Φίτεσε: Το προφίλ της σημερινής αντιπάλου του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Η σύνδεση με το Νίκο Μαχλά, η ιστορία και πληροφορίες για το φετινό ρόστερ. Ποια είναι η Ολλανδική ομάδα που θα αντιμετωπίσει σήμερα ο ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει σήμερα (26/07) στις 20:00 την Φίτεσε στο πλαίσιο του τρίτου φιλικού προετοιμασίας του, για ακόμα μία σεζόν μετά το περσινό 2-1 υπέρ των Ολλανδών, επίσης σε φιλικό προετοιμασίας το καλοκαίρι. Η Φίτεσε όπως είναι φυσικό, είναι γνωστή στην Ελλάδα εξ αιτίας του Νίκου Μαχλά, που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της κατακτώντας «Χρυσό Παπούτσι» σκοράροντας 34 γκολ τη σεζόν 1997-98.

Η ιστορία της Φίτεσε

Η Φίτεσε ιδρύθηκε πριν από 130 χρόνια, στις 14 Μαΐου 1892 με έδρα το «Χέλρεντομ» του Άρνεμ, χωρητικότητας πάνω από 21.000 θεατών. Έχει ως βασικά της χρώματα το κίτρινο και το μαύρο, ενώ τα τελευταία 34 χρόνια αγωνίζεται σταθερά στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας, την Eredivisie.

Τα τελευταία χρόνια ζει μία «αναγέννηση», έχοντας καταφέρει να τερματίζει σε υψηλές θέσεις στο Ολλανδικό πρωτάθλημα, να βγαίνει στην Ευρώπη, αλλά και να κατακτά το μοναδικό της Κύπελλο Ολλανδίας τη σεζόν 2016-17. Στην τροπαιοθήκη της υπάρχουν επίσης και δύο πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορίας.

Στην Φίτεσε έχουν αγωνιστεί πολλοί παίκτες που μετέπειτα έχουν κάνει καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως οι «πρόσφατοι» Νεμάνια Μάτιτς, Γουίλφριντ Μπονί, Μπέρντραντ Τραορέ, Ρόμπιν Γκόσενς και Μέισον Μάουντ.

Η περασμένη σεζόν

Την σεζόν 2021-22, η Φίτεσε τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την έξοδό της στην Ευρώπη, ενώ έφτασε έως και τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας όπου αποκλείστηκε με το βαρύ 5-0 από τον Άγιαξ.

Στο Conference League η Ολλανδική ομάδα τα πήγε επίσης πολύ καλά, τερματίζοντας δεύτερη στον όμιλό της πίσω από τη Ρεν, αλλά μπροστά από την Τότεναμ και την Μούρα και έφτασε έως την φάση των «16». Στην φάση των Play Off για τα νοκ άουτ απέκλεισε την Ραπίντ Βιέννης, ενώ γνώρισε τον αποκλεισμό στην φάση των «16» με συνολικό σκορ 2-1 από την μετέπειτα πρωταθλήτρια της διοργάνωσης, Ρόμα.

To ρόστερ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Transfermarkt, το ρόστερ της Φίτεσε έχει συνολική αξία 24,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ακριβότεροι παίκτες της είναι ο δανεικός από την Μπενφίκα, Φέρο, και ο Δανός 22χρονος επιθετικός Νικολάι Μπάντεν Φρέντρικσεν που έχουν αξία 3,5 εκατομμύρια ο καθένας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vitesse (@mijnvitesse)

Η πιο ακριβή της μεταγραφή μέχρι στιγμής είναι ο Μέλε Μέουλενστιν από την Βααλβάικ, με την Φίτεσε να τον αγοράζει έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Τόμας Λετς.

Τα φιλικά της Φίτεσε

Η Φίτεσε έχει δώσει μέχρι στιγμής τέσσερα φιλικά παιχνίδια και ετοιμάζεται να δώσει ακόμα δύο, με Ελληνικό «χρώμα». Η Ολλανδική ομάδα έχει φέρει 0-0 με την Βέστερλο, έχει κερδίσει την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League, Μακάμπι Χάιφα με 1-0, έχει ηττηθεί με 2-0 από την Οστάνδη και έχει έρθει ισόπαλη με 2-2 κόντρα στην Φένλο.

Τα επόμενα φιλικά της είναι σήμερα (26/07) με τον ΟΦΗ και το Σάββατο (30/07) με τον Ατρόμητο, ενώ το πρωτάθλημα Ολλανδίας ξεκινάει την Κυριακή 7 Αυγούστου με την Φίτεσε να υποδέχεται την Φέγενοορτ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook