Διαιτησία: Ο Κλάτενμπεργκ έχει έτοιμο πλάνο για την επαγγελματική διαιτησία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είχε στην ατζέντα του ως ένα από τα βασικά θέματα, εάν όχι το Νο1, την επαγγελματική διαιτησία.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ περιμένει πρωτίστως φυσικά τη διασφάλιση της συνέχισης της συνεργασίας του με την ΕΠΟ. Περίμενε και περιμένει βέβαια το να περάσει η σχετική νομοθετική τροποποίηση για την επαγγελματική διαιτησία για να εφαρμόσει το πλάνο του. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είχε θέσει ως ένα από τα βασικά ζητούμενά του το να γίνει επαγγελματική η διαιτησία.

Το πλάνο του είναι σε πρώτη φάση να γίνουν επαγγελματίες 7-12 διαιτητές. Να μην είναι όλοι διεθνείς και κάποιοι εξ αυτών να είναι μικροί σε ηλικία ή έστω μικρότεροι. Θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια και φυσικά θα πρέπει να επιλέξουν διαιτησία ή δουλειά, εκτός και εάν μπορούν να παίρνουν άδεια από τις δουλειές τους.

Υπάρχει βέβαια και λειτουργικό θέμα. Λειτουργικό, το οποίο αφορά όσους είναι σε αστυνομία, στρατό, δημοτική αστυνομία, πυροσβεστική… Δεν μπορεί να φύγει κάποιος έτσι απλά ούτε να παίρνει άδειες τόσο εύκολα.

Ως γνωστόν η πλευρά Αυγενάκη ενημέρωσε τις FIFA / UEFA / ΕΠΟ για την κατάθεση Τροπολογίας στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης (συζητείται σήμερα Τετάρτη στις 10 το πρωί στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής συστήματος Επαγγελματικής Διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατά πόσο, βέβαια, είναι πραγματικά υλοποιήσιμο αυτό το σχέδιο, θα φανεί… στην πράξη, αν βέβαια υπάρξουν διαιτητές που θα θελήσουν να ακολουθήσουν αυτό το επαγγελματικό μονοπάτι.

Πάντως ο Κλάτενμπεργκ προσφάτως είχε αναλύσει τα σχέδιά του για την επαγγελματική διαιτησία, απευθυνόμενος σε τηλεδιασκέψεις με τους διαιτητές, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι ως προς αυτό.

Πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook