Συγκινητικός Πουρσανίδης για Γκέραρντ και ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Ηλίας Πουρσανίδης συγκίνησε μιλώντας για την καριέρα του και τον ΟΦΗ.

Στην γιορτή «Αθλητισμός, από το όνειρο στον άθλο» που πραγματοποιήθηκε στο Karteros Beach Sports Center βρέθηκε ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο οποίος τιμήθηκε. Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΟΦΗ συγκίνησε μιλώντας για την καριέρα του, κάνοντας έναν απολογισμό και μιλώντας για το πρώτο ραντεβού που είχε με τους Γκέραρντ και Καζανάκη, ενώ τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο που βρίσκεται στη διοίκηση της ομάδας.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ηλίας Πουρσανίδης:

Για το ποδόσφαιρο και τα πρώτα του βήματα: «Είναι μεγάλη τιμή που είμαι ανάμεσα σε τόσους μεγάλους αθλητές. Τα πρότυπά μου όταν ξεκίνησα ήταν Ολυμπιονίκες. Ήταν άνθρωποι του κλασικού αθλητισμού. Γοητευόμουν πολύ από αυτούς τους μοναχικούς ανθρώπους που πάλευαν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Τους ξέρουμε με το μικρό τους όνομα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα ήθελα κι εμένα να με θυμούνται με το μικρό μου όνομα. Είπε τόσα σπουδαία ο Νίκος Κακλαμανάκης, τι να πούμε εμείς; Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη μέσα στον αθλητισμό. Εγώ τώρα αυτό που ζω δεν το φανταζόμουν ποτέ. Εγώ ήμουν ένας μέτριος ποδοσφαιριστής, με την έννοια του ταλέντου. Δεν ήμουν μεγάλο ταλέντο. Τα μειονεκτήματα ήταν περισσότερα από τα πλεονεκτήματα, αλλά είχα πείσμα, δεν το έβαλα κάτω. Δεν επέτρεψα σε κανέναν να μου πει ότι θα σταματήσω το όνειρό μου. Εβαλα από μικρός υψηλούς στόχους. Και κατάφερα να φορέσω το εθνόσημο και το κατάφερα από μία ομάδα Γ’ Εθνικής, το Χαϊδάρι. Να παίξω στην Ελπίδων και να ακούσω τον εθνικό ύμνο.

Όλο αυτό που ξεκίνησε τότε δεν μπορούσα να φανταστώ που θα καταλήξει. Και το ποδόσφαιρο είναι μοναχικό άθλημα. Κάθε παίκτης παλεύει με τους εφιάλτες του, τους τραυματισμούς του, τις δυσκολίες του και μόνο την οικογένειά του έχει δίπλα του. Οι γονείς νιώθουμε πως εμείς κάνουμε καριέρα. Στα παιδιά μας βλέπουμε τον εγωισμό μας. Δεν τα υποστηρίζουμε και πολλές φορές τα οδηγούμε σε λάθος δρόμους. Εγώ αυτό που λέω σε γονείς είναι να μη γυρίσει ποτέ το παιδί μας να πει “μπαμπά, αυτό που μου είπες να κάνω μου κατέστρεψε τη ζωή”. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πώς καθοδηγούμε τα παιδιά μας. Εγώ προτείνω να βάζουμε τα αρνητικά και τα θετικά και να παίρνουν τα παιδιά μόνα τους την απόφαση. Εγώ αυτό κάνω με τις δύο κόρες μου».

Για το πρώτο ραντεβού με Γκέραρντ και Καζανάκη: «Εφτασα λοιπόν να παίξω στην Εθνική. Ο άνθρωπος που με εμπιστεύτηκε σε υψηλό επίπεδο ήταν το 1992 ο Γκέραρντ που με έφερε στον ΟΦΗ. Θυμάμαι αξέχαστα την πρώτη φορά που μαζί με τον πρόεδρο του Χαϊδαρίου, τον κ.Καπετανάκη, κάναμε ένα ραντεβού με τον κ.Γκέραρντ και τον κ.Καζανάκη και θυμάμαι πως δεν τους κοίταξα ποτέ στο πρόσωπο.

Ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω το όνειρό μου. Και να μην καταφέρει κάποιος να φτάσει στον υψηλότερο στόχο, σίγουρα θα φτάσει εκεί κοντά. Ποτέ να μη σταματήσουν τα παιδιά να βάζουν υψηλούς στόχους. Πρέπει πάντα να παλεύουμε για το τέλειο και ας μη φτάσουμε ποτέ εκεί. Εμείς πρέπει να μεταδώσουμε την εμπειρία μας. Είναι μεγάλη ευθύνη αυτό το πράγμα. Εχω πάρει διπλώματα στην προπονητική και δεν μπορώ να αγγίξω παιδιά, δεν μπορώ να αγγίξω αυτές τις ψυχές».

Για τον ΟΦΗ: «Πλέον είμαι στη διοίκηση της πιο μεγάλης ομάδας της Κρήτης, στον ΟΦΗ. Επίσης τεράστια ευθύνη. Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι στον ΟΦΗ. Θα κάνω λάθη, το κίνητρό μου όμως δεν είναι κακό. Η προίκα μου είναι πως με χαιρετούν οπαδοί άλλων ομάδων. Χαίρομαι για την αναγνώριση για το τι άνθρωπος είμαι».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook