Μουστακίδης: «Ο ΟΦΗ τον πρώτο λόγο για τη νίκη»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο άνθρωπος που συνδέει τον Πιερικό και τον ΟΦΗ, ο Μπάμπης Μουστακίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 κάνοντας τα προγνωστικά του για την αναμέτρηση της Κατερίνης.

Ο δυναμικός δεξιός μπακ που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ την τριετία 1991 – 1994 βρίσκεται μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κατερίνη όμως δεν παραλείπει να μαθαίνει νεότερα για την ομάδα του Ηρακλείου. Άλλωστε, όπως λέει ο ίδιος στον ΟΦΗ «έζησα ίσως τις καλύτερες ποδοσφαιρικές μου στιγμές με την έξοδο στην Ευρώπη και τον αποκλεισμό επί της Ατλέτικο. Με λυπεί το γεγονός ότι βρίσκεται στην Β’ Εθνική για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την αδειοδότηση του».

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πιερικό έκανε τα δικά του προγνωστικά λέγοντας ότι «ο Πιερικός είναι μια ομάδα που κοιτάζει πρώτα να μην χάσει και στην συνέχεια να κερδίσει. Δεν έχει βαθμολογικό άγχος και θα εμφανιστεί δίχως πίεση. Θα γίνει ένα ελεύθερο παιχνίδι και πιστεύω ότι αν ο ΟΦΗ βρεθεί σε καλή ημέρα μπορεί να κερδίσει γιατί διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Athletic Radio 104,2 ο Μπάμπης Μουστακίδης

Για την παρουσία του ΟΦΗ στην Β’ Εθνική τα δύο τελευταία χρόνια: «Είναι κακό που μια ομάδα που έδωσε τα καλύτερα δείγματα στην ιστορία της μεγαλύτερης κατηγορίας να προσπαθεί να πάρει την άνοδο με νύχια και με δόντια. Άλλοτε αγωνιστικά προβλήματα, άλλοτε διοικητικά προβλήματα δεν της επιτρέπουν να μπει στον δρόμο της ανόδου».

Για όσα συνέβησαν στο προηγούμενο πρωτάθλημα: «Πέρυσι έγινε μια αδικία εις βάρος του ΟΦΗ στο παιχνίδι των Σερρών με αποτέλεσμα να ξεκινάει ξανά μια οδυνηρή προσπάθεια για την άνοδο. Ξεκινάει ένας «Γολγοθάς» και μακάρι να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών και να επιστρέψει στην άνοδο».

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ: «Στην Ελλάδα μας κάνουν εντύπωση αρκετά πράγματα και κατά καιρούς ακούμε αρκετές δηλώσεις ανθρώπων που αδικούνται οι ομάδες τους. Δεν μου έκανε έκπληξη που υποβιβάστηκε ο ΟΦΗ όπως και δεν θα μου κάνει έκπληξη με το τι θα γίνει με άλλες ομάδες πέραν κάποιων άλλων που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όταν αυτό συμβαίνει επανειλημμένως, είναι φυσικό και επόμενο να την «πληρώνεις» και αγωνιστικά. Θλίβομαι που δεν υπάρχει ατιμωρησία. Θλίβομαι που υπάρχουν παράγοντες ομάδες που το παίζουν στα κανάλια «νονοί», που φιγουράρουν στα κανάλια και οι ομάδες τους διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αντίθετα υπάρχουν ιστορικές ομάδες όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ που κάνουν μόνοι τους την προσπάθεια».

Για την παρουσία στην ομάδα πρώην συμπαικτών του: «Χαίρομαι που βλέπω όλα αυτά τα παιδιά να κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια. Όλα αυτά τα παιδιά τίμησαν την φανέλα του ΟΦΗ και κάνουν μια πιο δύσκολη προσπάθεια σε σχέση με αυτή που γινόταν όταν ήμασταν ποδοσφαιριστές. Από την μία χαίρομαι που βλέπω όλα αυτά τα παιδιά να κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια και από την άλλη στενοχωριέμαι που δεν υπάρχει ανταπόκριση».

Για τους φιλάθλους του ΟΦΗ: «Ο κόσμος είναι και θα είναι στο πλευρό της ομάδας. Για αυτόν τον λόγο λέμε ότι τέτοιες ομάδες αξίζουν να βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας δείχνοντας τον δρόμο και στις υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδας».

Για τα επικείμενα πλέι – οφ: «Αν η άνοδος κριθεί στο Ηράκλειο, τότε έχει τον πρώτο λόγο. Πιστεύω ότι ο OΦΗ και ο Λεβαδειακός είναι τα φαβορί για να πάρουν την άνοδο μέσω των πλέι – οφ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook