Ουτρέχτη: Η πρώτη αντίπαλος του ΟΦΗ για φέτος

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Το προφίλ της Ουτρέχτης που αντιμετωπίζει σήμερα ο ΟΦΗ στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει στην Ολλανδία την Ουτρέχτη, στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι για φέτος. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 και αναμένεται με ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες.

Ποια είναι η Ουτρέχτη

Η Ουτρέχτη ιδρύθηκε το 1970 και αποτελεί συγχώνευση τριών ομάδων, των τριών τοπικών ομάδων  VV DOS, USV Elinkwijk and Velox. Έχει ως έδρα της την πόλη της Ουτρέχτης, αγωνίζεται στην Eredivisie, την πρώτη κατηγορία της χώρας, ενώ έχει ως βασικά χρώματα το άσπρο, το κόκκινο και το γαλάζιο.

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό που έχει η σημερινή αντίπαλος του ΟΦΗ είναι ότι δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την Eredivisie, κάτι το οποίο έχουν καταφέρει στην Ολλανδία μόνο οι Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Φέγενορντ. Έδρα της Ουτρέχτης είναι το Στάντιον Γκάλγκενγορντ, χωρητικότητας περίπου 24.000  θεατών.

Έχει κατακτήσει τρία Κύπελλα Ολλανδίας (1985, 2003, 2004) και ένα «Johan Cruijff Shield» το 2004, το οποίο αποτελεί το Ολλανδικό Super Cup.

Οι Έλληνες

Στην Ουτρέχτη αγωνίζονται και δύο «δικοί μας», με το Ελληνικό στοιχείο να υπάρχει και σε αυτή την Ολλανδική ομάδα. Από το 2021, ο Τάσος Δουβίκας αγωνίζεται στην Ολλανδική ομάδα έχοντας αποκτηθεί από τον Βόλο. Στην Ουτρέχτη θα αγωνίζεται από αυτή τη σεζόν ο Βασίλης Μπάρκας, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Σέλτικ.

Τα φιλικά της Ουτρέχτης

Η αντίπαλος του ΟΦΗ δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά τα φιλικά της για φέτος, καθώς μετράει τέσσερις ήττες σε πέντε παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, ηττήθηκε με 4-2 από την Κουίνς Παρκ, με 2-1 από τη Γκενκ, με 4-2 από την Κλαμπ Μπριζ και με 2-1 από την Κόρτραϊκ. Η μόνη της νίκη είναι με 1-0 κόντρα στην Χέρενφεν. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε μία εβδομάδα από σήμερα (στις 27/07) θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι κι άλλη Ελληνική ομάδα, την ΑΕΚ, που βρίσκεται επίσης στην Ολλανδία για προετοιμασία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook