Η ιστορικότητα του ντοκιμαντέρ με την παρουσία του Θόδωρου Βαρδινογιάννη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η συγκινητική βραδιά που διοργάνωσε ο ΟΦΗ για να τιμήσει την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1987 και το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο με τον αξεπέραστο Θόδωρο Βαρδινογιάννη.

Ένα ιστορικής σημασίας ντοκουμέντο παρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ “Ήτανε Μια Φορά… 21.06.87” που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει όλος ο κόσμος το απόγευμα της Τρίτης – στην συμπλήρωση 35 χρόνων από την μέρα κατάκτησης του Κυπέλλου το 1987.

Μια ομάδα που υπό την οικονομική και όχι μόνο ηγετική καθοδήγηση του αείμνηστου ηγέτη του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, κατέκτησε το Κύπελλο και παράλληλα υποχρέωσε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να αναγνωριστεί και να μπει στο club των μεγάλων.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ που διοργανώθηκε από την ΠΑΕ ΟΦΗ προσέφερε στους θεατές και ένα μοναδικό, στα χρονικά, ντοκουμέντο από τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη καθώς πλάνα που βγήκαν στην δημοσιότητα για πρώτη φορά τον δείχνουν να επισκέπτεται τα αποδυτήρια της ομάδας πριν την έναρξη του τελικού, συνοδεία των δύο παιδιών του. Η ιστορικότητα αυτών των πλάνων είναι ιδιαίτερη μιας και δεν υπάρχει άλλο ανάλογο υλικό που δείχνει τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη να μπαίνει στα αποδυτήρια, να χαιρετίζει προσωπικά κάθε παίκτη ξεχωριστά, οι γιοι του να βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια και να μην κρύβουν την χαρά τους, και λίγο πριν φύγει για τις εξέδρες ακούγεται η φωνή του να λέει “και με τη νίκη”. Όλο αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο αποτελεί έναν φόρο τιμής απέναντι σε έναν άνθρωπο, οραματιστή, με αγάπη για τον ΟΦΗ που φρόντισε να βάλει το όνομα του μέσα σε κάθε σπίτι φιλάθλου της ομάδας παντρεύοντας την αγάπη του για τον σύλλογο με το πλάνο και το όραμα για το μέλλον του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook