Εθνική Ελπίδων: Τα σενάρια για την 2η θέση του ομίλου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 3-0 από την Κύπρο και πλέον η δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ των προκριματικών του Euro Κ21 βρίσκεται σε ρίσκο. Όλα τα σενάρια.

Η Εθνική Ελπίδων δεν κατάφερε να τσεκάρει την 2η θέση του τετάρτου προκριματικού ομίλου για το Euro 2023. Ηττήθηκε 3-0 από την Κύπρο και πλέον βάζει σε ρίσκο την είσοδό της στα μπαράζ, ενώ η απευθείας πρόκριση στην τελική φάση κλείδωσε για την Πορτογαλία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 2η θέση με 17 πόντους στο -5 από την Πορτογαλία και στο +5 από την Ισλανδία, η οποία είναι η μοναδική ομάδα που την απειλεί. Οι Ισλανδοί, αντιθέτως με την Ελλάδα που έχει να δώσει ακόμη ένα ματς, χρωστούν δύο παιχνίδια.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πορτογαλία στις 11 Ιουνίου, ένα δύσκολο τεστ για την Ελλάδα. Η Ισλανδία κοντράρεται στις 8 του μήνα με τη Λευκορωσία εντός έδρας και το πρόγραμμά της κλείνει στις 11 Ιουνίου με την Κύπρο, ξανά στο “σπίτι” της.

Εάν η Ισλανδία δεν πάρει το τρίποντο κόντρα τους Λευκορώσους, τότε η Εθνική Ελπίδων “τσεκάρει” την 2η θέση. Σε περίπτωση νίκης της Ισλανδίας, η απόσταση από την Ελλάδα θα έχει μειωθεί στους δύο πόντους και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Η Ελλάδα έστω και με ισοπαλία στην Πορτογαλία τερματίζει δεύτερη, καθώς έχει αβαντάζ σε ισοβαθμία με τους Ισλανδούς.

Σε περίπτωση ήττας στην Πορτογαλία, τότε η Εθνική θα κοιτάζει τι θα συμβεί στο Ισλανδία – Κύπρος, όπου θα χρειάζεται ισοπαλία ή νίκη των Κυπρίων.

Η βαθμολογία του Δ’ Ομίλου
Πορτογαλία 22 (8)
Ελλάδα 17 (9)
Ισλανδία 12 (8)
Λευκορωσία 12 (9)
Κύπρος 11 (9)
Λιχτενστάιν 0 (9)
Οι αγώνες της Ισλανδίας

Λευκορωσία (εντός) – 8 Ιουνίου
Κύπρος (εντός) – 11 Ιουνίου
Ο αγώνας της Εθνικής:

Πορτογαλία (εκτός) – 11 Ιουνίου

sport24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook