Ο Ρικάρντο Σα Πίντο στο Gentikoule για το Νουά Ντικό: “Ο κόσμος του ΟΦΗ θα τον λατρέψει, είναι ένα τέρας δύναμης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 30χρονος επιθετικός υπήρξε συμπαίκτης του πρώην τεχνικού του ΟΦΗ στην Τουρκία και την Γκαζιάντεπσπορ με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να στάζει μέλι για τον Ντικό μιλώντας αποκλειστικά στο Gentikoule από το Ιράν.

Οκτώ χρόνια μετά την παρουσία του στον ΟΦΗ και το Ηράκλειο μπορεί ο Πορτογάλος προπονητής να βρίσκεται πλέον στο μακρινό Ιράν όπου πριν από λίγες εβδομάδες ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εστεγκλάλ αλλά ποτέ δεν παραλείπει να μιλάει για την ομάδα που όπως λέει και ο ίδιος πάντα παραμένει στην καρδιά του.

Να, λοιπόν που φέτος ο Ρικάρντο Σα Πίντο και ο Νουά Ντικό αποτελούν έναν συνδετικό κρίκο με τον ΟΦΗ καθώς οι δυο τους συνεργάστηκαν στην Τουρκία και την Γκαζιάντεπσπορ από τον Γενάρη του 2021 μέχρι και το τον Μάη του ίδιου χρόνου όταν και ο Πορτογάλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου της γειτονικής χώρας.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν δίστασε να μιλήσει στο Gentikoule για τον 30χρονο επιθετικό από το Μάλι πλέκοντας το εγκώμιο του Νουά Ντικό, σκιαγραφόντας το προφίλ του.

Αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του Αφρικανού φορ υπογραμμίζοντας πως “πρόκειται για έναν φανταστικό παίκτη, ο κόσμος του ΟΦΗ θα τον αγαπήσει γιατί ξέρω καλά πως του αρέσει να δένεται με ποδοσφαιριστές που τα δίνουν όλα για την ομάδα. Ξέρω τον Ντικό και τον κόσμο του ΟΦΗ και θα τον λατρέψουν σίγουρα. Είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας και πραγματικά κάθε προπονητής λατρεύει να δουλεύει μαζί του όπως έγινε και με μένα”.

Στην συνέχεια ο Ρικάρντο Σα Πίντο αναφέρθηκε σε αυτά που προσφέρει ο Νουά Ντικό στην επίθεση του ΟΦΗ και στάθηκε στην ταχύτητα και την έκρηξη που τον χαρακτηρίζει και παράλληλα ότι πρόκειται για έναν φορ που είναι “τέρας δύναμης” παρά το ύψος του (σημ. 1,73): “Ο Νουά είναι γρήγορος, μοντέρνος επιθετικός. Ξεχωρίζει για την ταχύτητα του, είναι πολύ γρήγορος και αυτό βοηθάει πάρα πολύ στις αντεπιθέσεις αλλά και σε φάσεις ένας εναντίον ενός. Εκτελεί και σκοράρει και με τα δύο πόδια που τα χρησιμοποιεί μάλιστα με την ίδια ευκολία. Είναι πολύ δυνατός, τέρας δύναμης παρά το ύψος του και ένα σημαντικό στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι πως ξέρει να κρατάει την μπάλα και να την προστατεύει με το σώμα του”.

Ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ αναφέρθηκε ακόμα και στην πολυεπίπεδη βοήθεια που προσφέρει ο Νουά Ντικό μέσα στο γήπεδο: “Είναι παίκτης ομάδας και προπονητή. Τα δίνει όλα για την ομάδα και το σύνολο, πρεσάρει ασταμάτητα τον αντίπαλο αμυντικό και μέχρι τέλους. Του αρέσει να κυνηγάει τον αμυντικό και να τον… “σκάει” στο πρέσινγκ”.

Για επιμύθιο Ο Ρικάρντο Σα Πίντο μιλώντας στο Gentikoule είπε ότι “είναι μια πολύ καλή μεταγραφή για τον ΟΦΗ αλλά και για το Ντικό” δίχως να παραλείψει να επαναλάβει την αγάπη του για την ομάδα: “Το ξέρετε πως ο ΟΦΗ είναι πάντα στην καρδιά μου και πάντα εύχομαι τα καλύτερα για εκείνον”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook