που χρειαζόταν από την θέση που αγωνιζόταν, με εξαιρετικά χτυπήματα στις στατικές φάσεις και γκολ που μπήκαν από απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Παρότι είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για τον Γκούτι Θοράρινσον, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Ισλανδός είναι χαρακτηριστικά παίκτη με αυτά που μας είχε παρουσιάσει ο Κάρλος Μιλιάζες. Παρότι βέβαια τα βιογραφικά των δύο παικτών δεν συγκρίνονται με τον 30χρονο Ισλανδό να έχει παίξει σε πολύ ψηλότερο επίπεδο με συμμετοχές και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ΟΦΗ με την απόκτηση του Θοράρινσον περνάει στο επόμενο level και κάνει δεδομένα upgrade που ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και εν τέλει πέρυσι κατάφερε να αξιοποιήσει και να δημιουργήσει έναν πολύ καλό παίκτη, στην εν λόγω θέση, όπως ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης.

Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ γύρω από τις επιδόσεις του Θοράρινσον, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για παίκτη με ιδιαίτερα αποτελεσματικά στοιχεία όταν βγαίνει στην επίθεση, εξ’ ου και το γεγονός πως έχει αγωνιστεί σε παρά πολλά παιχνίδια ως εξτρέμ. Τελικώς τα δύο τελευταία χρόνια κατέληξε στην θέση του αριστερού μπακ όπου μέσω αυτής κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα της χώρας του αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Εντύπωση προκαλούν επίσης το γεγονός πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ζητάει την μπάλα στις στατικές φάσεις, στο παρελθόν πέτυχε αρκετά γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ και επίσης ότι του αρέσει να βγαίνει μπροστά και να γίνεται επιθετικός απέναντι στον αντίπαλο μπακ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook