Αντίο στο Ηράκλειο με νίκη με τον καυτό Φελίπε!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ με το 8ο φετινό τέρμα του Βραζιλιάνου επιθετικού κέρδισε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και αποχαιρέτησε τον κόσμο του με το πρώτο εντός έδρας τρίποντο στα play out.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις στο παιχνίδι και με το καθιερωμένο 4-3-3 από τον Νίκο Νιόπλια τοποθετώντας τον Καμάου αντί του Λάμπρου στο ένα άκρο της επίθεσης και τον Λουίζ Φελίπε στην κορυφή, δύο εξάρια (Μεγιάδο, Στάικος) πίσω από τον Νέιρα με το πρώτο 20λεπτο να έχει τον ΟΦΗ στην επίθεση και τον Αστέρα πίσω από την μπάλα ψάχνοντας μια αντεπίθεση. Παρ’ όλα αυτά ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να δημιουργήσει ευκαιρίες προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι στην συνέχεια και απείλησαν την εστία του ΟΦΗ με τον Ριέρα αλλά τον Επασί να αντιδρά σωστά και να διατηρεί το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νιόπλιας με την συμπλήρωση μιας ώρας προχώρησε σε τρεις αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι Τοράλ, Ντε Γκούζμαν, Μπουζούκη και στο 61′ ο Φελίπε δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι ενώ ήταν μόνος στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η είσοδος των τριών κεντρικών χαφ, η αλλαγή θέσεων από τον Νίκο Νιόπλια που μετατόπισε Νέιρα, Μπουζούκη στα άκρα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η πίεση από την πλευρά του ΟΦΗ που κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 72ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το σουτ του Τοράλ, η μπάλα πήγε στον Φελίπε που με ωραίο σουτ έκανε το 1-0. Ο Αστέρας απείλησε στο τελευταίο δεκάλεπτο με Μπαράλες και Σόνι που αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις και τον ΟΦΗ να αποχαιρετάει το “Γεντί Κουλέ” με νίκη.

Μπείτε στο Live Blog του Gentikoule:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook