Κάλαϊτζιτς στον Athletic: “Πάντα οπαδός του ΟΦΗ” – Η συνάντηση με το Νίκο Νιόπλια

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά του κόσμου του ΟΦΗ, ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την αγάπη του για την ομάδα, αποκάλυψε πως συναντήθηκε με τον Νίκο Νιόπλια ενώ εξέφρασε την πίστη του πως το club θα είναι σε θέση να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Σέρβος κεντρικός χαφ που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και τον Μάρτιο του 2015, με μοναδική εξαίρεση μια σεζόν στον Πλατανιά, βρέθηκε στο Ηράκλειο μέσα στις τελευταίες ημέρες για να δει φίλους από την παρουσία του στην ομάδα και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και τον Μανώλη Σαρρή επανέλαβε για ακόμα μια φορά την αγάπη του για τον ΟΦΗ. Παράλληλα αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Ηράκλειο συναντήθηκε με το Νίκο Νιόπλια προκειμένου ο τελευταίος να του δώσει συμβουλές για την προπονητική ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την γνωριμία που είχαν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία του στο Ηράκλειο: “Είχα να έρθω στο Ηράκλειο τέσσερα χρόνια λόγω του covid και αυτό το μέρος δεν ξεχνιέται για μένα. Πάντα είναι στην καρδιά μου η πόλη και η ομάδα. Πάντα θα έρχομαι να μαθαίνω νέα, να βλέπω τους φίλους που έκανα όσο έπαιζα στον ΟΦΗ. Είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία, όταν έπαιζα στον ΟΦΗ είχα προσωπικές σχέσεις με οπαδούς, ήταν πάντα δίπλα μας και μας έδιναν δύναμη. Αυτό που έλεγα και παλιότερα ακόμα συνεχίζω να το πιστεύω ότι όταν έχεις τέτοιο κόσμο πάντα κάθε παίκτης πρέπει να δίνει το 100% των δυνάμεων του”.

Για το τι κρατάει από τον ΟΦΗ: “Πέρασα 4,5 χρόνια στον ΟΦΗ συνολικά, σταμάτησα στα 37 μου χρόνια όταν η ομάδα δεν τελείωσε το πρωτάθλημα για τους γνωστούς λόγους. Αυτή η ομάδα όμως είναι πάντα μεγάλη, όλοι το γνωρίζουν και πάντα θα ανήκει στην Superleague 1 και θα πετυχαίνει τους στόχους που είναι να βγαίνει στην Ευρώπη. Τον παρακολουθώ πάντα, όπου και αν βρίσκομαι, πάντα θα είμαι φίλαθλος του ΟΦΗ”.

Για το αν σκέφτεται ότι θα ήθελε να παίζει σε έναν ΟΦΗ δίχως προβλήματα: “Πάντα υπάρχουν καλές και κακές εποχές αλλά και τότε που ήμασταν στον ΟΦΗ δίναμε τα πάντα. Υπήρχαν καλοί παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Παρά τα προβλήματα που είχαμε, προσπαθούσαμε να τα δίνουμε όλα και όλοι θέλαμε να πάμε τον ΟΦΗ εκεί που αξίζει”.

Για τον τωρινό ΟΦΗ: “Πάντα πρέπει να υπάρχει μια σταθερότητα, είναι πολύ καλό για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές. Και σιγά – σιγά να γίνονται καλές μεταγραφές, να πηγαίνει η ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται. Κάποιες χρονιές μπορεί να πετύχεις, κάποιες άλλες όχι όμως πιστεύω πως ο ΟΦΗ, όσο περνάει ο χρόνος, θα γίνεται καλύτερος και θα είναι μόνιμα στις υψηλές θέσεις”.

Για το αν είδε παιχνίδια του ΟΦΗ φέτος: “Είχα χρόνια να δω από κοντά δικό του παιχνίδι, είχα πάει στο Αγρίνιο όπου κέρδισε τον Παναιτωλικό και παρότι είχε προηγηθεί ο αντίπαλος του, φαινόταν πως ο ΟΦΗ θα κερδίσει. Είχε καλή χρονιά με καλούς παίκτες, μετά ήρθαν κάποια αποτελέσματα που δεν βοήθησαν ώστε η ομάδα να μπει στα play offs και κάθε χρόνο μαθαίνεις. Τώρα θα ξεκινήσει η προετοιμασία και πιστεύω πως θα γίνουν καλές μεταγραφές και η ομάδα θα είναι καλύτερη τη νέα χρονιά”.

Για τη νέα χρονιά: “Σίγουρα ο ΟΦΗ θέλει πάντα να πηγαίνει πολύ ψηλά. Είμαι σίγουρος πως στο νέο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ θα είναι καλύτερος και θα μπει στα play offs ώστε να διεκδικήσει την έξοδο του στην Ευρώπη. Για μένα είναι σημαντικό και πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να είναι στην Ευρώπη κάθε χρόνο για πολλά χρόνια”.

Για την συνάντηση του με τον Νίκο Νιόπλια: “Ήθελα να συναντηθώ με τον κύριο Νιόπλια. Πρόσφατα βρεθήκαμε και του είπα πως ήμουν στο Αγρίνιο και μου έκανε άρεσε πολύ ο τρόπος παιχνιδιού και η αντίδραση που έβγαλε. Μιλήσαμε για θέματα ποδοσφαίρου και προπονητικής. Μου έδωσε κάποιες καλές συμβουλές ώστε να με βοηθήσει στην καριέρα μου. Δεν είχα την τύχη να τον έχω προπονητή αλλά είναι ένας άνθρωπος που ήταν μεγάλος παίκτης και ως προπονητής έχει κάνει σπουδαία πράγματα όπου και αν εργάστηκε. Αυτό που μου αρέσει στον κύριο Νιόπλια είναι η ηρεμία με την οποία δίνει οδηγίες όταν βρίσκεται στην πλάγια γραμμή. Πως κάνει κουμάντο από εκείνο το σημείο γιατί ένας παίκτης θέλει σωστές συμβουλές όταν δεν πάει κάτι σωστά ώστε να δώσει το κάτι παραπάνω”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook