Θέμα: Η ανάλυση του ρόστερ του ΟΦΗ – Οι σίγουροι, τα ερωτηματικά και οι προσθήκες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τo Gentikoule καταγράφει όλα τα δεδομένα γύρω από το υπάρχον ρόστερ, τους παίκτες που είναι στο ρόστερ, εκείνους που είναι στον δρόμο της αποχώρησης αλλά και τις θέσεις που κινείται ο ΟΦΗ μεταγραφικά.

Εν όψει του φετινού καλοκαιριού τα μέτωπα που είναι ανοικτά δεν θεωρούνται και λίγα. Αντιθέτως περιμένει αρκετή δουλειά τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον ΟΦΗ να κινείται παράλληλα σε τρεις κατευθύνσεις: Η μια έχει να κάνει με τις ανανεώσεις (Λάμπρου, Λουίζ Φελίπε, Βούρο), η δεύτερη με τις αποδεσμεύσεις όπου έχει γίνει ήδη η αρχή με τις αποχωρήσεις Σελίμοβιτς, Καστάνιος και η τρίτη με τις μεταγραφές.

Στις τρεις υποθέσεις που σχετίζονται με Βούρο, Λουίζ Φελίπε, Λάμπρου έχουμε αναλύσει διεξοδικά την κάθε μια ξεχωριστά. Μπορεί ο Βραζιλιάνος στην συνέντευξη του στην Record να θόλωσε τα νερά σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του στον ΟΦΗ όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θεωρείται τίποτα σίγουρο. Εξαρχής είχαμε τονίσει πως το θέμα με τον Βραζιλιάνο δεν ήταν ποτέ οικονομικό αλλά είχε να κάνει αποκλειστικά με το τι θέλει να κάνει η Σπόρτινγκ αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που είδε στην Ελλάδα να παίρνει η καριέρα του ξανά προς τα πάνω. Για τον Λάμπρου, η συζήτηση που χρειάζεται να γίνει είναι με τον ΠΑΟΚ που πάντως δεν προτίθεται να τον κρατήσει αλλά ούτε και να τον παραχωρήσει δανεικό μιας και μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Τέλος για τον Βούρο το Gentikoule είχε αποκαλύψει την πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του από τον ΟΦΗ που εφόσον την δεχτεί θα γίνει ένας εκ των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών, αν όχι ο πιο ακριβοπληρωμένος του ρόστερ. Όπως και να έχει είναι τρεις υποθέσεις που καίνε και βέβαια ο ΟΦΗ δεν πρέπει να συρθεί σε καμία περίπτωση χρονικά ώστε να μην γνωρίζει τι θα κάνει μεταγραφικά σε τρεις καίριες θέσεις της ενδεκάδας.

Στην δεύτερη κατεύθυνση που αφορά τις αποδεσμεύσεις, ήδη έχει σημειωθεί μια μικρή βελτίωση – σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια – με τον ΟΦΗ να τελειώνει με Σελίμοβιτς, Καστάνιος έναν χρόνο πριν την λήξη του συμβολαίου τους ενώ φάνηκε ξεκάθαρα μέσω των play out πως στα πλάνα του Νιόπλια δεν βρίσκονται οι Καμάου, Φαν Ντάινεν που επίσης δεσμεύονται με τον σύλλογο μέχρι το 2024. Η παρουσία τους στον ΟΦΗ είναι εξαιρετικά αμφίβολη ωστόσο πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να αποδεσμευτούν δεδομένη είναι η αποχώρηση του Λυμπεράκη που θα φύγει ενώ για τον Ουές ως πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να παραχωρηθεί δανεικός μιας και στόχος είναι να αποκτηθεί ένας ακόμα δεξιός μπακ.

Όσον αφορά τέλος το κομμάτι των μεταγραφών, οι θέσεις που ο  ΟΦΗ έχει βάλει ως προτεραιότητα είναι δύο ακραία μπακ (δεξιά, αριστερά), ένας κεντρικός αμυντικός και ένας παίκτης που θα αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στις θέσεις “6” και “8”. Σαφώς και πρόκειται να γίνει κίνηση για έναν ακόμα εξτρέμ, εάν παραμείνει ο Λάζαρος Λάμπρου ενώ σε αντίθετο ενδεχόμενο σκοπός είναι να αποκτηθεί και δεύτερος με το βάρος να έχει πέσει στην παραμονή του 24χρονου ποδοσφαιριστή.

Ανά γραμμή, οι σίγουροι είναι οι παρακάτω:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Επασί
Σηφάκης
Μανδάς
Σωτηρίου

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Πασαλίδης
Βούρος
Μαρινάκης
Διαμαντής
Γιαννούλης
Μπαλογιάννης

ΜΕΣΟΙ

Νέιρα
Μπουζούκης
Τοράλ
Στάικος
Μεγιάδο
Ντε Γκούζμαν

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ντουρμισάι
Τσιλιανίδης

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook