Μεγάλη συνέντευξη Κουτσουπιά για ΟΦΗ, Γκατούζο, Σαμαρά!

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Ιταλική  ιστοσελίδα cronachedispogliatoio.it, στην οποία αναφέρθηκε στα χρόνια που μένει στην γειτονική χώρα, τον ΟΦΗ, τον πατέρα του, τον Τζενάρο Γκατούζο αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους του.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Έλληνα μέσο, που αγωνίστηκε στην Τερνάνα με τη μορφή δανεισμού από την Εντέλα, σημειώνοντας 22 συμμετοχές και 1 γκολ με την ομάδα της Serie B. O Ηλίας Κουτσουπιάς πραγματοποίησε και την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Ελπίδων και παρότι η σεζόν είχε αρκετούς τραυματισμούς για τον ίδιο, μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη.

Όπως τόνισε στην Ιταλική ιστοσελίδα, στόχος του είναι να αγωνιστεί με την Εθνική ανδρών, αλλά και να παίξει σε επίπεδο Serie A.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Ηλία Κουτσουπιά:

«Διάβαζα για το σχολείο στο λεωφορείο ανάμεσα στα ταξίδια με την ομάδα. Πάντα μου λείπει το σπίτι» είπε αρχικά ο Κουτσουπιάς αναφορικά με το σχολείο, προσθέτοντας πως: «Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε να διαβάζω».

Για τον πατέρα του, Γιώργο και την περίοδο που αγωνιζόταν στον ΟΦΗ: «Όταν ο πατέρας μου έπαιζε στον ΟΦΗ πήγαινα να τον βλέπω κάθε μέρα. Στο τέλος κάθε προπόνησης με έπαιρνε και πηγαίναμε στο γήπεδο».

Αναφορικά με το Ηράκλειο, ο Ηλίας Κουτσουπιάς τόνισε: «Το Ηράκλειο είναι το σπίτι μου. Ο Σαμαράς, ένας ιστορικός Έλληνας επιθετικός επίσης γεννήθηκε εκεί. Το 2014 μας έστειλε στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90ο λεπτό εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού. Βλέπετε το χέρι μου; Ανατριχιάζω…»

Ο νεαρός μέσος μίλησε και για την  παρουσία του Τζενάρο Γκατούζο στον ΟΦΗ, με τον οποίο αποκάλυψε ότι έχει έρθει σε επαφή και αργότερα: «Το 2014, Γκατούζο ήταν προπονητής του ΟΦΗ για λίγους μήνες. Εγώ έπαιζα στην Κ15 και εκείνος έβλεπε όλες τις προπονήσεις των μικρών ομάδων. Μερικές φορές έπαιρνε παίκτες και τους προπονούσε με τους συνεργάτες του. Αυτό είχε συμβεί και σε εμένα αρκετές φορές. Μίλησα και μαζί του μία φορά, του το θύμισα και χαμογέλασε. Ακόμα τον αγαπούν στην Κρήτη. Η ομάδα περνούσε μία δύσκολη περίοδο».

Για το… viral βίντεο με τις δηλώσεις του Γκατούζο, ο Κουτσουπιάς είπε γελώντας: «Πως μπορώ να το ξεχάσω; Είπε μαλ***α».

Για το Euro της Εθνικής το 2004: «Το 2004 ήμουν τριών ετών, αλλά με τον καιρό είδα όλα τα παιχνίδια του Euro που κατέκτησε η Εθνική Ελλάδος. Μέσω του πατέρα μου πήρα τη φανέλα του Χαριστέα. Θυμάμαι τον Καραγκούνη, τον Ζαγοράκη και το Νικοπολίδη με ασπρισμένα μαλλιά. Ο πατέρας μου έχει πλέον ένα κατάστημα στο Ηράκλειο, αλλά βλέπει όλα τα παιχνίδια μου».

Ο Κουτσουπιάς μίλησε για τον Ροναλντίνιο, που αποτελεί είδωλό του, αλλά και για το τι θα μπορούσε να γίνει εάν δεν ήταν ποδοσφαιριστής: «Τρελαινόμουν για τον Ροναλντίνιο, πήρα το 80 για εκείνον. Όταν σκέφτομαι το ποδόσφαιρο, σκέφτομαι εκείνον να κάνει το elastico. Θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου σαν δικηγόρο. Η μητέρα μου πάντα διάβαζε, πάντα μου άρεσε η ιστορία, η μυθολογία, οι μάχες, οι ήρωες του παρελθόντος».

Για την ζωή στην Ιταλία σε σχέση με την Ελλάδα: «Πως το λέτε; Una faccia, una razza. Ζω εδώ από τα 16 μου και βλέπω πολλές ομοιότητες. Οι ρυθμοί της ζωής, η καθημερινότητα… εκτός από τη θάλασσα. Είναι πιο όμορφη η δική μας, ελάτε τώρα…».

Αναφορικά με τις πρώτες του εμπειρίες από την γειτονική χώρα, ο ίδιος είπε: «Ήταν εύκολο να μάθω Ιταλικά όταν ήρθα. Τα παιδιά με φώναζαν Τσίτσι, όπως λέμε Τσιτσιπάς, τους φαινόταν δύσκολο το επίθετό μου. Στο Κιαβάρι έφτασα στα 16 μου μετά από μερικά δοκιμαστικά. Το Κιαβάρι με διαμόρφωσε, και έκανα τις συντεταγμένες του τατουάζ στο χέρι μου. Την πρώτη μέρα έκανα προπόνηση με τον Ζανιόλο και τον Ντάνι Μότα στην Πριαβέρα, και την τρίτη μέρα με πήραν. Ήταν δύσκολες οι προπονήσεις με την πρώτη ομάδα».

Για τον δανεισμό του από την Εντέλα στην Τερνάνα: «Με περίμεναν έως την τελευταία μέρα. Το συμβόλαιό μου κατατέθηκε δύο δευτερόλεπτα πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Ήταν να πάω στην Κάλιαρι, αλλά στο τέλος δεν συμφώνησα και ο τεχνικός διευθυντής της Τερνάνα, Λούκα Λεόνε με πίστεψε και με έφερε εδώ. Είμαι καλά. Είχα αρκετούς τραυματισμούς, αλλά η ομάδα είναι φανταστική. Είμαι ο μικρότερος της ομάδας».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα και για την επόμενη σεζόν: «Είμαι με την οικογένειά μου, την κοπέλα μου και κάνω μποξ. Είναι ένα άλλο μεγάλο πάθος. Μπαίνω στο ρινγκ και χαλαρώνω. Τώρα δεν σκέφτομαι ακόμα για την επόμενη σεζόν, αλλά έχω ως στόχο να παίξω στην Serie A και στην Εθνική ομάδα. Η πρώτη μου εμφάνιση με την Εθνική Ελπίδων ήδη ήρθε και τώρα στοχεύω στους μεγάλους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook