Το who is who του Ασάν Ντιουσέ: Καθαρό αμυντικό χαφ και οι συμμετοχές σε μεγάλα πρωταθλήματα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 25χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός χαφ είναι ο ορισμός του αμυντικού χαφ και έρχεται για να πάρει θέση δίπλα στον Μιγκέλ Μεγιάδο στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ.

Ο 25χρονος Σενεγαλέζος κεντρικός χαφ αποτελεί την πρώτη προσθήκη του ΟΦΗ και πρόκειται για έναν παίκτη, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, βρισκόταν στο στόχαστρο του εδώ και πάρα πολύ καιρό. Την περίπτωση του Ντιουσέ είχε “κυκλώσει” ο Γιώργος Σαμαράς στην μεταγραφική του λίστα για περισσότερο από έναν μήνα προσπαθώντας να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα και κυρίως σε μια ομάδα που δεν αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ασάν Ντιουσέ μεγάλωσε και γεννήθηκε στην Ιταλία και από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της Έμπολι. Με τους Ιταλούς αγωνίστηκε σε ηλικία 18 χρονών στην Serie B πραγματοποιώντας 15 συμμετοχές και στην συνέχεια παρέμεινε και τον επόμενο χρόνο πραγματοποιώντας την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με 33 παιχνίδια – γεγονός που αποτέλεσε και το εφαλτήριο για να πάρει μεταγραφή στην Γαλλία και την Σεντ Ετιέν η οποία έβγαλε από το ταμείο της 5 εκ. ευρώ για να τον αγοράσει.

Η καριέρα του στην Γαλλία δεν εκτυλίχθηκε όπως θα ήθελε παρότι την πρώτη χρονιά στην Σεντ Ετιέν έπαιξε σε 17 παιχνίδια ενώ στην συνέχεια δόθηκε επέστρεψε ξανά στην Ιταλία για να παίξειο ως δανεικός στην Κιέβο και την σεζόν 2020 – 2021 αγωνίστηκε στην Τουρκία με την φανέλα της Ανκαραγκουτσού. Με τους Τούρκους είχε μια γεμάτη χρονιά όπου κατέγραψε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα η διοίκηση της Σεντ Ετιέν να αποφασίσει την επιστροφή του.

Πέρυσι μπορεί να κατέγραψε μόλις 4 συμμετοχές και με 19 λεπτά χρόνο ωστόσο την ίδια ώρα η εξήγηση που ισχύει είναι πως μπροστά από το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ υπήρχαν οι δύο καλύτεροι παίκτες της Σεντ Ετιέν που αγωνίζονταν ως βασικοί αμυντικοί μέσοι. Ο λόγος για τον 18χρονο Λούκας Γουρνά Ντουάθ και τον διεθνή Καμερουνέζο Ιβάν Νιέγου. Οι δύο τους δεν έβγαιναν από την 11αδα ποτέ με αποτέλεσμα ο Ντιουσέ να μην πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αποτελούσε τον κυριότερο μεταγραφικό στόχο του ΟΦΗ στην θέση του αμυντικού χαφ και ο οποίος παρότι είναι 25 χρονών έχει ήδη εμπειρίες από Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία ενώ έρχεται στην Ελλάδα σε μια άκρως παραγωγική, ποδοσφαιρικά, ηλικία. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι ο ορισμός του αμυντικού χαφ και αναμένεται να αποτελέσει δίδυμο με τον Μιγκέλ Μεγιάδο στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ. Είναι ιδιαίτερα σκληρός αμυντικά και χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό στοιχείο με την Έμπολι όπου σε 33 παιχνίδια πήρε 13 κίτρινες κάρτες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook