Η αποκάλυψη του Ασάν Ντιουσέ μέσα από το Gentikoule

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι αναγνώστες του Gentikoule ρώτησαν τον Σενεγαλέζο χαφ του ΟΦΗ και εκείνος απάντησε στα πάντα. Από το όνειρο του με τον ΟΦΗ που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, τους λόγους που τον έφεραν στην Κρήτη αλλά και ποιος Έλληνας παίκτης που ήταν συμπαίκτης του, του είπε να υπογράψει με… κλειστά μάτια.

Φέτος το Gentikoule επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο… συνέντευξης. Μέσω του Gentikoule δώσαμε την δυνατότητα στους αναγνώστες του, να στείλουν την δική τους ερώτηση στον Ασάν Ντιουσέ με τον Σενεγαλέζο κεντρικό χαφ να απαντάει σε όλα… βγάζοντας και ειδήσεις. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε το πρόσωπο του Στέλιου Κίτσιου, του Έλληνα μπακ με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Τουρκία, που του είπε να πάει στον ΟΦΗ δίχως να το σκεφτεί αλλά και ότι όνειρο του είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Παράλληλα μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε με τον υποβιβασμό της Σεντ Ετιέν και άλλα πολλά που θα διαβάσετε παρακάτω.

Μάνος Χαχλιούτης: «Ποια ήταν τα συναισθήματά σου μετά την ήττα της Σεντ Ετιέν στα πέναλτι κόντρα στην Οσέρ (σκόραρες κι ένα πολύ ωραίο πέναλτι) και πως έζησες τη στιγμή που οι οπαδοί εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο; Είδες κάποιο βίντεο από το Γεντί Κουλέ, την ατμόσφαιρα και ανυπομονείς να παίξεις μπροστά στους οπαδούς μας;»

“Ήταν πολύ δύσκολο για μένα γιατί ήμουν στην ομάδα για 5 ολόκληρα χρόνια. Η Σεντ Ετιέν μου έδωσε τόσα πολλά στην καριέρα μου, μπορεί να είχα τρία δύσκολα χρόνια εκεί όμως σέβομαι το club και βρίσκεται στην καρδιά μου. Οι φίλαθλοι το καταλαβαίνουν, είναι ένα μεγάλο club και ήταν πάντα δίπλα μας και μας υποστήριζαν. Ήταν δύσκολο για όλους μας γιατί πρόκειται για μια μεγάλη και ιστορική ομάδα όμως δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν δύσκολες στιγμές, ήταν επίπονο να υποβιβαστούμε. Για το παιχνίδι κόντρα στην Οσέρ, ήταν πολύ δύσκολο γιατί μιλάμε για δύο τελικούς οπότε έπρεπε να “σκοτώσουμε” τον αντίπαλο”.

Νίκος Σταυρουλάκης: «Τι σε ώθησε να πας στον ΟΦΗ και όχι σε κάποια άλλη ομάδα που ενδεχομένως να είχες προτάσεις;»

“Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες όμως ο ΟΦΗ με προσέγγισε απευθείας. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση και την δυνατότητα να έρθω στην ομάδα, με κάλεσαν αρκετά και μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν για να πω το ναι. Ήθελα να απολαύσω το ποδόσφαιρο και ήρθα με στόχο να βοηθήσω την ομάδα να πάει ψηλά”.

Γιώργος Παπαγιαννάκης: «Πως αποφάσισες να πας στη Κρητική ομάδα;»

“Ήταν μια καλή απόφαση για μένα να έρθω στον ΟΦΗ και να αποδείξω την αξία μου και να έχουμε μια καλή χρονιά. Είχαμε μεγάλες δυσκολίες από μικρός, όμως πάλεψα αρκετά για να βρω την θέση μου και να ανέβω επίπεδο. Με προσέγγισε πολύ ωραία

Φάνης Παπακωνσταντίνου: «Βγαίνεις επιθετικά για γκολ ή είσαι μόνο αμυντικός;»

“Δεν σκοράρω τόσο πολύ, εύχομαι να αλλάξει αυτό στον ΟΦΗ. Η θέση μου είναι το “έξι” αλλά θέλω να προωθούμαι. Όμως μου αρέσει η θέση που παίζω και να βοηθάω την ομάδα από αυτήν την θέση”.

Βασίλης Σπυριδάκης: «Έχεις δει κάποιο από τα βίντεο με τους φανατικούς οπαδούς του ΟΦΗ και ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο;»

“Ναι, ναι. Έχω δει πολλά videos στο Youtube με τους οπαδούς και γεμάτο το γήπεδο. Μου θυμίζει πολύ την Έμπολι που δεν είχε μεγάλο γήπεδο αλλά ήταν γεμάτο με οπαδούς και μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα που είδα μέσα από το ίντερνετ και ανυπομονώ να την ζήσω. Ζω για το παιχνίδι, μου αρέσει να δίνω τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δένομαι με τις ομάδες που αγωνίζομαι”.

Νίκος Φιλιππάκης: «Σου είπαν τον ρόλο που θα έχεις πριν έρθεις στον ΟΦΗ;»
«Σου αρέσει να αγωνίζεσαι περισσότερο ως 6άρι ή ως 8άρι;»

“Όταν μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή του ΟΦΗ, αυτό που είπαμε είναι ότι θέλω να είμαι εγώ ο Ασάν στην ομάδα. Να δείξω την αξία μου μέσα στο γήπεδο.

Μου αρέσει να παίζω και στην θέση “6” και στην θέση “8” αλλά περισσότερο μου αρέσει η θέση “6”.

Γιάννης Γωνιανάκης: «Ίσως είναι πολύ νωρίς γι’ αυτή την ερώτηση, αλλά θα την κάνω. Ο κόσμος της ομάδας μας διψάει για έναν τίτλο. Πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις να επιτευχθεί αυτό;»

“Στο ποδόσφαιρο δεν γνωρίζεις ποτέ, πάντα πρέπει να προσπαθείς για το καλύτερο και να επιχειρείς για ότι καλύτερο μπορείς. Δεν υπάρχει το αδύνατο, όταν πιστεύεις όλα μπορούν να συμβούν”.

Γιώργος Παπαδάκης: «Ποιος παίκτης σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο; Ποιο είναι το είδωλό σου;»

“Το είδωλο μου ήταν, μεγαλώνοντας, ο Τιάγκο Μότα. Πάντα ήξερε που πρέπει να είναι μέσα στο γήπεδο, η προσωπικότητα που διαθέτει και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την μπάλα και τον αντίπαλο”.

Νίκος Αναγνώστου: «Ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση από την Κρήτη; Έχεις επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα;»

“Αυτό που μου αρέσει είναι η θάλασσα, κάτι που το ζούμε και στην Σενεγάλη. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα”.

Μανώλης Λαδάκης: «Μίλησες με κάποιον όταν έμαθες το ενδιαφέρον του ΟΦΗ;»

“Μίλησα με τον Στέλιο Κίτσιου που ήμασταν συμπαίκτες στην Τουρκία, μου είπε τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και την πόλη και με τα λόγια που μου είπε, μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να έρθω στον ΟΦΗ. Μου έλεγε συνέχεια “αδερφέ έλα στην Ελλάδα κάποια στιγμή, πήγαινε στην Κρήτη και κάποια στιγμή θα αγοράσεις και σπίτι για να μείνεις μόνιμα εκεί (γέλια)”.

Βαγγέλης Παπαδάκης: “Ποιο είναι το όνειρο σου που θες να ζήσεις με τον ΟΦΗ;”

“Το όνειρο μου είναι να πάμε με τον ΟΦΗ στον τελικό του ελληνικού κυπέλλου και να κατακτήσουμε μια θέση μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος”.

Γιάννης Σταυρακάκης: “Τα προηγούμενα χρόνια δεν έπαιζες πολύ, νιώθεις ότι έμεινες πίσω;”

“Τα τρία τελευταία χρόνια δεν έπαιζα τόσο όσο θα ήθελα. Ήταν τρία δύσκολα χρόνια γιατί γνωρίζω την αξία μου, ξέρω ποιος είμαι. Το είπα γιατί ο ΟΦΗ μου δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία να είμαι εδώ και να δείξω την αξία μου. Αυτό που είπα στον τεχνικό διευθυντή όταν μιλήσαμε ήταν “το ευχαριστώ θα το δείξω μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν δεν παίζεις τόσο πολύ στο ποδόσφαιρο, τότε απλά δεν παίζεις ποδόσφαιρο. Στο άθλημα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Ποτέ κανείς δεν είπε για τον Ασάν ότι δεν δουλεύει στην προπόνηση, πάντα έδινα και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου”.

Κωστής Παπαδάκης
Είσαι 25 χρονών, η Ελλάδα είναι η τρίτη διαφορετική χώρα που αγωνίζεσαι, πως νιώθεις

“Αυτό που θέλω αυτήν την στιγμή είναι να παίξω και να αγωνιστώ. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, έκανα ατομικές προπονήσεις στην Σενεγάλη με προσωπικό προπονητή. Θέλω να ευχαριστηθώ την παρουσία μου στον ΟΦΗ και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ”.

Μανώλης Φραγκιαδάκης: “Σου έδειξε εμπιστοσύνη ΟΦΗ από τις πρώτες συζητήσεις;”

“Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα να γίνει ακόμα πιο μεγάλη. Μέσα στο γήπεδο δεν είμαι μόνος, είμαστε 11 παίκτες. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου, αλλά πως θα βελτιωθεί συνολικά η ίδια η ομάδα προκειμένου να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Όταν δεν παίζεις τρία χρόνια, είναι δύσκολο. Ο ΟΦΗ μου έχει δώσει την αυτοπεποίθηση που θέλω και να νιώθω δυνατός μέσα στο γήπεδο. Μου δείχνει εμπιστοσύνη το club και είναι ότι καλύτερο για μένα”.

Syllas Peroulios: «Σου αρέσει η ρακή;»

“(Γέλια), δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Μου έχουν πει και έχω ακούσει ότι είναι παραδοσιακό ποτό της Κρήτης”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook