Κρίσιμο το σταυροδρόμι και για τους παίκτες και όχι μόνο για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ δεδομένα θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Λάζαρο Λάμπρου και τον Πραξιτέλη Βούρο και το φετινό καλοκαίρι είναι ένα σταυροδρόμι όχι μόνο για το club αλλά και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Ξεκινάμε την κουβέντα από τον Πραξιτέλη Βούρο ως παλιότερος (έναντι του Λάμπρου) στον ΟΦΗ. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός μετά από μια, πρώτη, χρονιά όπου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και ενώ είχε προηγηθεί το καλοκαίρι του covid, εξελίχθηκε την φετινή σε έναν πραγματικό ηγέτη της άμυνας του ΟΦΗ. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως φέτος ήταν ο καλύτερος Έλληνας στόπερ που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεδομένα ένας από τους 3-4 κορυφαίους της Superleague. Οι επιδόσεις του είναι τέτοιες που δεν χωράει αμφισβήτηση για τον “Πράξι” και το φετινό καλοκαίρι καλείται και ο ίδιος τι θα κάνει.

Θα πορευτεί μαζί με τον ΟΦΗ στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του ή θα κοιτάξει να φύγει αναζητώντας μια πρόταση με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους ώστε να εξαργυρώσει την φανταστική σεζόν που έχει κάνει; Ο ΟΦΗ του προσφέρει την απόλυτη εμπιστοσύνη, σαφώς και ο ίδιος χρειάζεται να ανταμειφθεί με ένα καλύτερο συμβόλαιο, σε σχέση με εκείνο που υπέγραψε όταν ήρθε στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2020 και αυτό είναι κάτι που το κέρδισε με τις φετινές του εμφανίσεις.

Η βάση της συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών ανάμεσα στον ίδιο και τον ΟΦΗ θα ξεκινήσει από εκεί, ένα καλύτερο συμβόλαιο από αυτό που ήδη αμείβεται και μένει να φανεί τι θα αποφασίσει ο ίδιος. Η απόφαση που καλείται να πάρει και ο ίδιος ο Βούρος είναι σημαντική εξίσου μιας και ο ίδιος θα αποφασίσει για το μέλλον του εφόσον θέλει να παραμείνει σε ένα club που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο, ποδοσφαιρικά το ίδιο βάζει ψηλότερα τον πήχη – όπως έκανε και ο ίδιος ο Μπούσης μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα – και παράλληλα να παραμείνει σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που θα του παρέχει ασφάλεια, δεδομένο ποδοσφαιρικό σεβασμό αλλά και χτίσιμο της άμυνας γύρω από εκείνον.

Στο ίδιο κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται και ο Λάζαρος Λάμπρου που προέρχεται από την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του και ενδεχομένως την καλύτερη βάσει αριθμών. Ο 24χρονος εξτρέμ είναι δεύτερος σκόρερ του ΟΦΗ με 5 γκολ, μετράει 2 ασίστ και ενώ προερχόταν από μια άγονη γραμμή της καριέρας του όπου τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξε σχεδόν καθόλου. Ο δανεισμός του στην Τβέντε, η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ ήταν γεγονότα που περισσότερο λειτούργησαν ως πισωγύρισμα παρά τον βοήθησαν να προοδεύσει ποδοσφαιρικά όπως συνέβη την σεζόν του δανεισμού του στην Φορτούνα Σιτάρντ.

Η οψιόν αγοράς του Λάμπρου (500.000 ευρώ) λίγα σημαίνει μιας και το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελευταία χρονιά όποτε και οι Θεσσαλονικείς έχουν δείξει πως δεν καίγονται να τον κρατήσουν αλλά ούτε είναι και διατεθειμένοι να σταθούν εμπόδιο στα δικά του θέλω. Όπως και στην περίπτωση του Πραξιτέλη Βούρου, με λιγότερες ωστόσο παραστάσεις έναντι εκείνου, ο Λάμπρου ήρθε στο Ηράκλειο και του έδειξε εμπιστοσύνη ολόκληρος ο οργανισμός.

Τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή, τον έχρισε ως έναν εκ των βασικών στελεχών της μηχανής του Νίκου Νιόπλια και πλέον το καλοκαίρι που έρχεται καλείται και ο ίδιος να αποφασίσει τι θέλει να κάνει στην καριέρα του.

Η επιλογή του εξωτερικού είναι μια που συγκεντρώνει πιθανότητες, μιλάμε για συμβόλαιο που δεν θα βρει στην Ελλάδα όμως την ίδια ώρα αυτό με βάση και το γεγονός πως έδειξε φέτος ότι βρίσκεται πίσω σε κάποιους τομείς όπως η τακτική, δεν θα τον εξελίξει ως ποδοσφαιριστή ούτε θα του δώσει την απαραίτητη ώθηση για τα επόμενα χρόνια της ποδοσφαιρικής του ζωής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook