ΟΦΗ: Οι 40 μέρες μέχρι την Ολλανδία, οι ελλείψεις και ο όγκος δουλειάς σε όλα τα μέτωπα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε 40 ημέρες από σήμερα, στις 15 του Ιούλη ο ΟΦΗ θα μπει στο αεροπλάνο για να κάνει το καθιερωμένο ταξίδι για την Ολλανδία και το Όοστερμπεκ. Πάντα η καταληκτική ημερομηνία για το που βρίσκεται μια ομάδα σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ της είναι εκείνη της αναχώρησης για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Φέτος υπάρχει και μια μεγάλη ιδιαιτερότητα, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια, πως το πρωτάθλημα ξεκινάει πολύ πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά. Κατά συνέπεια όταν ο ΟΦΗ θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 29 Ιουλίου και αφού οι παίκτες (ως είθισται) θα πάρουν ένα διήμερο ρεπό – ακολουθούν όλες και όλες τρεις εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ, για να μιλήσουμε με ακρίβεια, δεν έχει καθυστερήσει. Είμαστε στις αρχές του Ιούνη, η αγορά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει και όσο και προχωρημένο σκάουτινγκ να έχει γίνει οι καλοί παίκτες δεν θα κλείσουν από τώρα. Είναι μια σκακιέρα στην οποία συμμετέχει ο ΟΦΗ, όπως και όλες οι ομάδες, και όπως βλέπουμε και γύρω γύρω ουδείς έχει ξεκινήσει με φόρα τις μεταγραφές αφού προς το παρόν γίνεται εκτίμηση των στόχων, παρακολούθηση και παράλληλα αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα.

Για τον ΟΦΗ το σημείο κλειδί είναι οι τρεις παίκτες που αυτήν την στιγμή είναι αιωρούμενοι. Λάμπρου, Βούρος, Λουίζ Φελίπε. Για τους δύο τελευταίους ο ΟΦΗ έχει κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, οι προτάσεις που τους έχουν γίνει είναι κάτι παραπάνω από καλές και μιλάμε για συμβόλαια που στην μια περίπτωση αγγίζουν τις 200.000 ευρώ και στην άλλη τις ξεπερνούν κατά πολύ. Το μπαλάκι έχει περάσει στην πλευρά των ποδοσφαιριστών και θεωρώ πως τουλάχιστον στην υπόθεση του Βούρου θα έχουμε εξελίξεις εντός της εβδομάδας, για τον δε Φελίπε λόγω και του στάτους του παίκτη ίσως να κρατήσει λίγο παραπάνω. Τέλος για τον Λάμπρου λόγω και του ΠΑΟΚ ίσως να πάει μέχρι τέλους του μήνα.

Το χειρότερο σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις είναι πως εάν ο ΟΦΗ πετύχει να αποσπάσει το “ναι” ενός θα είναι καλά, όσο ανεβαίνει ο αριθμός θα είναι απλά τζακ ποτ όπως έγραψα και τις προάλλες.

Σε αρνητικό ενδεχόμενο το πρόβλημα μεγαλώνει και αυτό θα συμβεί όχι μόνο γιατί θα ανέβει ο αριθμός των μεταγραφών αλλά και γιατί θα πρέπει να βρεθούν λύσεις πρώτης γραμμής και που θα είναι σε θέση να μπουν αμέσως στην ενδεκάδα. Δεν μιλάμε για επιλογές – ημίμετρα αλλά επιλογές που το ρίσκο θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερο γιατί ο ΟΦΗ δεν είναι και η ομάδα που θα δώσει εκατομμύρια για να πάρει τους παίκτες που θα έρθουν συστημένοι. Το δε σκάουτινγκ του έχει αποδειχθεί στο παρελθόν πως είτε έχει αποδειχθεί απόλυτα πετυχημένο (Γαγιέγος, Φιγκεϊρέδο, Τοράλ), είτε έχει αποτύχει παταγωδώς (Φαν Ντάινεν, Καμάου, Πέρσον). Η περίπτωση του Ντρέσεβιτς έχει το ενδιαφέρον της, ο ΟΦΗ τον είδε από κοντά, οι συμμετοχές του δείχνουν παίκτη που θέλει να κάνει το step up στην καριέρα του και κυρίως είναι σε μια ποδοσφαιρική ηλικία, άκρως παραγωγική, παίζοντας σε μια από τις περισσότερο οργανωμένες ομάδες της Ολλανδίας σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Τον ΟΦΗ τον περιμένει πάρα πολύ δουλειά και φέτος ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του, κοντά στις ανανεώσεις και τις μεταγραφές όπου ήδη δρομολογούνται υποθέσεις παικτών, είναι και το κομμάτι των αποδεσμεύσεων όπου η αλήθεια είναι πως φέτος υπήρξε βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και λύθηκαν γρήγορα δύο συμβόλαια που έτρεχαν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι όμως σε αυτόν τον τομέα η δουλειά έχει δρόμο ακόμα για να απαλλαχθεί από παίκτες που δεν του κάνουν και αποδείχθηκε πως δεν είναι του μεγέθους του.

Τούτη την ώρα που μιλάμε, ο όγκος δουλειάς που έχει μπροστά του ο ΟΦΗ είναι τεράστιος και μέσα στο επόμενο 40ημερο δεδομένα θα έχουμε εξελίξεις. Σε τι βαθμό και με ποια ταχύτητα αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν εντός του club και μένει να φανεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook