Ιδιαίτερα από Νιόπλια για την άμυνα: Τετράδα και “ζώνη”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του ΟΦΗ κράτησε τους αμυντικούς μετά το τέλος της προπόνησης και για αρκετή ώρα εστίασε στην αμυντική λειτουργία.

Παρότι το πρωινό πρόγραμμα, στο μεγαλύτερο μέρος του, περιελάμβανε ασκήσεις ενδυνάμωσης, ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος της προπόνησης κράτησε στο γήπεδο τους αμυντικούς του ΟΦΗ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Με τον ΟΦΗ να βρίσκεται πλέον στην δεύτερη μέρα της προετοιμασίας του, σιγά – σιγά ο Νίκος Νιόπλιας αρχίζει να δουλεύει πάνω στην τακτική ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και τουλάχιστον σύμφωνα με το, σημερινό, πρώτο δείγμα ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να παίζει σε άμυνα ζώνης, όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια και με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας.

Ο Νίκος Νιόπλιας άλλαζε συνεχώς τους κεντρικούς αμυντικούς του ΟΦΗ με τους τέσσερις στόπερ να παίζουν εναλλάξ (Γιαννούλης, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης) με τους Μαρινάκη, Πόμπι να παίζουν δεξιά και τους Μπαλογιάννη, Ουές αριστερά καθώς ο Αποστολάκης λόγω ενοχλήσεων έμεινε εκτός.

Για αρκετή ώρα ο τεχνικός του ΟΦΗ εστίασε στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αμύνεται η τετράδα ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε και αρκετά παραδείγμα από την προηγούμενη χρονιά. Στο πρώτο φιλικό της χρονιάς την επόμενη Τετάρτη κόντρα στην Ουτρέχτη αναμένεται να δούμε ξανά το 4-3-3 που συνηθίζει να εφαρμόζει ο Νίκος Νιόπλιας και δεν αποκλείεται να δούμε και βασικό τον 17χρονο Κροάτη στο δεξί άκρο της άμυνας προκειμένου ο τεχνικός του ΟΦΗ να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για τον Φίλιπ Πόμπι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook