Γιατί το κριτήριο παραμονής του Φελίπε δεν είναι το οικονομικό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule αναλύει τα δεδομένα γύρω από την παραμονή του Βραζιλιάνου επιθετικού και γιατί το οικονομικό δεν αποτελεί το πρώτο εμπόδιο.

Η σεζόν για τον ΟΦΗ ολοκληρώνεται και τυπικά στις 15 του Μάη παρ’ όλα αυτά ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και στις πρώτες θέσεις της λίστας για το νέο πρωτάθλημα είναι η παραμονή Λουίζ Φελίπε, Λάμπρου και η επέκταση του συμβολαίου του Βούρου.

To Gentikoule έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό πως στον ΟΦΗ έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές προκειμένου ο Βραζιλιάνος επιθετικός να συνεχίσει να φοράει τα “ασπρόμαυρα” και την επόμενη σεζόν. Το Gentikoule είχε γράψει επανελλειμένως από τον περασμένο Γενάρη πως όταν ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από την Σπόρτινγκ, δεν υπήρχε οψιόν αγοράς και ο λόγος είναι αυτονόητος: Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να αγοράσει τον Λουίζ Φελίπε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που το νούμερο πώλησης του είναι επταψήφιο άρα δεν τέθηκε και ποτέ θέμα (γιατί δεν μπορούσε να συμβεί) αγοράς των δικαιωμάτων του από τους Πορτογάλους.

Ωστόσο αυτό που αξίζει να επισημάνουμε και είναι και η πραγματικότητα είναι πως το θέμα της παραμονής του Λουίζ Φελίπε δεν είναι οικονομικό και η παραμονή του στον ΟΦΗ δεν θα κριθεί από τα χρήματα. Και τι εννοούμε; Όταν τον περασμένο Φλεβάρη ο ΟΦΗ έφερνε στην Ελλάδα τον Λουίζ Φελίπε προφανώς και γνώριζε το κασέ του αλλά και το που πρέπει να κινηθεί ώστε εφόσον πήγαιναν όλα καλά να τον διατηρήσει στην ομάδα και την σεζόν 2022 – 2023. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή που γνώριζε πως θα κινηθεί και ο ίδιος βέβαια στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας συνεχίζει να το αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να φοράει τα “ασπρόμαυρα” και τη νέα χρονιά. Ο ΟΦΗ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Gentikoule, είναι διατεθειμένος να κάνει την υπέρβαση στην περίπτωση του Λουίζ Φελίπε βλέποντας πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι σε θέση να κάνει την διαφορά και να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην επίθεση. Αυτή η υπέρβαση που κυμαίνεται πάντα στα επίπεδα του ΟΦΗ, όπως ανάλογες έγιναν και στις περιπτώσεις Τοράλ, Γαγιέγος, θα συζητηθεί όταν φτάσει η στιγμή να καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Και πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης. Μπορεί ο Λουίζ Φελίπε να δηλώνει δημόσια ικανοποιημένος από όσα έχει συναντήσει στον ΟΦΗ και να επιθυμεί την παρουσία του στην ομάδα όμως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον είχε, τον έχει και θα τον έχει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Για να επιστρέψει στην Σπόρτινγκ, αυτό δεν υπάρχει ως σενάριο και δεν θα γίνει πράξη ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις προθέσεις των Πορτογάλων και αν θελήσουν να εκμεταλλευτούν την χρονιά που κάνει με τον ΟΦΗ ώστε να του βάλουν πωλητήριο και να απαλλαγούν από ένα ακόμα συμβόλαιο. Η τρίτη πτυχή της υπόθεσης που μπαίνει στην κουβέντα δεν είναι άλλη από τις προθέσεις του ίδιου του Βραζιλιάνου. Ο Λουίζ Φελίπε νιώθει ωραία, είναι ευχαριστημένος στον ΟΦΗ και έχει διαπιστώσει πως το club ήταν εκείνο που τον αναγέννησε ποδοσφαιρικά προκειμένου να επιστρέψει σταδιακά στο επίπεδο που ήταν μέχρι και το 2020. Όμως δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι θα αποφασίσει εκείνος στο τέλος της ημέρας εφόσον η Σπόρτινγκ δεχτεί κρούσεις για το δικό του μέλλον και αν υπάρξει ενδιαφέρον από διαφορετικό πρωτάθλημα από το ελληνικό.

Το σίγουρο είναι πως ΟΦΗ και Λουίζ Φελίπε θέλουν να συνεχίσουν μαζί, οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου το αποδεικνύουν ενώ το club έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία του εδάφους ώστε να βρει σημείο επαφής με την Σπόρτινγκ. Το σίγουρο είναι πως στον ΟΦΗ δεν πρόκειται να φάνε χρόνο, ούτε θα αφήσουν να περάσει το καλοκαίρι προκειμένου να αποφασίσουν τι θα γίνει με τον Λουίζ Φελίπε και αυτός είναι ο λόγος που οι συζητήσεις με τους Πορτογάλους έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook