Αναστόπουλος: «Διαφορετικό το κύπελλο από το πρωτάθλημα»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Αναστόπουλος επανέλαβε με δηλώσεις του ότι το κύπελλο είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα ενώ έκανε και έναν… παραλληλισμό για την ήττα του Ολυμπιακού στην Μόσχα με μια παρόμοια κατάσταση που θα ζούσε ο ΟΦΗ…

«Ο Ντούντα είπε ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε, μετά από τέτοια ήττα» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Αναλυτικά δήλωσε στον Sentra:

Για το γεγονός ότι είχε αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ ως αντίπαλος στον τελικό Κυπέλλου του 1990, με τη φανέλα του Ολυμπιακού: «Αυτό το περιστατικό μόνο μέσα από το ποδόσφαιρο μπορεί να σου τύχει. Να παίζουν οι ίδιες ομάδες κι εσύ να είσαι στο αντίπαλο στρατόπεδο».

Για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Από τη στιγμή που η ομάδα πέρασε στους τέσσερις που ήταν και ο στόχος με βάση την κλήρωση, ό,τι και να γίνει με τον Ολυμπιακό, γιατί κακά τα ψέμματα, είναι μεγάλος σύλλογος, θα έχουμε μόνο κέρδος. Δεν θα έχουμε άγχος, θα παίξουμε την μπάλα μας και στόχος είναι να γίνουν δυο ωραία παιχνίδια και να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε και ξέρετε ότι τα παιχνίδια Κυπέλλου είναι ελεύθερα και εντελώς διαφορετικά από αυτά του πρωταθλήματος και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Φαβορί, πάντως, είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός».

Για την ως τώρα πορεία του ΟΦΗ στο Κύπελλο: «Σίγουρα είχαμε δύσκολες κληρώσεις, γιατί και προηγούμενη πρόκριση έγινε επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, δηλαδή σε μια δύσκολη έδρα με αντίπαλο μια καλή ομάδα. Κερδίσαμε, όμως, και περάσαμε, ενώ πριν είχαμε αποκλείσει την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Και οι ομάδες της Β’ Εθνικής, όταν παίζουν στην έδρα τους, έχουν επιπλέον κίνητρο. Οπότε ήδη έχουμε κάνει δύο δύσκολες προκρίσεις».

Για το πόσο επηρεάστηκαν από αυτά που συνέβησαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Με την έννοια της ταλαιπωρίας σίγουρα επηρεαστήκαμε, γιατί το Σάββατο ήρθαμε στην Αθήνα, είχαμε ετοιμαστεί ψυχολογικά και αγωνιστικά για να παίξουμε, αλλά στη μια το βράδυ μάθαμε ότι δεν θα γίνει το παιχνίδι και αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε πίσω.

Η διακοπή έχει και θετικές και αρνητικές επιπτώσεις. Θετικές γιατί υπήρχαν κάποιοι παίκτες που ήταν τραυματίες και πλέον θα έχουν επιπλέον μέρες να αποθεραπευτούν, ενώ αποκτήσαμε και ρυθμό γιατί παίξαμε χθες. Οι αρνητικές έχουν να κάνουν κυρίως με την ψυχική ταλαιπωρία που υπάρχει όταν ετοιμάζεσαι να παίξεις και στο παρά πέντε δεν παίζεις. Αυτή, όμως, είναι η δουλειά μας, περάσαμε και αυτό, μετά τόσα που έχουμε περάσει».

Για το ότι ο ΟΦΗ συνεχίζει παρά τα προβλήματα που υπάρχουν: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι αντιμετωπίζουμε αρκετά και μεγάλα προβλήματα. Το θετικό είναι ότι έχουμε καταλάβει όλοι στην οικογένεια του ΟΦΗ πως αν τα σκεφτόμαστε συνέχεια μόνο κακό κάνουμε. Φροντίζουμε να τα λέμε, να τα συζητάμε και στην προπόνηση ή στον αγώνα να τα αφήνουμε εκτός. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν μπαίνεις στο παιχνίδι να τα αφήνεις όλα απ’΄έξω. Και πραγματικά τα αφήνουμε».

Για το αν ο ΟΦΗ μπορεί να βάλει υψηλούς στόχους, όπως ο Ατρόμητος που έθεσε στόχο μια θέση στην πρώτη τριάδα: «Όχι. Ο Ατρόμητος έχει βάλει τέτοιο στόχο, γιατί έχει τις βάσεις τις οικονομικές για να τον οριοθετήσει. Είναι τακτοποιημένος. Αν είχαμε κι εμείς την ανάλογη ευχέρεια, ο ΟΦΗ σαν σύλλογος θα είχε υψηλούς στόχους, όπως έχει πάντα. Κάποιες φορές δεν πρέπει να λες ψέμματα στον κόσμο και να κοιτάζεις πράγματα που δεν μπορείς να πετύχεις. Και δεν μιλάω αγωνιστικά, γιατί ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα, έχει γεννηθεί γι αυτά. Δεν έχει, όμως, την οικονομική βάση και δυνατότητα του Ατρόμητου. Αν την είχε, θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά, μπορεί και μέχρι τη δεύτερη θέση. Όταν έχεις τις οικονομικές βάσεις μπορείς να πετύχεις πολλά.

Εμείς, στις 8 Αυγούστου ξεκινήσαμε την προετοιμασία και σε είκοσι μέρες ήταν η πρώτη αγωνιστική. Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη, οι παίκτες δεν πρόλαβαν να ξεκουραστούν, αφού από τους 21 περσινούς, οι 13 ξεκίνησαν και φέτος, άλλοι έρχονταν στην ομάδα κι άλλοι έφευγαν. Αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ομάδα πώς μπορεί να ενσωματωθεί και να λειτουργήσει με τόσα προβλήματα; Χθες, για παράδειγμα, ήρθε χαρτί από την ΕΠΟ για οφειλές στον Καρακατσάνη 110 χιλιάδων ευρώ. Αν είχαμε κι εμείς ανάλογη ευχέρεια όπως ο Ατρόμητος, ο ΟΦΗ θα έκανε πράγματα και θαύματα, όπως στο παρελθόν. Τα καταφέρνουμε, όμως, έστω και αν δεν την έχουμε».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει παίκτης του ΟΦΗ στην Εθνική: «Οι παίκτες του ΟΦΗ τι πρέπει να κάνουν για να μπορέσουν να πάρουν μια θέση στην Εθνική. Πρέπει να αρχίσουμε να λέμε; Υπάρχουν παίκτες στον ΟΦΗ που πρέπει να πάρουν την ευκαιρία να παίξουν στην Εθνική, για να μπορέσουν αύριο μεθαύριο να δώσουν το παράδειγμα και το μήνυμα ότι όποιος δουλεύει αμείβεται. Για να δούμε τι θα κάνει τελικά ο κύριος Σάντος που τον σέβομαι και σαν άνθρωπο και προπονητή».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ρούμπιν: «Η Ρούμπιν θα παίξει ανοικτά και ελεύθερα χωρίς άγχος, αφού το πολύ πολύ να χάσει και να αποκλειστεί. Αν ο Ολυμπιακός είναι προσεκτικός, δεν θα έχει πρόβλημα. Αν αδιαφορήσει και πει έχουμε κερδίσει στη Ρωσία και θα περάσουμε γιατί θα παίξουμε Καραϊσκάκη, θα έχει πρόβλημα. Ο σοβαρός Ολυμπιακός θα κερδίσει».

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε: «Ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή. Είδα το πρώτο παιχνίδι και γενικά παρακολουθώ την Ουντινέζε, γιατί μου αρέσει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει γκολ και να προσέξει πολύ την άμυνα, γιατί η Ουντινέζε έχει γρήγορους παίκτες. Πιστεύω κι εύχομαι να περάσει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook