Δώρα της άμυνας και ανήμπορος να κερδίσει στο Ηράκλειο

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε απειλητικά κόντρα στον Απόλλωνα, δημιούργησε πολλές τελικές ευκαιρίες, όμως με δύο «δώρα» της άμυνάς του, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έφυγαν με τη νίκη από το Ηράκλειο με 2-1.

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεντί Κουλέ» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play out, με στόχο να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο μετά τη νίκη του στη Λαμία.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης ξεκίνησε απειλητικός και παραλίγο να κερδίσει πέναλτι στο πρώτο λεπτό του αγώνα για χέρι του Βούρου, όμως η φάση εξετάστηκε από τον Τζοβάρα τον οποίο κάλεσε στο VAR ο Μάντεν, με τον Έλληνα διαιτητή να αποφασίζει να συνεχίσει το ματς κανονικά. Ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι εντυπωσιακά και στα πρώτα 8 λεπτά είχε καταφέρει να κάνει τέσσερις τελικές δείχνοντας ότι θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα του ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά, ο Απόλλωνας έμεινε πιο πίσω και προσπάθησε να αμυνθεί, προσπαθώντας να παίξει κυρίως με αντεπιθέσεις. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, απειλώντας διαρκώς κυρίως με Λάμπρου, Τσιλιανίδη και Φελίπε, έχοντας το «πάνω χέρι» συνεχώς.

Παρότι ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία, οι φιλοξενούμενοι  κατάφεραν να κλείσουν ιδανικά το πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στις καθυστερήσεις, με τον Φατιόν να σκοράρει με γυριστό σουτ, εκμεταλλευόμενος μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Φελίπε απείλησε με έναν «κεραυνό» στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Σόρτσαν να του λέει «όχι», και να πραγματοποιεί ακόμα μία από τις πολλές επεμβάσεις του. Ο Νίκος Νιόπλιας «φρέσκαρε» τον ΟΦΗ στο 54’, «ρίχνοντας» στο παιχνίδι τους Τοράλ, Μπαλογιάννη και Ντε Γκούζμαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε από την… αρχή στο 69’, με τον Φελίπε να εκμεταλλεύεται το όμορφο γύρισμα του Νέιρα και με ένα τρομερό πλασέ να κάνει το 1-1. Ο ΟΦΗ μάλιστα έχασε άμεσα ευκαιρία να ανατρέψει πλήρως το σκορ, με ένα ωραίο σουτ του Λάμπρου να φεύγει μόλις άουτ.

Η άμυνα του ΟΦΗ δεν λειτούργησε σωστά στο 78’, με τον Σλίβκα να σκοράρει και να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στον Απόλλωνα, ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και τεχνικό τιμ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μία πάρα πολύ σημαντική νίκη στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ να μην καταφέρνει να κερδίσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο Ηράκλειο.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (54′ Μπαλογιάννης), Βούρος, Πασαλίδης (84′ Ουές), Γιαννούλης, Μεγιάδο (84′ Μπουζούκης), Στάικος (54′ Τοράλ), Νέιρα, Λάμπρου, Λουίζ Φελίπε, Τσιλιανίδης (54′ Ντε Γκουζμάν).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Βιτλής, Φατιόν (65′ Τσιμπσάχ), Κάστρο, Σλίβκα, Μαρτίνες (87′ Φερνάντες), Ιωαννίδης (84′ Εμπακόγκου), Ντάουντα (46′ Ρόγκνε).

Μπείτε στο Live Center:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook