Η ερμηνεία όλων όσων είπε ο Νιόπλιας και η πολύ φασαρία για το τίποτα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις του τεχνικού του ΟΦΗ μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο ωστόσο η αλήθεια αποκαλύφθηκε λίγη ώρα μετά.

Για να είμαστε ειλικρινείς όταν ακούς το Νίκο Νιόπλια, με σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να λέει πως ο τελευταίος μήνας ήταν ο πιο δύσκολος της καριέρας του τότε οι δηλώσεις του είναι αρκετές από μόνες τους να αποκτήσουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Ωστόσο υπάρχει τεράστια απόσταση από τις ίδιες τις δηλώσεις μέχρι την άνευ έρευνας ερμηνεία που οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Κόντρα λοιπόν σε όλα όσα πομπώδη γράφτηκαν σε ΜΜΕ περί “βόμβας”, εκρήξεων και πάει λέγοντας η απάντηση είναι πολύ πιο απλή και την έδωσε ο ίδιος ο τεχνικός του ΟΦΗ λίγες ώρες μετά στο OFI TV όταν είπε χαρακτηριστικά πως “έγινε αυτό που φοβόμουν”.

Η ατάκα λοιπόν περί “πιο δύσκολου μήνα” αφορούσε την διαδικασία των play out δεν ήθελε και ο ίδιος σε καμία περίπτωση να χαλάσει η εικόνα που δημιούργησε η ίδια η ομάδα του κατά την διάρκεια των 26 αγωνιστικών των play out. Το γνώριζε και ο ίδιος ο Νιόπλιας και το έβλεπε να έρχεται από μακριά πως εάν ο ΟΦΗ είχε την εικόνα, που εν τέλει εμφάνισε, στα play out τότε όλοι (και απολύτως δικαιολογημένα) θα στεκόντουσαν σε αυτά τα επτά παιχνίδια παρά στα πρώτα 26. Το χειρότερο φινάλε με την άνευ προηγουμένου συντριβή στον Βόλο βγήκε και από τον ίδιο τον Νιόπλια με τις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού αφού γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά πως μια ομάδα του μεγέθους του ΟΦΗ δεν μπορεί να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα και εν τέλει να τελειώνει την σειρά των αγώνων με μόλις δύο νίκες αλλά κυρίως τέσσερις ήττες εκ των οποίων οι τρεις στο Ηράκλειο και η τέταρτη που αποτελεί ένα ντροπιαστικό σκορ.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος των δηλώσεων του περί συναισθημάτων και επαγγελματισμού η εξήγηση είναι πολύ πιο εύκολη και κατανοητή. Ο ίδιος έχει δείξει με τον τρόπο του ποιοι είναι οι παίκτες που δεν υπολογίζονται και παράλληλα τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσει το ρόστερ μια ισορροπία που είναι αναπόφευκτη και ουσιαστικά έδωσε την πάσα για τον τρόπο διαχείρισης των αποδεσμεύσεων ώστε το ρόστερ που θα δημιουργηθεί για την επόμενη περίοδο να έχει την απόλυτη ισορροπία και ένα γκρουπ παικτών που θα είναι σε θέση να προσφέρουν όλοι από την πρώτη στιγμή και όχι να υπάρχουν “μαύρες τρύπες” με παίκτες που δεν θα υπολογίζονται και η καθημερινότητα τους θα είναι στην εξέδρα και όχι στις προπονήσεις και τα παιχνίδια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook