Σαμαράς για μεταγραφές: Στόχος να έρθουν δύο παίκτες πριν φύγει η ομάδα για Ολλανδία και άλλοι δύο στο Όστερμπεκ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με αρκετές λεπτομέρειες ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου του ΟΦΗ αναφέρθηκε στα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας. “Στόχος να έρθουν 2 παίκτες στο Ηράκλειο και άλλοι 2 στην Ολλανδία”. Τι είπε για το προφίλ των μεταγραφικών στόχων του ΟΦΗ αλλά και για τον Λουίζ Φελίπε.

Παρότι δεν συνηθίζει να μιλάει συχνά στα ΜΜΕ, το αντίθετο θα λέγαμε, ο Γιάννης Σαμαράς δεν χάλασε το χατίρι των δημοσιογράφων και μίλησε για αρκετή ώρα με όσους βρέθηκαν στο ΒΑΚ στο περιθώριο της προπόνησης που έγινε την Δευτέρα. Ο Γιάννης Σαμαράς ανέλυσε τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ και την στόχευση του club προκειμένου να έρθουν παίκτες που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ της ομάδας και να είναι ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική τη νέα χρονιά.

Το γεγονός πως ο ΟΦΗ την φετινή σεζόν, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα στο παρελθόν, έχει διατηρήσει έναν κορμό και στοχεύει σε 5 με 7 μεταγραφές ενισχύει το ρεπορτάζ του Gentikoule πως στο club θέλουν να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις, επιπέδου Τοράλ και Γαγιέγος με σκοπό την σημαντική μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Μιλώντας με τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ ο Γιάννης Σαμαράς επιβεβαίωσε το Gentikoule αποκαλύπτοντας πως όλοι οι μεταγραφικοί στόχοι προέρχονται από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ για το γεγονός πως δεν έχει γίνει ακόμα μια προσθήκη ακόμα, ο ίδιος εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για παίκτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αναφέροντας σαν παράδειγμα τον Τζον Τοράλ – τον οποίο ο ΟΦΗ πέρυσι συζητούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει στο Ηράκλειο. “Η αγορά έχει αλλάξει παγκοσμίως, σκοπός είναι να φέρουμε παίκτες που θα είναι του επιπέδου του Τοράλ και του Γαγιέγος αλλά κυρίως με τα χαρακτηριστικά που η ομάδα ζητάει και να είναι ισάξιοι ή και καλύτεροι”.

Σχετικά με την περίπτωση του Λισάντρο Σεμέντο ο Γιάννης Σαμαράς επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα των Πολωνών ότι θα μετακομίσει εκεί ο πρώην εξτρέμ του ΟΦΗ.

Παράλληλα τόνισε πως ο ΟΦΗ κινείται στην αγορά με σκοπό να έρθουν στο Ηράκλειο δύο ποδοσφαιριστές πριν η αποστολή αναχωρήσει για την Ολλανδία και δύο ακόμα όταν θα βρίσκεται η ομάδα στο Όστερμπεκ. Άλλωστε πρέπει να επαναλάβουμε πως ο ΟΦΗ κινείται για την απόκτηση πέντε παικτών (σε συνάρτηση με τις υποθέσεις Φελίπε, Λάμπρου) στις θέσεις των δεξιού και αριστερού μπακ, στόπερ, κεντρικού χαφ και εξτρέμ.

Όσον αφορά την υπόθεση παραμονής του Λουίζ Φελίπε ο Γιάννης Σαμαράς επισήμανε πως παραμένει ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας με την Σπόρτινγκ όπου και υπάρχουν καθημερινές επαφές για την επέκταση του δανεισμού του Βραζιλιάνου επιθετικού δίχως αυτό να σημαίνει ότι παραβλέπονται οι δυσκολίες που υπάρχουν στην περίπτωση του. Παρ’ όλα αυτά και ο ίδιος ο Γιάννης Σαμαράς το διατηρεί εντελώς ανοικτό το θέμα παραμονής του Λουίζ Φελίπε υπογραμμίζοντας την πρόθεση της Σπόρτινγκ να τον πουλήσει. Ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι ο ΟΦΗ συζητάει σε καθημερινή βάση με τους Πορτογάλους και έχει αναπτυχθεί μια εξαιρετική σχέση μεταξύ των δύο συλλόγων.

Όσον αφορά το προφίλ των μεταγραφικών στόχων του ΟΦΗ, ο Γιάννης Σαμαράς τόνισε ότι σκοπός είναι να βρίσκονται όλοι σε παραγωγική ηλικία και όχι περιπτώσεις ανάλογες του Ντε Γκούζμαν (ηλικιακά) προσθέτοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση που προκύψουν, από τις περιπτώσεις που ήδη εξετάζονται, ισάξιοι ή καλύτεροι από τους Φελίπε, Λάμπρου τότε θα προχωρήσουν άμεσα οι εναλλακτικές επιλογές.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook