Γιατί ο Λουίζ Φελίπε δεν θα γυρίσει στην Σπόρτινγκ και γιατί ο ΟΦΗ έχει ελπίδες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βραζιλιάνος, όπως κάθε παίκτης με φιλοδοξίες, μπορεί να δηλώνει πρόθυμος να γυρίσει στην Λισαβόνα όμως αυτό είναι ένα άπιαστο ενδεχόμενο και την ίδια ώρα ο ΟΦΗ έχει βγάλει στην φόρα όλα τα όπλα του.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Λουίζ Φελίπε με ισάριθμες συνεντεύξεις του εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην ομάδα που έχει τα δικαιώματα του μέχρι το 2024. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός σαφώς είναι και ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, τα 17 γκολ σε 47 παιχνίδια με την φανέλα της Σπόρτινγκ είναι ένας ενδεικτικός αριθμός όμως η επιστροφή του στην Σπόρτινγκ δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Αντιθέτως είναι ένα θέμα συζήτησης που δεν έχει αποτέλεσμα για μια σειρά από λόγους.

Ο ένας και σημαντικότερος όλων είναι η παρουσία του Ρούμπεν Αμορίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός που οδήγησε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 18 ολόκληρα χρόνια είναι ο άνθρωπος που στην ουσία αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα της εξόδου στον επιθετικό του ΟΦΗ μετά τον τραυματισμό του δείχνοντας του με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του – κάτι που το είπε και ο ίδιος ο Φελίπε στην πρόσφατη συνέντευξη του στην O Jogo. Από εκεί και πέρα είναι προφανές πως η Σπόρτινγκ δεν είναι ίδια με εκείνη την προ τριετίας. Οι ποδοσφαιρικές μετοχές της, ως club, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα ενώ τον Ιανουάριο του 2021 επένδυσε 16 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Πορτογάλου επιθετικού Παουλίονιο από την Μπράγκα.

Από εκεί και πέρα είναι γεγονός πως ο ίδιος ο Βραζιλιάνος νιώθει πως ο ΟΦΗ τον περίεβαλλε με απόλυτη ποδοσφαιρική εμπιστοσύνη, ο ίδιος δεν κρύβει δημόσια την δική του αναγέννηση στο Ηράκλειο και το γεγονός πως δεν υπάρχει οψιόν αγοράς κάνει τα πράγματα πιο βατά σε σχέση με την περίπτωση του Σεμέντο το καλοκαίρι του 2020.

Το γεγονός ότι στον δανεισμό του 29χρονου επιθετικού δεν έχει μπει οψιόν αγοράς που να υποχρεώνει τον ΟΦΗ να καταβάλει ένα τεράστιο ποσό, είναι κάτι που λειτουργεί υπέρ του club και με δεδομένο το γεγονός ότι η Σπόρτινγκ δεν δείχνει να θέλει τον επαναπατρισμό του, όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο ΟΦΗ όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές έχει φροντίσει να γίνει γνωστή η επιθυμία του να διατηρήσει τον Βραζιλιάνο στο ρόστερ του για την επόμενη σεζόν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook