Ο Αντρές Πάλοπ στο Gentikoule | “Εντυπωσιασμένος από την θέληση του ΟΦΗ να προοδεύει και να μεγαλώνει”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας από τους κορυφαίους Ισπανούς τερματοφύλακες όλων των εποχών, ο σπουδαίος Αντρές Πάλοπ μίλησε στο Gentikoule από το Ηράκλειο σε μια σπάνια συνέντευξη σε ελληνικό ΜΜΕ.

Ένα τεράστιο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κάτοχος τριών Κυπέλλων ΟΥΕΦΑ, ενός Euro και δύο ευρωπαϊκών Σούπερ Καπ εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στο Ηράκλειο λόγω της παρουσίας του 19χρονου γιου του Αλεχάντρο στις προπονήσεις του ΟΦΗ. Στα 49 του χρόνια και αφού έχει κερδίσει τα πάντα στην τεράστια καριέρα του ευελπιστεί πως ο γιος του θα βαδίσει στα δικά του χνάρια αν και βρίσκεται σε μια πολύ νεαρή ηλικία.

Οι τίτλοι του Αντρές Πάλοπ μιλούν από μόνοι τους:

Πρωταθλητής Ισπανίας | Βαλένθια
2 Κύπελλα Ισπανίας | Σεβίλλη
1 Σούπερ Καπ Ισπανίας | Σεβίλλη
3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ | Σεβίλλη, Βαλένθια
2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ | Σεβίλλη, Βαλένθια
1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα | Εθνική Ισπανίας

Ευδιάθετος και δίχως καμία διάθεση βιασύνης και ιδιαίτερα ευγενής ο Αντρές Πάλοπ δέχτηκε να μιλήσει στο Gentikoule για την σύντομη παρουσία του στο Ηράκλειο όπου έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον ΟΦΗ και το “Βαρδινογιάννειο“, αποκάλυψε πως προέκυψε η δοκιμή του γιού του στο Ηράκλειο αλλά και την επιθυμία που είχε να βρεθεί στο “Γεντί Κουλέ” και να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι της ομάδας.

Πως προέκυψε η παρουσία του Αλεχάντρο στον ΟΦΗ και την συμμετοχή του στις προπονήσεις;

Η εταιρεία που με εκπροσωπούσε όταν ήμουν ποδοσφαιριστής είναι ίδια που συνεργαζόταν με τον Γιώργο Σαμαρά, έγινε η πρόταση να έρθει ο Αλεχάντρο να προπονηθεί με τον ΟΦΗ και έτσι ήρθαμε στο Ηράκλειο.

Πως είναι η ζωή για ένα παιδί 19 χρονών που αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον πατέρα του και να κουβαλάει ένα τόσο “βαρύ” επίθετο με την δική σας πορεία στο ποδόσφαιρο;

Πρέπει να σας πω ότι ο Αλεχάντρο από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο είναι μόνος του, ποτέ δεν ασχολήθηκα ποδοσφαιρικά και τον ίδιο πιστεύω πως δεν τον επιβαρύνει το επίθετο του. Είναι ένα πολύ προσγειωμένο παιδί που θέλει να κάνει καριέρα με τις δικές του δυνάμεις. Εγώ ως πατέρας είμαι δίπλα του όμως ποτέ δεν μπήκαμε στην διαδικασία να συζητήσουμε για το επίθετο μας. Ο Αλεχάντρο θέλει να προοδεύσει στο ποδόσφαιρο χάρις στις δικές του δυνατότητες.

Προέρχεστε από μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές σχολές του πλανήτη, βρεθήκατε στην Κρήτη και τις εγκαταστάσεις του ΟΦΗ, ποιες είναι οι εντυπώσεις που αποκομίσατε από την παρουσία σας στο Ηράκλειο;

Πρέπει να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος για την θέληση των ανθρώπων του ΟΦΗ να προοδεύσουν. Ξεναγήθηκα στο αθλητικό κέντρο του club και αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι πως βλέπω μια διάθεση και επιθυμία να υπάρξει βελτίωση όλων των εγκαταστάσεων στον απόλυτο βαθμό. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι βρίσκομαι σε ένα αθλητικό κέντρο που βρίσκεται υπό πλήρη ανακατασκευή και επιχειρείται μια αναβάθμιση σε όλους τους χώρους. Αυτό δείχνει πως το club έχει θέληση και διάθεση να μην μείνει στάσιμο αλλά να εξελιχθεί όσο περισσότερο γίνεται. Μάλιστα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως παρότι ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που δεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα, και όμως τα έργα που γίνονται δείχνουν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για το μέλλον του.

Γνωρίζατε για τον ΟΦΗ πριν έρθετε στην Κρήτη;

Ναι, γνώριζα κάποια πράγματα πριν έρθω στην Ελλάδα και την Κρήτη. Είχα ενημερωθεί από το ίντερνετ και χάρηκα που έμαθα πολλά περισσότερα με την παρουσία μου εδώ. Χάρηκα που γνωρίστηκα και συνομίλησα για αρκετή ώρα με τον Γιάννη (σημ. Σαμαρά) ο οποίος μου εξήγησε και ανέλυσε όλο το project που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ομάδας και πραγματικά χαίρομαι γιατί βλέπω μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει και να πετύχει το καλύτερο για το μέλλον της. Μάλιστα πρέπει να σας πω ότι έμαθα και είδα video από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο του ΟΦΗ και θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό όμως επειδή ο Αλεχάντρο παίζει ένα σημαντικό παιχνίδι με την ομάδα του την Κυριακή θα πρέπει να αναχωρήσουμε το πρωί του Σαββάτου και δυστυχώς δεν θα είμαι στο Ηράκλειο.

Για τελευταία ερώτηση, ένα δίλημμα. Ποια στιγμή θεωρείται σημαντικότερη της καριέρας σας; Το γκολ πρόκρισης με την Σαχτάρ που δεν είναι και ότι πιο σύνηθες για έναν τερματοφύλακα ή η απόκρουση τριών πέναλτι στον τελικό με την Εσπανιόλ που χάρισε και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στην Σεβίλλη;

Πολλοί θυμούνται το γκολ που πέτυχα κατά της Σαχτάρ παρά τα πέναλτι (γέλια). Ίσως γιατί δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν να σκοράρει γκολ πρόκρισης ένας τερματοφύλακας αλλά η θέση μου δεν είναι να πετυχαίνω γκολ αλλά να τα αποκρούω.

Οπότε ναι οι επεμβάσεις στα πέναλτι στον τελικό με την Εσπανιόλ είναι σημαντικές γιατί έφεραν ένα τρόπαιο στην Σεβίλλη αλλά η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι και εγώ πολλές φορές το γκολ που έβαλα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook