Αποκαλύψεις για την συμφωνία Βούρου – ΟΦΗ: “Απέρριψε δύο προτάσεις από Ελλάδα, ο ΟΦΗ του έδειξε πόσο πολύ τον ήθελε”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Αναστάσης Πιφέας, ο άνθρωπος που έφερε τον Πραξιτέλη Βούρο στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2020 μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες όπως και τι ειπώθηκε μεταξύ τους μετά την οριστική συμφωνία.

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή, ο Αναστάσης Πιφέας επιβεβαίωσε (δίχως να τις κατονομάσει) τις πληροφορίες που θέλουν Παναθηναϊκό και Άρη να καταθέτουν επίσημη πρόταση προς τον 27χρονο στόπερ και αναφέρθηκε στα στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να επέλθει η συμφωνία.

Aναλυτικά όσα είπε ο Αναστάσης Πιφέας στον Athletic Radio 104,2

Για την σχέση του με τον Πραξιτέλη Βούρο: “Πάνω απ’ όλα είμαστε φίλοι και γίνεται αντιληπτό πως όταν μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό μέγεθος όπως ο ΟΦΗ τότε η απόφαση που πήρε ο Πραξιτέλης δεν ήταν δύσκολη. Βλέπει την καθημερινή αγάπη του κόσμου και σέβεται όλα έχει πάρει από την ομάδα και τους φιλάθλους της. Παρότι η πρώτη του χρονιά στον ΟΦΗ δεν ήταν εύκολη με τους τραυματισμούς που είχε, ο κόσμος τον αγάπησε και τον στήριξε από την αρχή”.

Για το ότι έβαλε μπροστά το συναίσθημα: “Ο Πραξιτέλης είναι ένας από τους λίγους ρομαντικούς παίκτες, πάντα μπροστά στην απόφαση του βάζει το συναίσθημα και όχι το μυαλό. Έχει μάθει να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο από μικρό παιδί που γνωριζόμαστε και είναι οι αξίες που έχει πάρει από το σπίτι και την οικογένεια του”.

Για το ενδιαφέρον Παναθηναϊκού, Άρη: “Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να πω ονόματα ομάδων και ποιες ήταν όμως ναι υπήρξαν επίσημες προτάσεις από την Ελλάδα όμως εκείνος έβαλε μπροστά το συναίσθημα, όχι την λογική και το πιστεύω και εγώ πως πήρε την σωστή απόφαση”.

Για το τι του είπε ο Βούρος μετά την παραμονή του στον ΟΦΗ: “Ήταν πολύ χαρούμενος γιατί ήθελε να μείνει στην Κρήτη και την ομάδα που πραγματικά τον αγαπάει αλλά και που του απέδειξε πόσο πολύ ήθελε να τον κρατήσει”.

Για τον ρόλο που έπαιξε στην παραμονή του Πραξιτέλη Βούρου ο Μηνάς Λυσάνδρου: “Ο Μηνάς είναι η καλύτερη μεταγραφή που έχει κάνει ο ΟΦΗ μέσα στα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, έπαιξε τον ρόλο του για να μείνει στον ΟΦΗ ο Βούρος. Πέραν του ότι τον θεωρώ ως τον καλύτερο νομικό στο κομμάτι του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, πρόκειται για έναν άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στους παίκτες, μπορεί να μιλήσει και να καταλάβει τον παίκτη, να βρει το κουμπί του για να τον προσεγγίσει”.

Για το τι σημαίνει σε επίπεδο στόχων η παραμονή του Πραξιτέλη Βούρου: “Όταν μιλάμε για τον ΟΦΗ, μιλάμε για ένα τεράστιο μέγεθος στην Ελλάδα. Όταν υπάρχουν μέσα στην ομάδα άνθρωποι όπως οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς, ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Νίκος Νιόπλιας που πρόκειται για στελέχη που δεν είναι ουρανοκατέβατα, ο πήχης είναι ψηλά από μόνος του. Ο ΟΦΗ έχει αποδείξει πως όποιον παίκτη θέλει να τον κρατήσει, το κάνει”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Ήταν μια ομάδα που ήξερε ξεκάθαρα τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Πειθαρχημένη στον αγωνιστικό χώρο και όποτε τον παρακολουθούσα είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο στον τρόπο παιχνιδιού του, κάτι που οφείλεται 99% στον προπονητή του. Πιστεύω πως το εισιτήριο για τα play offs χάθηκε στις λεπτομέρειες αλλά για να είμαστε δίκαιοι ο ΠΑΣ το άξιζε και θα ήταν άδικο για εκείνον να μην μπει στην εξάδα. Όμως, ο ΟΦΗ έδειξε το ήθος και το μεγαλείο των ανθρώπων του όταν αναγνώρισε το δικαίωμα του ΠΑΣ να κερδίσει μέσα στο γήπεδο ότι του αφαίρεσαν εκτός αγωνιστικών χώρων”.

Για τον Βούρο και την Εθνική ομάδα: “Επειδή προσωπικά τον Γκουστάβο Πογέτ και πρόκειται για έναν δίκαιο προπονητή και άνθρωπο πιστεύω πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα καλέσει τον Βούρο στην Εθνική ομάδα. Ο Πραξιτέλης έκανε μια καταπληκτική χρονιά που τον έκανε να είναι ο καλύτερος Έλληνας αμυντικός και αξίζει να κληθεί στην Εθνική ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook