“Ο Τσαμπούρης έχει σύγχρονη αντίληψη του ποδοσφαίρου, ταιριάζει απόλυτα με τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Απόλλωνα Σμύρνης Κώστας Μπελιάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον νέο team manager του ΟΦΗ σκιαγραφώντας το προφίλ του Σάββα Τσαμπούρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μπελιάς στον Athletic Radio 104.2:

Για την πρόσληψη του Σάββα Τσαμπούρη από τον ΟΦΗ και την εμπειρία του: «Νομίζω ότι ο ΟΦΗ είναι τυχερός που βρίσκει έναν team manager με την σύγχρονη αντίληψη του ποδοσφαίρου. Ταιριάζει φαντάζομαι στον ΟΦΗ, ο οποίος γι’ αυτό φαντάζομαι στράφηκε και στον Σάββα. Ο Σάββας δεν κουβαλάει απλά στην πλάτη του ότι είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και με αυτή την “προίκα” γίνεται ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου, ένας team manager.

Κουβαλάει τη σύγχρονη αντίληψη που διαθέτει για το ποδόσφαιρο, τη μόρφωσή του, θα επιμείνω πολύ σε αυτό. Το λέω γιατί πολλοί παράγοντες του ποδοσφαίρου κακώς, αλλά δεν είναι μορφωμένοι. Εκτιμώ ότι ο ΟΦΗ τον συναντά σε μία εξαιρετικά καλή συγκυρία. Το ότι ακόμα λειτουργεί και λίγο ως ποδοσφαιριστής, αυτό το λέω γιατί μέχρι και πριν δύο χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής. Δούλεψε ένα νέο πόστο στον Απόλλωνα, το οποίο μπορεί να μην ήξερε αλλά το έκανε καλά, και πλέον καλύτερα θα το κάνει και στον ΟΦΗ. Είναι πολύ σημαντικό γιατί το πόστο του είναι ένας συνδετικός κρίκος των ποδοσφαιριστών, του προπονητή, της διοίκησης.

Και ο Σάββας γνωρίζει πολύ καλά πως αισθάνεται ένας παίκτης, τι θέλει ένας παίκτης, τι θέλει ο προπονητής, τι πρέπει να κάνει. Όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά και θα το διαπιστώσετε και τη χρονιά που έρχεται».

Αναφορικά με το πως λειτουργεί ο Σάββας Τσαμπούρης: «Παλιά είχαμε την λανθασμένη αντίληψη ότι ο team manager είναι αυτός που θα διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή, θα μαλώσει με τους αντιπάλους και γενικότερα θα δημιουργήσει μία ένταση. Ο Σάββας δεν είναι αυτός ο άνθρωπος, νομίζω ότι και ο ΟΦΗ δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Ο Σάββας έχει μία σύγχρονη αντίληψη του ποδοσφαίρου και όχι απλά την αντίληψη απλά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που πρέπει να φανεί για τον δουν οι οπαδοί.

Είναι αυτός που θα ηρεμήσει την ομάδα του και θα κάνει το αντίθετο από αυτά που λέμε τώρα. Πολλές φορές υπάρχουν κάποιοι πρωταγωνιστές στους πάγκους, οι οποίοι δημιουργούν εντάσεις. Υπάρχουν όμως και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές σαν τον Σάββα, που δεν κάνουν αυτό το πράγμα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο με υψηλό επίπεδο, μόρφωση».

Η αναφορά του στην θέληση για μόρφωση του νέου team manager του ΟΦΗ: «Θα σας πω και κάτι που ενδεχομένως να μην είναι γνωστό. Οι περισσότεροι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν ήξεραν πως να περάσουν τον χρόνο τους. Ο Σάββας συνέχισε να μορφώνεται, έκανε για παράδειγμα ισπανικά. Αξιοποίησε τον χρόνο του για να μορφωθεί. Το ποδόσφαιρο θέλει τέτοιους ανθρώπους. Υπάρχουν και στον ΟΦΗ άνθρωποι με ανάλογη αντίληψη. Ο Σαμαράς, ο Πουρσανίδης, ο Μηνάς Λυσάνδρου, ο Μανώλης Βογιατζάκης, είναι άνθρωποι που έχουν δείξει ότι τους ενδιαφέρει αυτή η προοπτική και η λογική».

Για το τι του έχει κάνει εντύπωση στον Σάββα Τσαμπούρη: «Μου κάνει εντύπωση η ηρεμία του, αλλά και ότι χειρίζεται τα πάντα με λογική. Καταφέρνει να βγάζει το συναίσθημα απ’ έξω. Λειτουργεί με απόλυτη λογική. Το ποδόσφαιρο είναι μία επιχείρηση, και βάζουμε έναν άνθρωπο που μπορεί να την πάει μπροστά.

Ο Σάββας έχει τα φόντα, και την θέληση. Είναι ένα σφουγγάρι, μαθαίνει και μορφώνεται συνεχώς. Υπάρχουν παράγοντες σε άλλες ομάδες που δεν ξέρουν όσα ξέρει ο Σάββας. Εκτιμώ ότι εάν δεν είχε υποβιβαστεί ο Απόλλωνας ο Σάββας θα είχε παραμείνει στην ομάδα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook