Ο Τάσος Λαζάρου στον Athletic Radio 104,2: “Ο ΟΦΗ της Αθήνας θα εκπροσωπεί την κουλτούρα της Κρήτης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του ΟΦΗ στην Αθήνα Τάσος Λαζάρου μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την συνεργασία με το club, τι θα περιλαμβάνει και την σπουδαιότητα της παρουσίας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στην πρώτη συνέντευξη ως τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του ΟΦΗ στην Αθήνα ο κ. Λαζάρου μίλησε για όλα όσα αφορούν αυτό το πολύ σημαντικό άνοιγμα του συλλόγου στην Αθήνα τονίζοντας την σπουδαιότητα και την σημασία για τους φιλάθλους του που ζουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Μιλώντας στον Μανώλη Σαρρή ο Τάσος Λαζάρου αποκάλυψε πως στα πλάνα όλων των εμπλεκόμενων είναι να δημιουργηθεί και μια ομάδα Κ16 που θα αποκτήσει Μητρώο στην ΕΠΣ Αθηνών και θα συμμετέχει με το όνομα του ΟΦΗ ενώ ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην φιλοσοφία που θα διέπει αυτήν την συνεργασία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Λαζάρου στον Athletic Radio 104,2

Για το πως προέκυψε η ακαδημία με τον ΟΦΗ: “Η συνεργασία μας προέκυψε μέσω ενός προσώπου που είναι φίλος μου και είναι ο Βαγγέλης Λάππας. Ήμασταν συνεργάτες στον Ολυμπιακό όμως η γνωριμία μας ξεκινάει πολύ πιο πριν όταν με είχε παίκτη στην Προοδευτική. Αφού μιλούσαμε του ζήτησα μια συνάντηση με τον κ. Σαμαρά όταν δεν υπήρχε ακόμα στο μυαλό μας η συνεργασία αλλά επειδή ως νέος προπονητής ήθελα μαζί του μια συνάντηση για τις απόψεις του για το ποδόσφαιρο. Σε δεύτερο χρόνο ξεκίνησε η επαφή, ήρθε στην Αθήνα μια αντιπροσωπεία του ΟΦΗ που αποτελούνταν από τους κ.κ. Λυσάνδρου, Σαμαρά, Λάππα, Παπαϊωάννου και έτσι καταλήξαμε να προχωρήσουμε σε αυτό το εγχείρημα”.

Για την φιλοσοφία που θα χαρακτηρίζει την ακαδημία του ΟΦΗ στην Αθήνα: “Η συνεργασία έχει πολλές προσεγγίσεις αρχικά θέλω να μιλήσω για την φιλοσοφία της ακαδημίας που περιλαμβάνει απλές αλλά αδιαπραγμάτευτες και η ακαδημία πρέπει να λειτουργεί για τον αθλητή και όχι το ανάποδο. Εμείς θέλουμε να είναι αυτονόητο, σε ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον που περιλαμβάνει τα γήπεδα, το σταφ, το προσωπικό και να έρθει ένα παιδάκι που να παίξει ποδόσφαιρο και να έχει μια γηπεδική και εξωγηπεδική εκπαίδευση και εκεί θέλουμε να εστιάσουμε στην ακαδημία μας. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα και με κάνει χαρούμενο να υπάρχει η ίδια φιλοσοφία του ΟΦΗ και του Γιάννη Σαμαρά. Σε ένα σημείο δεν υπάρχει η νίκη αλλά η φάση εκπαίδευσης κάθε ηλικίας. Αυτό που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε διαφορετικά όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπινες παιδικές ψυχές. Είναι διαφορετικό όταν μιλάμε για ενήλικούς και άλλο για παιδιά που έρχονται για να διασκεδάσουν”.

Για τον αριθμό των παιδιών και την στελέχωση της Ακαδημίας του ΟΦΗ: “Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της Αθήνας, είναι πάνω στον Κηφισό. Έχει δύο κλειστά γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα 11Χ11 που μετατρέπεται σε τρία 8Χ8 οι εγκαταστάσεις είναι υψηλού επιπέδου. Αυτήν την στιγμή προϋπήρχε ένας αριθμός 100 – 150 παιδιών, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και πρέπει να στελεχωθεί η ακαδημία με προσοχή και ποιοτικά και εννοώ όλα τα επίπεδα. Το Κρητικό στοιχείο είναι πολύ έντονο στην Αθήνα, είμαστε μια ακαδημία που θα μπορεί ο κάθε γονιός να φέρει το παιδί του όμως για έναν άνθρωπο που κατάγεται από την Κρήτη είναι πολύ σημαντικό να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ που αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη κουλτούρα που εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί”.

Για την δημιουργία ομάδων: “Η Ακαδημία θα αγωνίζεται με το όνομα, τις εμφανίσεις και το σήμα του ΟΦΗ. Θα είναι η μοναδική ακαδημία του ΟΦΗ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Από την φιλοσοφία και την στήριξη των ανθρώπων του ΟΦΗ με δικές του επισκέψεις στην Αθήνα αλλά και δικές μας στην Κρήτη. Υπάρχει ένα ετήσιο πλάνο που θα λειτουργήσει ως ρουτίνα. Θα γίνει μια αξιολόγηση και επισκέψεις ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι του ΟΦΗ στο κομμάτι των υποδομών, θα γίνει επίσκεψη των προπονητών στην Κρήτη, θα ακολουθήσουν φιλικά και ταξίδια στο νησί όπου τα παιδιά θα περάσουν καλά και θα διασκεδάσουν. Μιλάμε για ένα πλάνο που έχει να κάνει πολυεπίπεδα με την συνεργασία με τον ΟΦΗ”.

Για τα τμήματα που πρόκειται να λειτουργήσουν: “Η ακαδημία θα λειτουργήσει από Κ6 μέχρι και Κ16 όπου εκεί συζητάμε για ακόμα ένα διαφορετικό κομμάτι. Να δημιουργηθεί μια ομάδα με παιδιά 15 – 16 χρονών που εγγραφεί στα Μητρώα της ΕΠΣ Αθηνών και θα δίνει επίσημα παιχνίδια. Είναι ένα κομμάτι που το συζητάμε, το δουλεύουμε, το θέλουμε πάρα πολύ και προσεχώς θα ανακοινωθούν επίσημα όλα αυτά. Οποιοδήποτε παιδάκι θέλει να έρθει και να γνωρίσει το περιβάλλον της ακαδημίας του ΟΦΗ, παράλληλα θα δημιουργηθούν τμήματα που θα συμμετέχουν σε όλα τα τουρνουά που διεξάγονται στην Αττική όπως και στο Attica Cup μαζί με τις υπόλοιπες ΠΑΕ”.

Για το αν θα γίνουν δοκιμαστικά και η έναρξη των προπονήσεων: “Όποιο παιδάκι μπορεί να έρθει από τώρα να κάνει εγγραφή και για αυτόν τον λόγο είμαι διαθέσιμος για κάθε γονέα γιατί δεν θέλουμε να δημιουργηθεί κάτι απρόσωπο. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα δοκιμαστικά για τα αγωνιστικά τμήματα αλλά και για τον μαζικό αθλητισμό, εντός Ιουνίου θα λειτουργήσει ένα camp όπου εκεί ανοικτά θα γίνει γνωριμία με την προπονητική μεθοδολογία της ακαδημίας μας. Για την μεταφορά των παιδιών θα μας το πει ο ίδιος ο αριθμός των παιδιών και είναι πρώιμο να πούμε οτιδήποτε και επειδή το γνωρίζω προσωπικά το θέμα θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα”.

Για το πως νιώθει ο ίδιος που θα συνεργαστεί με τον ΟΦΗ: “Έχω τρομερή ευθύνη που πρέπει να εκπροσωπηθεί όπως πρέπει και αντάξια του ονόματος του ΟΦΗ. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί γνωρίζω πάνω κάτω το τι θα συναντήσω και υπάρχει ιδιαίτερο κίνητρο ώστε να ασχοληθούμε με αυτήν την διαδικασία”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook